• 29.08.2017, 22:00

Copenhagen


Jeg og kjæresten har lenge snakket om at vi har hatt lyst til å gjøre noe annerledes på nyttårsaften i år. Så i år har vi bestilt tur til København, bare oss to. Jeg tror det kommer til å bli en veldig koselig feiring, og jeg gleder meg masse allerede. Kjæresten min har faktisk aldri vært i København, så jeg gleder meg til å ta han med dit! Vi har bestilt fly og hotell, men vi har ikke helt funnet ut hva vi skal gjøre på selve nyttårsaften ennå. Noen som har feiret nyttårsaften der før, og har noen tips? Ellers blir det vel en tur i Tivoli(tror jeg har lest at de har åpen i julen), litt shopping i Strøget, god mat og litt kvalitetstid sammen. 

Har du noen gang feiret nyttårsaften i et annet land?

 • 27.08.2017, 16:00

Har du noen gang?


Hei dere

Jeg kom over et innlegg på Marthe Borge sin blogg som jeg fikk så lyst til å kopiere og svare på selv. Synes selv at slike innlegg er kjempemorsomme å lese, så jeg håper dere synes det samme. 

Skulket skolen?

Jeg har faktisk aldri vært den som skulker timer, men det har jo selvfølgelig skjedd noen ganger. I 8.klasse delte gymlæreren klassen i to, så jentene hadde f.eks. turn mens guttene ble sendt ut for å gå på tur, og omvendt neste gymtime. Guttene gikk alltid hjem til en og spilte spill, mens jentene dro hjem til en som bodde 2 min i gåavstand fra skolen. Den ene gangen bakte vi cookies, og gymlæreren reagerte ikke på at vi hadde hver vår pose med hjemmelagde cookies i hånden da vi skulle hente tingene våre i garderoben. 

Hatt et kallenavn?

Ja, mamma har mange kallenavn, og hun kan finne på å kalle meg "Annemor" når jeg er med henne på matbutikken selv om jeg er 21 år. Husker også godt den gangen hun skulle hente meg på sommerleir og hun ropte ut "Gullet!" Hadde lyst til å grave meg ned fordi jeg ble så flau.

Møtt en kjendis?

Ja, jeg har blant annet møtt kunstneren Vebjørn Sand flere ganger. Han er god venn med pappa, så har kjent han siden jeg var liten. 

Ødelagt noens ferie?

Nei, ikke som jeg kan komme på. 

Vært på tv eller radio?

Nei, ikke bortsett fra i bakgrunnen som publikum på f.eks. Senkveld. 

Jukset på en prøve?

Ja, jeg tror det var en norskprøve på vgs som jeg ikke hadde fått lest så mye til på grunn av sykdom. Jeg gikk på do, og sjekket vel et av svarene på mobilen før jeg fikk dårlig samvittighet og gikk tilbake til prøven. 

Vært våken i 24 timer?

Tror ikke det, men jeg har vært våken både 21 og 22 timer før. 

Ved et uhell sagt "elsker deg" til en person?

Nei, jeg har vel kun sagt "Jeg elsker deg" til kjæresten min, og da mener jeg det hver gang. Sier derimot "Glad i deg" ofte til både venner og familie, men aldri ved et uhell. 

Sovet i skogen, under åpen himmel?

Ja, overraskende nok har jeg det. Jeg tror det var 4.klasse på klassetur at vi lå under åpen himmel hele klassen hvor vi skulle opp grytidlig morgenen etter for å se på tiurleik(tror jeg det var?) Jeg sov så og si ingen ting den natten for jeg hadde en snorkende bestevenn ved siden av og et insekt som suste rundt øret mitt hele natten. Da vi ble vekket for å se på tiurleiken snudde jeg meg og krøp godt inni soveposen igjen, så jeg gikk glipp av hele seansen. Haha

Fått en farlig allergisk reaksjon?

Har vel aldri fått en allergisk reaksjon, men husker godt at det ene låret mitt hovnet opp da jeg var på sjøleir i 2010. Jeg tror det var et insektsbitt, men merket ingen ting før låret var superhovent på den ene siden. Jeg klarte knapt å gå, men måtte være med på både hinderløype og vannski likevel..

Kalt kjæresten for feil navn?

Nei, tenk så ille det hadde vært! 

Grått i offentligheten i voksen alder?

Jepp. Senest rett før jul satt jeg på t-banen etter å ha hatt siste eksamen og hulket etter å ha fått en veldig trist beskjed over telefon. Jeg satt alene og klarte virkelig ikke å holde tårene tilbake. Heldigvis var det ikke så mange på banen, men jeg forventet nesten å lese om meg selv på Jodel. 

Brukket et ben?

Jeg har faktisk aldri brukket noe *bankibordet*, men jeg har forstuet både storetåa og høyre hånden som jeg skriver med. Sistnevnte skjedde midt i eksamensperioden før jul i fjor, og det hele skjedde på tidenes teiteste måte. Jeg satt på bussen sammen med kjæresten, og bussen måtte bråstoppe i et kryss. Jeg føk fremover, og slo hånden inn i den gule stangen man holder seg i. Klarte knapt å holde en penn de neste dagene, noe som gikk hardt ut over oppgaveløsningen i makroøkonomi. 

Gitt bort en gave som egentlig var en gave til deg?

Nei, det tror jeg aldri har skjedd. Jeg har derimot fått tilbake en gave som jeg hadde gitt til vedkommende. 

Holdt eller klappet et vilt dyr?

På hytta er det masse ekorn, og en gang vi kom opp dit var det masse småting som var veltet, og noe som lignet på musebæsj flere steder. Det viste seg at det var et ekorn som hadde kommet seg inn, og han ville ikke ut i mørket, så han ble på kjøkkenet til morgenen etter. Der fikk han litt mat og vann, og jeg tror jeg forsiktig klappet han en gang. 

Melket en ku?

Nei, men kanskje det er noe å ha på bucketlisten? 

 • 23.08.2017, 19:00

Back to school - Outfit


Jeg vet ikke om det bare er meg, men jeg synes fortsatt det er gøy å pynte seg litt ekstra første skoledag etter sommerferien. Selv om jeg nå går tredje året på studiet mitt, og tiden hvor man brukte de første dagene på skolen til å snakke om ferien og leke er erstattet med forelesning fra første dag, synes jeg fortsatt det er spennende med første skoledag. I går var det nydelig vær, så jeg fikk endelig brukt en antrekkskombinasjon jeg har hatt i hodet lenge. 

Hva synes dere om antrekket? 

 • 22.08.2017, 16:00

Tasty tuesday: Acai bowl


I sommer har jeg fått skikkelig dilla på smoothie bowls, og særlig de med acai. Jeg har vært flere ganger på The Juicery og kost meg med en god lunsj. Eneste problemet er prisen, så jeg begynte å gjøre litt research for å finne ut om man ikke kunne få tak i acai og lage det hjemme. Jeg fant to varianter, en nektar/juice og en frossen puré. Juicen får man blant annet på Meny og er av merket The berry company(Koster litt over 40 kroner for 1 liter) og er perfekt hvis man ønsker en drikkesmoothie. Til smoothie bowls foretrekker jeg frossen puré og det kjøper jeg på Røtter på Frogner. Der får man fire pakker med 100 gram hver til 80 kroner. Fortsatt litt pricy, men billigere enn å kjøpe ute eller på helsekosten. Topping har jeg kjøpt litt overalt, men cacao nibs bestilte jeg på iherb.com. Dette er ikke en frokost/lunsj jeg spiser hver dag akkurat, så det er perfekt til de dagene man vil unne seg noe ordentlig godt. Jeg pleier å lage smoothie litt på slump, så man får bruke så mye væske man vil for ønsket konsistens. Jeg prøver alltid å bruke så lite som mulig for at den skal bli litt mer tykk. 

♥ AÇAÍ SMOOTHIE BOWL ♥

- 1/2 frossen banan 

- En neve med blåbær og en med bringebær

- Et par skjeer med yoghurt(jeg bruker ofte kokos)

- Juice(akkurat nå bruker jeg en med blant annet pasjonsfrukt, hyllebær og eple fra Eldorado)

- 50 gram acai puré(altså halve platen)

- Isbiter

Forslag til topping: kokosflak, bær, banan, frukt, cacao nibs, chiafrø, musli og min store favoritt, peanøttsmør!

Enjoy 

 • 21.08.2017, 19:00

Basic t-shirts


I forrige uke var jeg på shopping med en venninne for å lete etter noe nytt til skolestart. Jeg kom faktisk kun hjem med en pose, med noe som jeg har lett etter i evigheter! Enkle t-skjorter er virkelig gull verdt å ha i skapet og kan brukes til alt, og jeg har lenge lett etter noen nye. Jeg vil at de skal være litt oversized, enkel utrigning og myke i stoffet. De jeg har fra før har begynt å få bittesmå hull nederst. Jeg fant den perfekte på Bikbok, så jeg kjøpte i sort, grå og hvit. Greit å kjøpe flere når man først finner den perfekte. I tillegg kostet det kun 59 kroner for en! 

Ha en kjempefin mandag videre! 

 • 20.08.2017, 22:00

Findings Festival 2017


I helgen var jeg på Findings på Bislett. Jeg bestilte billetter med en venninne fra skolen for en god stund siden, men dagen før fikk jeg melding fra en venninne fra vgs så vi endte med å vorse med henne og noen flere begge dagene. Veldig hyggelig å være mange, selv om man lett mister hverandre inne på festivalen. Det var egentlig spådd regn begge dagene, men heldigvis var det opphold hele tiden. 

Første dagen kom vi like før Alan Walker startet. Jeg hadde egentlig lyst til å få med meg både Galantis og Sonny Alven, men jeg var visst den eneste som ville høre på de, så vi ble litt lenger på vors. Jeg har inntrykk av at de fleste syntes at den andre dagen var best, og jeg er helt enig. 

Dagen etter var vi igjen klare, og vi kom inn akkurat i det Matoma startet. Vi sto ganske langt foran under store deler av konserten, før vi satt og spiste litt på tribunene og gikk rundt under Cezinando og Dj Snake som ikke er helt min type musikk. Vi fikk med oss store deler av konserten til Ina Wroldsen, og jeg synes hun er kjempeflink. Etter dette var det klart for siste konserten, og Karpe Diem var virkelig helt fantastiske. Til tross for en del dytting og noen albuer i hodet var dette uten tvil festivalens høydepunkt! 

Flere som var på Findings? 

 • 17.08.2017, 18:00

Tips: Crêperie de Mari


I dag tenkte jeg å tipse dere om et spisested i Oslo. Etter jeg var hos frisøren på tirsdag møtte jeg kjæresten for å spise litt lunsj. Jeg føler det er lett å alltid sette seg på Olivia eller Friday's, og selv om det er god mat der, er det alltid gøy å prøve ut noe nytt. Jeg har vært på Crêperie de Mari en gang før med noen venninner, men den gangen spiste jeg en klassisk crepe med nutella inni. Denne gangen prøvde jeg "Grunerløkka" med chevre, karamelliserte valnøtter og honning inni, mens Endre prøvde "Bestemor" med blåbær, snøfrisk og honning. Superdigg lunsj! Vi var på den som ligger der Eldorado kino var før. 

Har du vært på Crêperie de Mari før?

 • 16.08.2017, 20:00

Vettakollen og Båntjern


I dag våknet vi endelig til strålende sol igjen. Er det bare meg eller har denne sommeren vært veldig dårlig værmessig? Jeg synes det stort sett har regnet eller vært kaldt. Uansett, så hadde jeg veldig lyst til å trene i dag, men hadde ikke samvittighet til å dra på Sats når det først var så fint vær. Derfor pakket vi med oss en sekk og gikk hjemmefra og helt til toppen av Vettakollen. Jeg husker godt at vi ble dratt med opp dit i gymtimene på ungdomsskolen, og jeg hatet virkelig den toppen. Nå som jeg gikk dit av fri vilje, var turen mye morsommere. Ikke minst er utsikten helt fantastisk!

Da vi kom til toppen skulle Endre ta noen bilder av den fantastiske utsikten, og klatret opp på "varden". Tre sekunder etter jeg hadde tatt bildet i midten hørte jeg de bak meg gispe og så han falle ned. Det ble heldigvis "bare" noen skrubbsår på leggene, men det så utrolig vondt ut. Jeg var mildt sagt livredd da jeg klatret opp samme sted for å ta noen bilder, men fikk god hjelp da jeg skulle ned. 

På veien ned igjen gikk vi ned til Båntjern, hvor jeg også har vært på utallige turer med klassen. #nostalgi

Har dere noen gang vært på toppen av Vettakollen?

 • 15.08.2017, 22:00

Short hair


I dag hadde jeg en avtale som jeg har gledet meg til l-e-n-g-e. Nemlig en tur til frisøren. Det er pinlig å innrømme det, men jeg hadde faktisk ikke vært hos frisøren siden slutten av oktober i fjor! Denne gangen prøvde jeg ut en ny salong og en ny frisør, da jeg ikke var helt fornøyd der jeg har gått før. Valget falt på Perfect Hair som ligger på Briskeby, og frisøren som heter Karianne. Når jeg bare skal klippe meg synes jeg det ofte er vel å koselig å skravle med frisøren enn å sitte på mobilen eller lese magasiner. Heldigvis var frisøren veldig lett å snakke om, og superhyggelig. Ikke minst var hun veldig dyktig, og kom med forslag og noen tips. Kan absolutt anbefale henne, og frisørsalongen så veldig ny og fresh ut. 

Denne gangen var jeg bestemt på å klippe meg kort, og jeg er kjempefornøyd! I fjor bleket jeg store deler av håret(beholdt min egen hårfarge i bunnen), og det ble en del lysere enn jeg hadde tenkt. I løpet av det siste året har håret vokst og skillet mellom min naturlige hårfarge og det blonde har blitt mye tydeligere. Nå har jeg endelig fått klippet vekk det meste av det blonde, og jeg merker at jeg allerede trives bedre med min egen hårfarge. Jeg kommer nok ikke til å bleke så store deler av håret igjen, men heller stripe det litt. 

(Ikke sponset)

Hva synes dere? 

 • 14.08.2017, 18:00

Back to school: New planner


Jeg foretrekker å skrive ned alle planer i en fysisk bok i stedet for å ha alt på mobilen, og nå var det tid for å bestille en ny. Jeg vurderte å bestille en på etsy, men ombestemte meg og gikk for personligalmanakk i år også. Dette er faktisk min fjerde almanakk derfra og jeg er fortsatt kjempefornøyd med dem. Tidligere har jeg hatt bilder på forsiden og baksiden, men i år gikk jeg for en litt mer plain look, med marmor. Jeg er kjempefornøyd og gleder meg masse til å fylle opp med alt av forelesninger, trening, venninnekvelder, date nights osv. 

Jeg prøver å fargekoordinere det litt så jeg har Blå=skole, Rød=Jobb, Oransj=Blogg og Grønn=avtaler

Har dere almanakk? 

 • 12.08.2017, 16:00

Floral skirt


Den siste dagen i Italia var det nærmere 40 grader, og siden jeg begynte å bli litt lei sightseeing etter 7 byer på 9 dager, bestemte jeg meg for å titte litt i butikker. Hotellet vårt lå like ved en stor handlegate, og i butikkene var det air-condition så det ble helt perfekt i varmen. De fleste butikkene hadde stort salg, så det var ganske kaos av både folk og klær overalt. Jeg kom hjem med to skatter som var godt gjemt i kaoset. Dette skjørtet fant jeg på en italiensk kjedebutikk som jeg ikke husker navnet på, som jeg falt helt for. Det var én igjen, og det i min størrelse! Siden jeg kjøpte det har jeg lett etter en passende anledning å bruke det siden det er såpass pyntet og litt annerledes lengde og formlike under kneet og a-line). I dag kom det endelig en passende anledning, for om et par timer sitter jeg på toget på vei til en venninnes innflyttingsfest! Gleder meg super masse 

Ha en kjempefin lørdag 

 • 08.08.2017, 19:30

Kolsåstoppen


I dag spurte kjæresten om vi ikke skulle gå en tur opp på Kolsåstoppen. Vi har lenge snakket om å gjøre det, så det passet bra siden vi er like i nærheten som hundepassere. Jeg har faktisk vært på Kolsåstoppen én gang før, men da stoppet vi like før toppen. Det er nemlig fem år siden, og vi var på klassetur i geografitimen. Husker at vi skulle på den første revyfesten på vgs samme kveld, så halve klassen skulket utflukten. Jeg husker at vi gikk oppover i regnværet, og at vi måtte snu like før toppen for å rekke bussen tilbake igjen. Heldigvis ble turen i dag mye bedre. Vi pakket med en liten sekk med vann og bixit før vi gikk opp, og i dag var det i tillegg litt sol! Turen er ikke så veldig lang, og heller ikke spesielt krevende, men utsikten er helt nydelig! 

Har du vært på Kolsåstoppen før? 

 • 07.08.2017, 14:30

Måneden som gikk: Juli


Månedens høydepunkt:

Månedens høydepunkt er uten tvil ferien vi hadde i Italia. 7 byer på 9 dager med masse opplevelser. Sightseeing, vinsmaking, road trips med fiaten vi leide, gelato og masse god mat. 

Månedens nedtur:

Månedens nedtur blir ferien i Kragerø. Vi hadde gledet oss lenge til å kjøre båt, grille, bade og kose oss på hytta, men magevondt og dårlig vær satte stopper for alle planene våre. Vi fikk heldigvis noen koselige dager, men det ble mye tv-titting. 

Månedens antrekk:

Denne måneden har jeg publisert fire innlegg i antrekkskategorien, og alle er fra Italia. Skal prøve å publisere noen flere antrekk før skolen starter igjen. 

Månedens serie:

Jeg ser fortsatt på Pretty little liars, og er snart ferdig med sesong nummer 5. Der stopper det også på Netflix, så jeg må finne et annet sted å se de to siste sesongene. Noen som vet hvor man kan se de? 

Månedens innkjøp:

Jeg har faktisk ikke shoppet så mye i juli, men det ble en pose fra Sephora da vi var  i Firenze. Planen er å møte en venninne om noen dager og titte litt i butikker. Det har jo kommet masse fint høstnytt i butikkene, så det blir nok noe nytt i garderoben. 

Månedens sang:

Like før vi dro til Kragerø gikk jeg inn på vg.no og øverste saken var at vokalisten i Linkin Park var funnet død. Jeg sendte melding til kjæresten som var på jobb, siden det var favorittbandet hans. Fikk tilbake "Neeeeeeeeeeeei! Jeg som hadde så lyst til å høre de live". Like før dødsfallet slapp de et nytt album, og jeg elsker "One more light". Dere må bare høre den! 

Hvordan var juli for dere? 

 

 • 05.08.2017, 16:00

My goals for august


Ny måned betyr nye mål. Nå som det bare er to små uker igjen av sommerferien, må jeg prøve å få litt rutiner igjen. Jeg har jo tross alt hatt ferie siden 29.mai! Nå gleder jeg meg faktisk til skolestart og lære ting igjen. Ikke minst gleder jeg meg masse til å se mine medstudenter igjen. 

1. Spise sunt og holde godteri til helgene

Denne sommeren har jeg skeiet ut skikkelig og spist det jeg har hatt lyst på. Ikke at det nødvendigvis er noe galt å unne seg noe godt, men jeg merker at kroppen trenger litt sunnere kost nå. Jeg skal derfor prøve å spise sunnere og kun spise godteri i helgene. 

2. Være forberedt til forelesningene.

Jeg har store planer om å møte opp til alle forelesningene og være forberedt. Fagene jeg skal ha dette semesteret kommer til å bli krevende tror jeg, så det gjelder å jobbe fra første dag. 

3. Trene

Det har ikke blitt så mye trening denne sommeren heller. Jeg hadde store planer om å gjøre noen øvelser i Kragerø, og hadde med både matte, hoppetau og treningsklær, men det ble ikke brukt en eneste gang som følge av dårlig vær og mage. Fremover er planen å være på Sats flere ganger i uken! Jeg føler meg alltid mye bedre når jeg er flink til å trene. 

4. Komme meg til frisøren

Dette punktet er nesten flaut, men jeg har faktisk ikke vært hos frisøren siden oktober i fjor, så før skolestart skal jeg få booket meg en time hos en frisør. Planen er å klippe meg mye kortere. Jeg sliter bare med å finne ut hvor jeg skal klippe meg. Noen som har en frisør å anbefale i Oslo? 

5. Få orden på døgnrytmen

Dette er kanskje det viktigste punktet, som også er det vanskeligste. Jeg har tidenes verste døgnrytme for tiden. Jeg legger meg alltid etter midnatt og våkner ikke uten alarm før 10-12. Jeg må derfor bruke de neste to ukene før skolen starter på å få orden på døgnrytmen. 

Har dere noen mål for august? 

 • 04.08.2017, 12:00

Time for breakfast


Frokost har aldri vært mitt favorittmåltid, og jeg har så lenge jeg kan huske droppet å spise på morgenen i hverdagen. Dette er en uvane jeg har veldig lyst til å endre på fremover, og jeg vil prøve å få i meg noe hver dag før skolen. Det trenger ikke å være så mye, men nok til at jeg holder ut i forelesningene uten at alle hører den rumlende magen min. Jeg har merkelig nok aldri vært så glad i brødmat, så det gjelder å finne noe som er enkelt, mettende og godt. En stor favoritt er yoghurt med hjemmelaget musli og bær. Jeg lagde nettopp to store krukker med muslien, og jeg bruker DENNE oppskriften. 

Har dere noen tips til enkle frokostretter? 

 • 03.08.2017, 22:00

Home sweet home


Hei 

Da var vi hjemme igjen i Oslo etter 11 dager i Kragerø. Vi vurderte faktisk å dra i går kveld siden det var spådd heftig nedbør i dag, men vi hadde så mye som måtte ordnes at vi utsatte det til i dag morges. Vi var de siste som var på hytta for sesongen, så vi måtte gjøre alt som skulle ordnes. Båten skulle leveres på marinaen, kjøleskapet tømmes, utemøblene skulle inn osv. 

Jeg har så og si ikke tatt noen bilder denne turen, for ferien vår ble ikke helt som vi hadde planlagt dessverre. Allerede andre dagen begynte kjæresten å få feber og magevondt, og dagen etter var det min tur. Jeg hadde så vondt i magen at jeg knapt fikk puste til tider, og det kom og gikk. Det avtok etter noen dager, men magen var ikke helt med. Det var nok enten et slags magevirus eller en kraftig matforgiftning, men vi er ikke helt sikre. Da vi endelig følte oss bedre igjen hadde finværet forsvunnet, så de resterende dagene besto av regn, regn og atter regn! Vi føler vel egentlig at ferien var over før den i det hele tatt startet, men vi har jo kost oss litt også, selv om det ble flere turer til Svalbard(utedoen) enn turer med båten. Vi har allerede snakket om at vi heller bestiller en sydentur neste år, og heller er i Kragerø en langhelg, men vi får se. 

Ha en fin kveld videre! 

 

 • 01.08.2017, 16:30

Bologna


Dette blir den siste runden med bilder fra Italia. Vi tok nesten 800 bilder i løpet av turen, men vi ble tydeligvis lei av å ta bilder da vi kom til Bologna, for vi har ganske få derfra. Derfor blir det bare ett innlegg fra Bologna selv om vi var der i to dager. Det var så varmt da vi var der at vi nesten ikke orket å gjøre noe, men vi fikk sett det vi hadde lyst til allikevel. 

Tidligere var Bologna visstnok litt som Venezia med haugevis av kanaler, men nå er de fleste blitt overbygget slik at de ikke er like synlige. Det finnes fortsatt noen steder hvor man kan se kanalene, og vi bodde like ved "The secret window" som er en av de stedene man kan se kanalene. 


Le due Torri - Det laveste tårnet, Garisenda er skjevt som tårnet i Pisa og det høyeste tårnet, Asinelli er en populær turistattraksjon siden man kan gå opp i tårnet for å få utsikt. I nesten 40 varmegrader orket vi ikke å gå alle trappene opp dit. 
Det første universitetet i Europa ligger i Bologna, og ble grunnlagt i 1088! 

På hotellet vårt var det en kjempefin takterrasse som var åpen 18-22, så den siste kvelden etter middag tok jeg og kjæresten en drink der for å avslutte ferien. 

Håper dere har likt innleggene fra Italia!

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits