• 27.04.2017, 18:30

Thursday's ten: Tips til å overleve eksamensperioden


Hei dere 

Jeg er vel ikke den eneste som driver med eksamen for tiden. Jeg har første eksamen allerede neste fredag, og etter det kommer de tre med jevne mellomrom til jeg er ferdig den 29. mai. Jeg tenkte jeg skulle gi dere mine tips til hvordan man skal overleve eksamensperioden.1. Disponer tiden din. Jeg pleier å sette på Forest eller tidtaker på 45 min, og jobbe konsentrert frem til det. Når tiden har gått setter jeg på en ny alarm med 15 minutter som jeg bruker som pause. Her ordner jeg meg mat, går på do, ordner husarbeid, sjekker mobilen og lignende. 

2. Ha snacks og vann i nærheten av deg. Jeg pleier som regel å sitte hjemme og lese, og da har jeg jo kjøkkenet bare noen meter unna. Selv om fristelsen er stor til å spise godteri og annet usunt, prøver jeg å spise mest sunt. Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg med tips til snacks som man kan spise når man leser. Vann er også kjempeviktig, og jeg pleier alltid å ha en vannflaske med isbiter som jeg drikker av jevnlig. 

3. Fritid! Det kan være vanskelig å rive seg løs fra lesingen, men man trenger tid til å slappe av og fordøye det man har lest.  Om det er å se en episode av en serie, lage et bedre måltid, trene, gå en tur eller finne på noe med venner, så hjelper det på motivasjonen å gjøre noe annet. Da har man også noe å se frem til mens man leser. 

4. Finn en leseplass som passer deg. Det kan være smart å finne ut før eksamensperioden hvor du jobber mest effektivt. Det er lett å bli distrahert hvis man sitter hjemme, mens på skolen er det mange andre å ta hensyn til og ofte få ledige plasser. Jeg sitter som oftest hjemme, med mindre jeg skal jobbe med andre i klassen, og jeg synes det funker bra. 


5. Lag realistiske mål for dagen. Hvor deilig er det ikke å kunne krysse av at man har gjort ulike ting. Lag en liste over hva du har planer om å gjøre den dagen. Hvilke kapitler skal du lese, hvilke eksamenssett skal du løse osv. Vær realistisk sånn at du ikke blir skuffet over at du ikke rakk alt. 

6. Lag study dates med andre i klassen. Finn noen du jobber bra med, og løs oppgaver sammen med dem. Kanskje de kan hjelpe med noe du ikke forstår, og omvendt. Kjøp inn noe snacks dere kan ha på bordet. Før jul kjøpte jeg for eksempel en boks med pepperkaker og en pose klementiner som jeg oppbevarte i skapet når vi ikke leste sammen. Kjempekoselig i førjulstiden!

7. Musikk. Det er veldig individuelt om man liker å jobbe med musikk i ørene eller ikke. Jeg foretrekker litt bakgrunnstøy, og blir ikke distrahert av det. Velg en rolig sang eller klassisk musikk uten tekst. Det finnes flere spillelister på Spotify med "study music". 


8. Belønninger. Vær flink til å belønne deg selv når du er ferdig med en eksamen. Ta noen timer eller hele dagen fri, og gjør noe helt annet. Kanskje du har sett på et klesplagg en stund, eller har veldig lyst til å gå på kafé. Jeg pleier ofte å dra på kafé hvis jeg er ferdig samtidig som noen av vennene mine. 

9. Ikke dropp trening! Det er veldig lett å tenke at man ikke har tid til å trene, men det handler bare om prioriteringer. Jeg pleier alltid å tenke at en kort økt er bedre enn ingen økt. Og hvis du ikke har tid til å dra til treningssenteret, kan du alltids ta en liten gåtur rundt i området. Alltid greit å bevege seg litt og klarne hodet. Jeg føler meg alltid bedre etter en treningsøkt og får som regel mer energi av å trene. 

10. Få nok søvn! Dette punktet er kanskje et av de viktigste, og det har mye å si for hvordan du jobber. Hvis du er supertrøtt, får du mest sannsynlig ikke med deg alt du leser. Det smarteste er å legge seg og stå opp tidlig. 

Masse lykke til på eksamen dere ♥ Hva er dine eksamenstips? 

Bella

27.04.2017 kl. 18:41
Så bra tips!

byAnne

28.04.2017 kl. 22:29
Bella: Tusen takk :)

liveterherlig93

27.04.2017 kl. 18:47
masse lykke til :)

byAnne

28.04.2017 kl. 22:29
liveterherlig93: Tusen hjertelig takk <3

Martemeomamma

27.04.2017 kl. 20:12
Kjempe fine råd, og ikke minst flott innlegg :)

byAnne

28.04.2017 kl. 22:29
Martemeomamma: Tusen takk :)
byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits