• 28.07.2017, 13:00

One last outfit from Italy


Da vi var i Bologna de siste dagene av Italiaturen var det nærmere 40 grader, så jeg visste til slutt nesten ikke hva jeg skulle ha på meg. Den ene dagen endte jeg opp med dette skjørtet, og det har faktisk vært en favoritt siden jeg kjøpte det på H&M i *holdderefast* 2012! Toppen har også blitt mye brukt siden jeg kjøpte den for et par år siden på sommersalg. Sammen synes jeg det blir et kjempefint antrekk. På vei til restauranten tok vi et par bilder, men dere lurer kanskje på hvorfor det bare ble to bilder? 1. De andre ble uklare og 2. Det kom en nonne forbi da vi tok disse bildene, og hun stirret så stygt på meg at jeg rett og slett ikke turte å ta flere bilder. HahaDet ble det siste antrekket fra Italia denne gangen, men jeg satser på at jeg får tatt noen flere antrekksbilder i sommer. 

Ha en superfin dag videre! 

 • 27.07.2017, 15:00

Summer playlist


Hei dere ♥ 

Jeg kom nettopp på at det er lenge siden sist jeg delte en spilleliste med sanger jeg hører på for tiden, så jeg tenkte det var på høy tid med en "summer playlist"! Jeg lagde en egen spilleliste da vi var på roadtrip i Italia, og jeg fikk etterhvert noen favoritter. I tillegg har jo et av mine favorittband(The script) nylig kommet med en ny sang, så den måtte selvfølgelig med! De fleste sangene er ganske nye, men jeg måtte slenge med noen som ikke er fra i år også siden de har blitt store favoritter hos meg i sommer. Har dere noen tips? 

 • 26.07.2017, 18:00

Pisa and Viareggio


Nå nærmer jeg meg faktisk slutten på innleggene fra Italia. Tipper det blir to innlegg til, hvor det ene er et antrekksinnlegg. Etter Montalcino satte vi snuten i retning Viareggio som er en badeby, med et lite stopp innom Pisa først. Vi kunne jo ikke kjøre forbi uten å se det skjeve tårnet i Pisa! På veien stoppet vi også og tok noen fine bilder ved en vingård. Etter å ha kjørt på autostradaen kom vi inn til Pisa hvor vi parkerte bilen på en parkeringsplass et par minutter det skjeve tårnet. Det var komisk å se alle som sto og poserte for å få de typiske turistbildene av tårnet. Vi slang oss på og dyttet tårnet vi også.. 


Etter å ha tatt litt bilder og noe å drikke satte vi oss i bilen igjen i retning Viareggio. Hotellet lå 10 minutters gange unna stranden så vi tok med oss håndkle og badetøy ned. Etter litt lunsj gikk vi håpefulle ned mot stranden. Der fikk vi vite at man måtte betale for å bruke stranden, uansett om man bare skulle ta et lite bad.  Kontoret hvor man skulle betale lå ganske langt unna, så vi bestemte oss for å heller dra tilbake til hotellet og ligge ved bassenget. Klokken var tross alt over 16, så vi orket ikke å finne kontoret bare for å kunne bade. Ganske skuffende egentlig. Heldigvis var det akkurat tre ledige solsenger igjen ved bassenget så vi ble liggende der litt. Rundt middagstid gikk vi ned mot strandpromenaden igjen og skulle spise middag. Det ble en sen middag siden vi satte oss ned på en bar/restaurant først og nøt utsikten over solen som gikk ned i havet. Det var utrolig koselig å sitte med en drink, litt småsnacks, livemusikk og fin utsikt! Etter solen hadde gått ned fant vi en pizzeria. 


Til slutt: Et av de koseligste bildene av meg og kjæresten fra ferien. Tenk at vi har vært sammen i 4 år i september ♥

Alt i alt er jeg glad for at vi ikke skulle være i Viareggio en hel uke på badeferie. Det var sikkert kjempefint der, men jeg tror pengene hadde flydd nede på stranden. Selv om vi ikke utforsket prisene for å bruke stranden eller solstoler, har jeg hørt at det er ganske stive priser. På en annen side er det sikkert mye annet man kunne utforsket i den byen også. 

Har dere vært i Pisa eller Viareggio? 

 • 25.07.2017, 16:00

Tasty tuesday: Foccacia


Hei 

Nå er det en stund siden sist jeg postet en oppskrift, så jeg tenkte det virkelig var på tide. For litt siden spurte jeg en venninne hva hun ønsket seg før hun skulle feire bursdagen sin. Jeg fikk til svar at jeg gjerne kunne ta med en foccacia, så jeg endte med å ta med det og en liten gave i tillegg. Foccacia er noe jeg egentlig bare lager til tapaskvelder eller andre spesielle anledninger som f.eks. bursdagsfeiringer, men jeg burde jo egentlig lage det oftere. Det er jo supergodt, enkelt å lage og krever få ingredienser. Jeg bruker alltid oppskriften som står i boken "Trines Mat", og den blir alltid perfekt! 


Du trenger: 

♥ 7 dl vann(ca. 25 grader)

♥ 25 gram fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær

♥ 1 ts salt

♥ 900-1000 gram hvetemel

♥ 1/2 ts sukker

♥ 6 ss olivenolje

♥ Maldonsalt

♥ Rosmarin(Tørket eller frisk)Slik gjør du:

♥ Bland det tørre sammen i en bolle. Løs opp gjær(hvis du har fersk gjær) i det lunkne vannet. Hell det i bollen sammen med det tørre. 

♥ Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til den har en "tykk grøtaktig konsistens". Tilsett olivenolje slik at den smører seg rundt deigen. 

♥ Dekk til bollen og sett den til heving i 30-40 minutter.

♥ Hell deigen i en langpanne som er kledd med bakepapir. Klapp deigen utover slik at den dekker formen. Dekk over og la det etterheve i 20-30 minutter.

♥ Prikk hull i deigen med fingrene(dypp fingrene i olivenolje for å slippe å bli klissete på hendene av deigen). Ringle over olivenolje og dryss over maldonsalt og rosmarin. 

♥ Stekes på nederste/nest nederste rille i en varm stekeovn på 225 grader(over- og undervarme) i 30-40. Avkjøles før du skjærer opp. 

Lagde litt aioli også av litt majones, hvitløk og limesaft. Supergodt å dyppe brødet i! 

Bon appétit! 

 • 24.07.2017, 16:00

Yellow dress


Denne gule kjolen dumpet ned i postkassa mi like før vi reiste til Italia, og det var faktisk årets sommergave fra kjæresten. Den er fra Ellos, er tidenes mest behagelige kjole og den er helt nydelig. Den er litt for lang, men jeg fikset det lett med et lite belte i livet. Jeg brukte den da vi var i Viareggio og satt og så solen gå ned i havet. Denne kjolen blir definitivt med til Kragerø på søndag!


Hva synes dere om kjolen?

 • 23.07.2017, 12:30

Sommer er lesetid


Sommeren er den eneste tiden i året jeg har tid til å sette meg ned med en bok som ikke inneholder pensum. Så langt har jeg ikke lest så mye i sommer, så jeg håper jeg får tid til å lese litt mer i Kragerø nå. Jeg har hvertfall med meg to bøker. "Sammen til det siste" startet jeg på for en god stund siden, men ble lagt vekk til fordel for pensumbøkene. Den andre boken er den første i en serie som jeg har hørt mye bra om, så jeg gleder meg virkelig til å lese den. 


Sammen til det siste - Anna McPartlin:

"Det var en lys og klar dag i april. Førti år gamle Mia "Rabbit" Hayes var mange ting. Hun var Molly og Jacks elskede datter. Hun var Grace og Daveys søster og tolvåringens Juliets mor. Hun var Marjorie Shaws beste venninne og Johnny Fayes store kjærlighet. Og nå var hun på vei til et hospice for å dø.

Mia har vært syk lenge og forsøker å forsone seg med at hun snart skal forlate familien sin. Rundt henne står alle dem hun elsker, og som elsker henne like høyt tilbake. Molly kjemper forgjeves for å finne en kur mot datterens brystkreft, faren strever med å takle datterens sykdom, og resten av familien sliter med å ta farvel. Og hvem skal ta seg av Juliet når Mia er borte?"

De syv søstre av Lucinda Riley:

"Maia og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantid, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, de sky mangemillionæren Pa Salt, er død. Søstrene ble adoptert av Pa Salt, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opphav. Maias ledetråd fører henne til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabelas far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg. I Paris møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent. Dermed vet hun også at livet aldri kommet til å bli det samme igjen."

Har du lest noen av disse bøkene? 

 • 22.07.2017, 17:00

An outfit from MontalcinoDenne kjolen sto høyt på lista mi da jeg fikk sommerferie, men jeg utsatte det. Da jeg hadde bestemt meg for å kjøpe den fant jeg den ikke noen steder, verken i butikk eller på nett. Uken før vi skulle dra til Italia sjekket jeg nettsiden en gang til og plutselig var den der, i min størrelse! Jeg klikket den hjem, og den ble selvfølgelig med i kofferten. Jeg har fått litt dilla på sommerkjoler med lange ermer. Kanskje fordi den skjuler arret jeg har på skulderen, eller kanskje det er fordi de bare er veldig fine på. Jeg tror ikke jeg har noen andre grønne kjoler i skapet mitt, så den skiller seg ut. "Broderiene" er helt nydelige og tilfører kjolen det lille ekstra. Hva synes dere om antrekket? 

 • 19.07.2017, 20:30

Montalcino


Etter to dager i Siena satte vi kursen mot Montalcino, som er liten by kjent for Brunello-vinen. Montalcino ligger 567 meter over havet, så her har man virkelig utsikt over det nydelige landskapet som er i Toscana. Vi bodde på "Si Montalcino hotel & restaurant", som var et utrolig koselig hotell drevet av en hyggelig dame. Vi startet med å ligge ved bassenget før rommet var klart, og etter det dro jeg og Endre til sentrum for å spise litt lunsj, mens pappa ble igjen ved bassenget. Etter det gikk vi litt rundt og endte med å spise en gelato før vi dro tilbake til hotellet. 

På kvelden hadde vi reservert bord på "Boccon Di Vino" som hadde helt nydelig utsikt og fantastisk mat. Her satt vi til solen hadde gått ned før vi dro tilbake igjen til hotellet. En ganske rolig dag med andre ord. 

Ha en kjempefin dag!

 • 17.07.2017, 20:00

Fields of sunflowers


En av tingene på bucketlisten min da vi var i Italia var å finne en solsikkeåker. Kanskje ikke den mest vanlige attraksjonen, men jeg var veldig gira etter å ha sett bilder av de gigantiske åkrene fulle av solsikker. De var ikke særlig vanskelig å finne, og særlig mellom Siena og Montalcino passerte vi flere. Jeg har sjelden følt meg så turist som da vi stoppet bilen på siden av en grusvei, hoppet ut av bilen med kamera i hånden og knipset i vei. De var utrolig høye og fine der de sto vendt mot solen alle sammen. Solsikker minner meg egentlig veldig om storesøsteren min siden det er hennes favorittblomst, og hun hadde solsikker i brudebuketten da hun giftet seg i februar. 

Ha en kjempefin mandag videre! 

 • 16.07.2017, 10:30

Buys from Sephora


Italiaturen var ikke akkurat noen shoppingtur, men én butikk hadde jeg på listen over ting jeg ville, nemlig Sephora. Siden vi ikke har den hjemme i Norge er det ekstra stas å komme inn i sminkehimmelen. Det var riktignok den minste Sephora-butikken jeg har vært i, men den hadde flere av de merkene jeg lette etter. Jeg parkerte pappa og Endre på en fortausrestaurant rett ved siden av og gikk inn. En god stund senere kom jeg ut, en del fattigere og med 4 produkter. Har ikke testet alle produktene så mye ennå siden jeg gikk en del uten sminke i Italia, så jeg gleder meg masse til å prøve de ut!


Benefit - Bigger than BB Big Easy: Jeg har lenge lett etter en foundation som jeg kan bruke på sommeren, som dekker litt uten å føles for tung. Jeg prøvde å finne en på egenhånd, men var litt lost så jeg endte med å spørre en som jobbet der. Har prøvd denne litt allerede, og so far so good. Eneste var at den kostet 400(!) og er egentlig ganske liten. Føler at de alltid anbefaler det dyreste når man spør om hjelp. 

Benefit - Ready set brow: Jeg har alltid bare brukt øyenbrynspudder på brynene mine, men jeg har lest at det er smart å bruke en brow gel over for at det skal holde seg på plass. 

Too Faced - Better than sex mascara: Denne mascaraen har jeg hatt før i en reisestørrelse, og jeg husker at jeg elsket den! 

Sephora - Triple action cleansing water: Jeg er lett å lure på mersalg, så hun ikke kassen fikk meg selvfølgelig til å kjøpe sminkefjerner også. Størrelsen er veldig praktisk å ha med når man reiser, så det var jo ikke helt et bomkjøp + at den ikke kostet så mye. 


Har dere prøvd noen av disse produktene før? 

 • 15.07.2017, 19:00

Siena part two


Den andre dagen i Siena startet vi med å gå opp til en festning, hvor man fikk litt bedre utsikt av byen. Det var egentlig ikke så mye å se der, så vi gikk bare rundt før vi gikk ned mot enda en kirke. Jeg er ganske sikker på at vi var innom mer enn 10 kirker da vi var i Italia! Etter litt sightseeing trengte vi en is, og vi hadde googlet oss frem til at den beste isen var på "La Vecchia Latteria". Den smakte helt nydelig og ikke kunstig som det ofte smaker enkelte steder. Anbefaler salt karamell og sjokolade!
På kvelden spiste vi på en restaurant litt nedenfor den kirken som er øverst, hvor man kom litt ut av de trange bygatene og fikk litt utsikt mot blant annet katedralen. Det var bildene fra Siena, og neste stopp kommer snart på bloggen!

 • 14.07.2017, 14:00

New favorite: Shower foam


Hei 

I dag tenkte jeg å tipse dere om min nye favoritt i dusjen. Denne kom jeg tilfeldigvis over da jeg var med en venninne i byen og vi var innom Rituals-avdelingen på Steen&Strøm. Dette dusjskummet lukter helt nydelig og er supermykt.  Den er dessverre limited edition, så jeg vurderer å hamstre et par til før sommeren er over. 


Ha en kjempefin fredag videre!

 • 13.07.2017, 20:00

Mine 10 beste pakketips


Hei dere

I dag tenkte jeg å dele 10 av mine beste pakketips. Jeg elsker å reise, men jeg er ikke like glad i å pakke. Med noen enkle tips blir pakkingen mye enklere og man er klar for å dra på tur. 

1. Lag liste over alt du skal ha med

Dette er kanskje det viktigste tipset mitt. Jeg har skrevet pakkeliste i flere år nå, og glemmer sjelden noe viktig når jeg skal på tur. Ved å skrive en liste får du oversikt over alt du skal ha med deg, og du får med deg alt fra ekstra hårstrikker til tanntråd. 

2. Ta bilder av antrekk som du har planlagt

Dette tipset er genialt dersom du pleier å pakke altfor mye. Ta bilder av antrekket med mobilen så har du oversikt over hvilke antrekk du satte sammen da du pakket når du skal kle på deg. 

3. Kjøp smarte reisestørrelser eller bruk mindre beholdere

Jeg har alltid med meg mindre størrelser av både shampoo, balsam, deodorant og andre produkter som vanligvis tar mye plass i kofferten. Dette får du kjøpt på blant annet Vita, Handysize og på flyplassen. 

4. Pakk plagg som kan brukes i flere antrekk

Du trenger som regel mindre klær enn du tror, og hvis du er smart kan du bruke de samme plaggene i en annen kombinasjon. Det er også smart å pakke tilbehør som sko og vesker som passer til flere antrekk, slik at du ikke trenger å ha med 6 par sko og 5 vesker. 

5. Pakk et skift i håndbagasjen

Man vet aldri om bagasjen blir borte, og hvis det først skulle skje er det greit å ha et ekstra skift i bagasjen. Etter å ha sett en smart pakkemetode på facebook har jeg begynt å rulle sammen en t-skjorte, sokker og undertøy i en rull. Det blir både kompakt og enkelt å finne. Hvis man i tillegg har en lett shorts(som er enklere å rulle) kan man ta med den også inni "rullen"


6. Rull klærne i stedet for å brette de

Dette er et tips jeg har tatt i bruk i det siste. Før pleide jeg alltid brette klærne og legge de oppå hverandre, men nå ruller jeg de sammen i stedet. Det sies at det tar mindre plass i kofferten, og gjør at klærne ikke blir så krøllete, men jeg er ikke helt sikker på om det stemmer. Det jeg synes er det beste med å rulle klærne er at man har bedre oversikt over klærne i kofferten, og lett kan finne det man leter etter. 

7. Legg skoene i en pose eller ta en dusjhette rundt

Jeg pleier alltid å legge skoene mine i en liten pose sånn at klærne mine ikke blir skitne. Har også sett et tips om å bruke en dusjhette(engangs som man finner på hoteller) rundt skoene. 


8. Legg ting inni skoene(f.eks. sokker og truser) og inni hatter hvis du skal ha med det. 

Da er det både enklere å finne undertøyet og det hjelper å holde på formen til skoene/hatten. Jeg la alt av undertøy i hatten min og la den motsatt vei av det bildet viser. Så la jeg de rullede klærne rundt(se bildet over).

9. Legg alt flytende i en pose

Hvor kjipt er det ikke å åpne kofferten og se at solkremflasken har eksplodert utover alt du har. Jeg pleier å legge alt flytende i poser som jeg knyter godt igjen. Man kan også skru av korken og legge et lag med plastfolie over før man skrur på korken igjen for å slippe søl. 

10. Legg viktige reisedokumenter på et sted

Jeg liker å ha alt jeg trenger til flyreisen på et sted slik at jeg lett finner det i vesken/sekken. Jeg kjøpte denne mappen i fjor, og her har jeg alltid pass, boardingkort, hotellbekreftelse og lignende. 


Hva er ditt beste pakketips? 

 • 13.07.2017, 12:30

First day in Siena


Neste stopp på turen var Siena, og der var vi i to dager. Uten å vite om det på forhånd var det sommerens store happening i Siena akkurat da vi var der, så det var fullt av folk i gatene. Hver sommer er det et hesteløp, "Palio" med 17 lag. Lagene representerer de ulike distriktene i byen(de er veldig små) og det hele foregår på Piazzo del campo. Vi så ikke selve løpet siden det var så ekstremt mye folk, og vi ikke helt visste hva det var før etterpå. 


Piazzo de campo

Torget hvor hesteløpet blir avholdt er ganske lite, så det hele er over på under 2 minutter!


Etter en liten lunsj ved Piazza Del campo gikk vi videre til den gigantiske kirken "Duomo Di Siena", og kjøpte billetter til både kirken, utsiktspunktet og noen andre steder som vi endte med å ikke gå inn på. 

Vi hadde egentlig ikke planlagt å gå inn i kirken den dagen, siden vi nettopp hadde kommet. Det var kjempevarmt og jeg tok bare på meg en shorts og en singlett før vi skulle spise lunsj. Jeg var litt nølende om å gå inn siden jeg vet at antrekket ikke akkurat var passende. Jeg ble litt lettet over at jeg ikke var den eneste som gikk litt for lettkledd da vi kom inn, men plutselig kom det en dame og ga meg en plastpose med et sjal. Jeg tok det selvfølgelig på, og følte litt "shame on me" der jeg gikk. Sjalet var vel ikke akkurat så dekkende det heller, i og med at det var helt gjennomsiktig. Haha

Etter kirken gikk vi for å finne utsiktspunktet. Inne i et av byggene like ved kirken ble vi møtt av en evig lang kø, og siden vi allerede hadde betalt ble vi stående. De slapp inn folk puljevis og det var vel 4 puljer før oss, men det tok vel hvertfall en time. Da det endelig ble vår tur viste det seg at det var en vindeltrapp som var  så smal at man ikke kunne gå flere i bredden. Da skjønte vi fort hvorfor man måtte vente på at puljen både skulle gå opp og ned. Utsikten var helt fantastisk, og man så alle severdighetene ovenfra. Ha en fin torsdag videre! 

 • 12.07.2017, 17:00

Wine tasting in Chianti


Hei igjen!

Etter Firenze var vi klare for nye eventyr igjen, og satte oss i leiebilen i retning Radda in Chianti. Der bodde vi på et helt fantastisk fint hotell, som heter CDH Radda Hotel med basseng både ute og inne, fine rom, vinbar og en fantastisk restaurant. Det regnet dessverre ganske kraftig den dagen vi var der, så vi fikk ikke utforsket så mye på det lille stedet. Derimot fikk vi utforsket en av de mange vingårdene i nærheten, Colle Bereto hvor vi fikk smake på 5 ulike rødviner og en liten tour. Det var første gangen jeg var på vinsmaking, så det var veldig spennende å oppleve. Vinen var også helt nydelig! Her er et lite bildedryss fra vingården. 


Har dere vært på vinsmaking før?

 • 11.07.2017, 16:30

Måneden som gikk: Juni


Hei 

Jeg har klart å bli skikkelig forkjølet(igjen), så jeg går for det meste bare rundt hjemme og ser på Pretty little liars. Derfor tenkte jeg at det var en god anledning til å oppsummere måneden som gikk siden jeg ikke har fått gjort det ennå. Juni var en veldig koselig måned med både venner, familie og kjæresten. Jeg har jo hatt sommerferie siden 29.mai, så jeg har endelig hatt tid til å gjøre sosiale ting igjen etter en måned med eksamensperiode. 

Månedens høydepunkt:

Det er mange høydepunkter fra denne måneden, som date night på Nodee med Endre, 50-årsbursdag til kusinen til pappa, en helg hos kusinen min, middag med søsteren min og noen venner av henne, Siviløkonomenes årlige båtfest og båtførerprøven for å nevne noe. 


Månedens innkjøp:

Månedens innkjøp er uten tvil sandalene fra Birkenstocks, som jeg faktisk fikk i presang av den snille storesøsteren min. Tok et par dager å gå dem inn, men etter det har de vært helt fantastiske å gå i. Brukte dem så og si hver dag i Italia, og fikk verken gnagsår, vannblemmer eller vondt i føttene. 

Månedens serie:

Jeg har fått helt hekta på PLL igjen, og er snart på 4 sesong. Dette er en serie jeg så mye på før, men som jeg falt litt av etter hvert. Nå er jo serien avsluttet, så nå kan jeg se hele uten å måtte vente på ny episode hver uke slik jeg gjorde før. 


Månedens cravings: 

Smoothie bowls! Jeg har vært på The Juicery på Frogner to ganger og laget en hjemme. Det er helt fantastisk godt, og perfekt til frokost og lunsj. Kommer definitivt til å dra dit igjen!


Månedens antrekk:

Det ble visst dårlig på antrekksfronten denne måneden, men jeg kan glede dere med at jeg tok en del antrekksbilder i Italia som jeg skal publisere snart. 


Månedens nedtur:

Denne måneden har egentlig vært veldig bra, så det eneste jeg kan trekke frem her er å fjerne visdomstenner. Som jeg gruet meg der jeg lå i tannlegestolen. Det gikk fort, men det var ganske vondt etterpå, og jeg fikk ikke spist noe annet enn is, suppe, grøt og smoothie i starten. 

Hvordan var juni for deg?

 

 • 09.07.2017, 16:00

Firenze dag to


Hei igjen 

Jeg har masse bilder å vise dere fra Italia, så jeg tenker jeg tar alt i kronologisk rekkefølge etter hvilket sted vi var på. Skal prøve å ha noen andre innlegg også, slik at det ikke bare blir feriebilder. Først tenkte jeg å fortsette med bildene fra den andre dagen i Firenze. Det var utrolig mange severdigheter, så vi måtte velge ut hva vi ville bruke tid på siden vi ikke hadde mer enn én hel dag. 


Palazzo Vecchio

DavidPonte Vecchio er den eldste broen i byen. Tidligere var det her slakterne holdt til, mens i dag er den fylt opp med gullsmedbutikker på begge sider. Over butikkene er det faktisk leiligheter, som er enklere å legge merke til fra utsiden. 

Vi hadde tenkt oss inn i Santa Maria Del Fiore, men vi ble møtt av en evig lang kø. Heldigvis spurte vi noen, og fikk vite at køen var for de som hadde forhåndsbestilt billetter, og det hadde ikke vi. På vei til en annen kirke ble vi stoppet av en som ville selge "Skip the line"-billetter hvor man kunne komme inn uten å stå i kø, men vi fikk nesten bakoversveis da vi fikk vite at det kostet 45 euro per person!
Baptistery of San Giovanni

Vi endte med å gå inn i Basilica di San Lorenzo hvor det ikke var kø og mye billigere å komme inn. Kirken så kanskje ikke like imponerende ut fra utsiden, men den var helt nydelig inni! Bare se på taket fra innsiden!


På veien til neste severdighet gikk vi tilfeldigvis forbi Magnum, hvor man kunne lage sin egen is. Der valgte man først sjokoladetrekk(enten mørk, lys eller hvit sjokolade) og tre toppinger(jeg valgte brownie, pistasj og bringebær). Perfekt i varmen!

Så gikk vi videre opp mot Piazzale Michelangelo hvor det var nydelig utsikt over Firenze. Det var mye trapper oppover, så det var ganske slitsomt i varmen, men utsikten på toppen var verdt turen! Det var også flere restauranter på toppen hvor man kunne ta litt drikke og mat. 


Før middag dro vi på en rooftop bar hvor vi tok en drink. Et veldig populært sted med litt ventetid nede ved heisen. 


Så var vi på en nydelig restaurant(husker ikke navnet) hvor jeg spiste pasta med trøfler og creme brûlée. 


Har dere vært i Firenze før?

 • 08.07.2017, 14:00

Outfit from Siena


Hei dere!

Da er jeg hjemme igjen i Norge etter 9 fantastiske dager i Italia. Vi kom hjem i går kveld, og dro rett til søsteren min for å passe hunden deres. Internettet var ganske ustabilt, og siden vi hadde få dager på hvert sted ble bloggen satt til side. Jeg har masse bilder å vise dere, så det blir en del innlegg om Italia fremover. Kanskje jeg lager en miniguide også. Jeg tenkte hvertfall å starte å vise dere et antrekk fra Siena. Kjolen kjøpte jeg på Zara i fjor sommer, og jeg tror jeg kanskje har vist dere den en gang før i et antrekksinnlegg. Det er hvertfall en stor favoritt om sommeren!

Ha en kjempefin lørdag videre!

 • 03.07.2017, 14:30

Levi's 501


Hei dere!

Levi's 501 shortsene har blitt en av mine store favoritter om sommeren, og jeg har nå en i hvit og en i mørkeblå. Denne shortsen passer til det meste på sommeren, og jeg synes den sitter veldig fint på(kanskje litt stor akkurat i ryggen). Disse er ikke vintage, men den "nye typen" som selges på blant annet Carlings og Nelly.com. Jeg har hørt at vintage-shortsene er små i størrelsen, men jeg synes disse er veldig vanlige i størrelsen. Husker godt at jeg bestilte w29 i fjor siden jeg trodde disse også var små, og den var latterlig stor. Begge er med til Italia, og jeg har brukt dem masse allerede. Hva er favorittplagget deres om sommeren? 

 • 01.07.2017, 17:30

First day in Florence


Hei dere 

Endelig fant jeg internett som faktisk funker! Jeg har nå kommet meg til Siena, etter å ha vært i både Firenze og Radda in Chianti. Planen var egentlig å forhåndspublisere innlegg da jeg satt på Gardermoen og Kastrup, men jeg sov kun 2-3 timer natten før vi dro, og hadde vondt i hodet og var kvalm da vi mellomlandet i København. Internettet på de to andre hotellene var også veldig dårlig, så jeg fikk ikke lastet opp noe som helst. 

Ellers er det helt supert i Italia, og det er kjempekoselig å kjøre bil gjennom Toscana. Jeg har tatt masse bilder, så jeg har masse å vise fra turen så langt. Jeg tenkte å starte med noen bilder fra første kvelden i Firenze. Vi var oppe klokken 4 om natten, og var vel ikke fremme på hotellet før i 17-tiden. I tillegg regnet det en del, så vi gikk egentlig bare og spiste middag og slappet av. 
Ha en kjempefin lørdag videre!

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits