hits
  • 19.02.2018, 16:30

Interiør: Vinglass


Som dere kanskje vet, kjøpte jeg og kjæresten oss vår første leilighet høsten 2016. Siden det er nybygg, så er ikke innflytting før sommeren 2019. Siden det er en stund til, har vi benyttet muligheten til å kjøpe inn litt ting, slik at vi slipper å kjøpe alt samtidig. Blir jo nok av utgifter når vi skal flytte inn siden vi må vente med de største tingene til da. Til nå har vi fått mye til jul og kjøpt litt selv, så vi har masse av f.eks. kjøkkenting som servise, bestikk, stekepanne, vaffeljern osv. Nyeste innkjøpet ble 8 nye vinglass fra Eva Solo. De var på 30% tilbud på Kitchn nå, og vi hadde gavekort på 500 kroner i tillegg. Vi hadde kjøpt fire Riesling-glass(hvitvin) for en stund siden, så vi kjøpte to til, og seks Bourgogne-glass(rødvin). Så nå har vi seks glass av begge! 

Jeg elsker at de er stilrene og minimalistiske, men samtidig har noe spesielt ved seg med den skrå kanten. Jeg gleder meg masse til å ta disse i bruk!

Hva synes du om vinglassene? 

  • 12.09.2017, 16:30

Tilvalg: Kjøkken


Hei dere! 

I går signerte vi og sendte avgårde tilvalgspapirene til Sigdal. Er det en ting vi har lært i denne tilvalgsprosessen så er det at alle endringer er D-Y-R-T! Vi hadde møte hos Sigdal for et par uker siden hvor vi snakket om hvordan vi ønsket at kjøkkenet skulle bli og hva vi ville endre. Det er ikke snakk om store endringer, men nok til at vi er veldig fornøyde med hvordan det kommer til å bli. Jeg tenkte derfor at jeg skulle vise dere litt av hva vi har endret på. 

Bildet til venstre viser hvordan kjøkkenet blir levert hvis man ikke gjør noen endringer. Standardkjøkkenet kom i en gråfarge, men man kunne bytte til hvit uten ekstra kostnad, noe som passer oss mye bedre. Kjøleskapet og oppvaskmaskinen har vi valgt å integrere slik at det ser litt penere og mer helhetlig ut. I tillegg byttet vi til skuff under vasken slik at vi kan ha en praktisk kildesorteringsløsning. 

Benkeplaten som fulgte med het "Drivved" og var ikke helt i vår stil. Vi sto mellom "Grå betong" og "Mystery light" før møtet. Vi fikk se et utstillingskjøkken med sistnevnte, og den var ikke like fin i virkeligheten som vi syntes den var på bildet. Den hadde et veldig røft uttrykk med masse "riper" som fikk det til å se ut som den var veldig slitt, noe vi ikke ønsker i et helt nytt kjøkken. Derfor falt valget på "Grå betong". Den vet jeg at er veldig fin i virkeligheten siden en god venninne av meg har den i sin leilighet. Ellers valgte vi å bytte ut kjøkkenvasken til en som har én stor kum i stedet for en og en halv. Ventilatoren blir ikke levert av Sigdal så der kunne vi kun velge mellom to. Den som er standard er helt forferdelig stygg(haha) så vi valgte den andre selv om det blir litt dyrere. 

Når det kommer til hvitevarer har vi valgt å kun få levert stekeplate og oppvaskmaskin fra Sigdal. Resten tenker vi å kjøpe selv og sette inn. Grunnen til dette er at prisforskjellen mellom Sigdal og f.eks. Elkjøp/Power/Lefdal er ganske stor, og man kan fikse det selv. Oppvaskmaskinen må vi ha rørlegger til og hvis vi skulle fikset stekeplate selv måtte vi skåret i benkeplaten, noe vi ikke tør! 

Dette var altså valgene vi har gjort når det gjelder kjøkkenet. Jeg vet ikke helt om jeg kommer til å lage flere innlegg siden vi ikke kunne velge så mye i de andre rommene, men vi får se. Vi er hvertfall veldig fornøyde med valgene vi har tatt i forbindelse med kjøkkenet. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og glede seg til sommeren 2019 når vi endelig kan flytte inn!

Hva synes dere? 

  • 13.03.2017, 22:30

Moodboard: Interior


Hei dere ♥

Det ble visst en sen oppdatering i dag. Dagen startet med tidenes korteste treningsøkt på Sats før jeg måtte avgårde til skolen. Der hadde jeg fire timer med logistikkforelesning, men jeg gikk etter tre fordi jeg ikke fikk noe ut av timen. Hjemme ventet kjæresten med middag og etter det ble det en god nap. Jeg fant nemlig ut at det er "International nap day" i dag! Kan jo ikke la sjansen gå fra seg på en slik dag. I tillegg har jeg klart å bli forkjølet, så nesa er potte tett. 

Uansett så skulle dette innlegget handle om interiør. Jeg og kjæresten har jo kjøpt leilighet som er ferdig sommeren 2019. Det er enda en stund til, men jeg tenker en del på interiør og leter hele tiden etter inspirasjon på Pinterest. Heldigvis har jeg med meg kjæresten på de fleste ideene mine. Hehe. Nå må det jo sies at det ikke akkurat er sikkert at vi har lyst på det samme som nå når det nærmer seg innflytting, men dette er hvertfall noe av det vi tenker i dag. Prosessen med tilvalg starter vel til høsten, så det blir spennende å se hva man kan velge og hvor dyrt det blir. Frem til den tid er det jo lov å drømme seg bort litt eller hva?


Gangen er vel kanskje det rommet vi har snakket minst om, men vi vil begge ha en smart løsning for oppbevaring av klær, sko og alt annet. Gangen er vel 5 kvm, så her er det viktig å finne smarte løsninger. Jeg elsker løsningen Eirin Kristiansen har i sin gang(bildet øverst til høyre), og kunne tenkt meg noe lignende. Ellers drømmer jeg om et stort rundt speil. 

På soverommet er vi enige om en litt mørkere farge på veggene, og vi har lyst på en sengegavl. Seng har vi allerede fra Endre sin gamle hybel, så det er en ting mindre å kjøpe. Jeg har falt helt for fjærlampene fra Vita Eos, så jeg håper at Endre går med på det. Garderobe blir nok pax fra IKEA, slik vi har nå. Ellers hadde det vært veldig koselig å få hengt opp polaroidbildene våre et sted. 


Kjøkkenet og stua er i ett, med utgang til en balkong på 7 kvm. Vi beholder nok kjøkkenet som følger med leiligheten siden det er ganske greit og enkelt. Sofa har vi fra før, men tror vi eventuelt kommer til å kjøpe en som er litt større. Ellers tror jeg vi har bestemt oss for tv-bord fra Bestå-serien som man kan designe selv på IKEA. Så lekker og smart. Angående spisestue er vi veldig usikre, så der må vi nok lete litt etter noe som passer. Ellers må vi finne en smart løsning til oppbevaring av vinglass og sånne ting. 

Badet som følger med leiligheten er K-J-E-D-E-L-I-G! Mørke fliser på gulvet som er et mareritt når det kommer til støv og mine blonde hårstrå(man kan selvfølgelig støvsuge hele tiden) og hvite fliser på veggen. Vi er enige om at vi skal prøve å få byttet hvertfall gulvet, med mindre det koster en liten formue, og jeg har falt helt for de på bildet øverst til venstre. Ellers vet jeg ikke helt så mye om hva man kan endre, så de andre bildene er mest til inspirasjon. 

Så det var da noen av mine tanker angående leiligheten vår. Jeg kommer selvfølgelig til å oppdatere dere i hele prosessen, med tilvalg og hvordan sluttresultatet blir. Del gjerne erfaringer hvis dere selv har kjøpt nybygg og hvordan tilvalgsprosessen var. Har hørt at det fort blir veldig dyrt. 

Ha en kjempefin mandag videre!

  • 19.10.2016, 18:00

Vi har kjøpt oss leilighet!


Selv om de siste ukene har vært hektiske, og jeg har hatt konstant dårlig samvittighet over at tiden ikke strekker til, har det skjedd en veldig stor ting. Jeg og kjæresten har nemlig blitt lykkelige eiere av vår første leilighet sammen! Jeg kan enda ikke tro at det er sant, og jeg gleder meg veldig! Det er en stor milepæl i livet, og jeg føler meg ganske voksen plutselig. 

Som mange av dere lesere sikkert har fått med seg har jeg og kjæresten bodd hjemme hos faren min det siste året. Det har for så vidt funket ganske greit, men vi har selvfølgelig savnet noe eget. Nå har vi endelig kjøpt leilighet sammen, men hold dere fast... Den er ikke ferdig før tidligst juni 2019! Med boligprisene som er i Oslo i dag fant vi ut at den beste løsningen var å gå for et nybygg. Vårt fremtidige hjem skal faktisk ikke starte og bygges før neste år. Vi var på en visning på en leilighet som så veldig bra ut. Vi bestemte oss for å ikke bli med på budrunden, fordi de skulle bygge 11 boligblokker like ved de neste fem årene. Vi hadde ikke så veldig lyst til å bo i et slikt bråk over så lang tid. Selv om vi ikke la inn bud, skrev jeg meg opp på interesselisten til eiendomsmegleren så jeg fikk meldinger om budene som ble lagt inn. For hver melding som tikket inn ble gapet større og større, for leiligheten endte faktisk opp med å gå 800 000 kroner over takst!!! Vi tittet en del på Finn.no, men fant ikke noen som var aktuelle i vår prisklasse. Plutselig kom jeg over et nytt prosjekt, og litt over en uke senere satt vi på salgsmøte og ventet spent på om det ville bli leilighet på oss.


Det er jo flere fordeler med en helt ny leilighet. Den største er definitivt at man kjøper til fastpris, og slipper unna harde budrunder hvor boligene går langt over takst. En annen fordel er at man betaler dokumentavgift på tomteverdien i stedet for verdien av leiligheten(som blir mye mye mindre). I tillegg kan vi  blant annet være med og bestemme farger på ting, og man kan også velge tilvalg(mot ekstra kostnad) hvis det er noe vi vil forandre. 

Vi gleder oss veldig, og jeg dør innvendig etter å starte med innredning. Vi har jo massevis av tid til å finne ut hvordan vi vil ha det, og spare penger til møbler og andre nødvendigheter. Hva vi gjør i mellomtiden er ennå litt uavklart ennå. Vi tenker å bo hos pappa litt til, og eventuelt leie noe i mellomtiden.

Dere må gjerne komme med spørsmål om den nye leiligheten, men jeg kommer ikke til å skrive noe om beliggenheten eller hva vi betalte. 

 

  • 29.03.2016, 16:30

10 interiørfavoritter under 200 kr!


Hei dere ♥ 

Nå er det faktisk ikke lenge til jeg endelig fyller 20 år. Det er vel ingen hemmelighet at jeg gleder meg til å flytte hjemmefra, og innrede som vi(les: jeg) har drømt om. Heldigvis har jeg og kjæresten veldig lik stil, selv om jeg kanskje er hakket mer glad i duppeditter og krimskrams. Men som student er ikke budsjettet for interiørting det største, og så og si alt går jo til møbler. Heldigvis finnes det jo flere butikker med billigere varianter som er minst like fine. Her har jeg samlet sammen 10 favoritter som jeg fant fra Kremmerhuset, H&M, Lagerhaus, Nille og Miss Etoile. I tillegg har søstrene grene veldig mye fint og billig. 


 

Ananasfat fra H&M / Ananasvase fra H&M / Serviettholder fra H&M / Serveringsbrett fra Nille / Opphengstavle fra Kremmerhuset / Kurv fra Kremmerhuset / Verdenskart fra Kremmerhuset / Telyshus fra Kremmerhuset / Marmorbrett fra Lagerhaus / Eggeglass fra Miss Etoile

Hva synes dere? 

  • 18.01.2016, 20:18

Golden favorites


Hei dere 

Dette har vært en treg mandag. Fikk gjort unna litt skolearbeid før jeg møtte en venninne i byen. To timer satt vi på Espresso House og skravlet i vei før hun måtte dra. Så shoppet jeg litt siden jeg ventet på kjæresten som var på synstest. Ble noen småting med hjem som jeg ble fornøyd med. Er jo så mye fint på salg at det er farlig. Jeg som skal ut og reise på lørdag burde absolutt ikke shoppe. 


 

Gull er en av mine favoritter og både smykkeskrinet og rommet har enkle gullting. Den lille notatboken pleier jeg å skrive opp ideer til bloggen og hva jeg skal ha med i ulike innlegg. Ananasen fant jeg på H&M Home i høst. Det er også et lys så jeg gleder meg til å prøve den ut. Klokken fikk jeg av kjæresten til 18-årsdagen og har blitt brukt mye de siste to årene. Nøkkelringen kjøpte vi da vi var i Paris i høst oppe i den offisielle butikken til Eiffeltårnet. 


Nå tenkte jeg at jeg skulle prøve ut den nye yogamatten min og Sats Elixia sin nye Online training

  • 09.09.2015, 16:30

Nytt klesskap!


God ettermiddag ♥

Som jeg nevte i sommer har jeg lenge hatt lyst til å gjøre noe med klesskapet mitt. Jeg syntes at skapet var veldig upraktisk og at jeg ikke hadde så god plass som jeg kunne ha hatt. På fredag kveld reiste jeg og kjæresten til IKEA for å handle inn alt vi trengte. Lørdag morgen startet vi å rive ut det gamle skapet, og rakk også å få opp den største rammen og en skuff. Søndag monterte jeg resten av skuffene siden kjæresten var på personalmøte. Da vi skulle montere den minste rammen, var det en gigantisk sprekk i den ene platen så vi måtte enda en tur til IKEA for å bytte den. Passet bra siden jeg manglet en hylle og en boks til å ha på toppen, selv om å være på IKEA ikke er favoritten...Her er før og etter bilder til dere!

 

Before: 

Jeg hadde en skapdør til, men bildet ble tatt like etter vi tok av den. Som dere ser hadde jeg trådkurver som hele tiden hang seg fast i hverandre pga. stropper, belter osv. Da vi fikk ut rammene oppdaget vi at det var vegg-til-vegg-teppe under så jeg vil tro skapet er fra bygget var nytt XD I tillegg er jo veggen bak der helt grusom. 

After: 

Som dere ser er skapet nå mye finere, jeg har bedre og mer funksjonelle skuffer. På toppen kjøpte jeg tre bokser til sesongklær og andre ting som ikke trenger å stå fremme hele året. Har til og med bedre plass nå enn før! Til og med kjæresten fikk en skuff til og dere må tro han ble overlykkelig! Haha 

Jeg er veldig fornøyd med klesstangen hvor jeg kan henge skjørt, og shortser. Må skaffe noen flere hengere siden jeg måtte legge tre av skjørtene mine på hyllen under. 


Elsker også denne utrekkbare hyllen hvor jeg kan legge belter, solbriller, hårpynt og annet tilbehør. 

Hva synes dere om det nye skapet mitt? 

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign