Ostekake med bringebær
Oktober er den rosa måneden rettet mot brystkreft. Jeg synes det er veldig vikitg å spre kunnskap om kreft og samle inn penger til forskning. Jeg har enda ikke fått kjøpt meg en rosa sløyfe, siden jeg ikke har funnet det, men forrige uke lagde jeg og kjæresten en ostekake som hadde rosa ostefromasj. Den ble vanvittig god, så jeg må bare dele oppskriften med dere.
Rosa ostekake
Du trenger:
Bunn:
♥150 g Digestive kjeks ♥50 g kokos ♥50 g smør ♥1 eggeplomme
Ostefromasj:
♥ 1 pk bringebærgelépulver ♥2.5 dl vann ♥250 g bringebæryoghurt ♥2 dl creme fraiche ♥1 eggehvitte ♥ 250 g kremost fra Tine(2 bokser)
Pynt:
♥Friske bringebær ♥ Litt melkesjokolade
Fremgangsmåte:
♥ Knus kjeksen i en pose og bland med kokos. Smelt smøret og ha bland inn eggeplommen. Ta kjeksblandingen i kjelen med smøret og eggeplommen til alt er blandet.
♥ Trykk bunnen ned i en rund form med bakepapir i, og stek den ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles.
♥ Løs opp gelepulveret i kokende vann(se anvisning på pakken). Avkjøl blandingen til den er kald, men flytende.
♥ Visp sammen kremost, creme fraiche, bringebæryoghurt. Tilsett gelen og til slutt stivpisket eggehvitte.
♥ Hell fromasjen over bunnen, og jevn den ut. Ta over plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten.
♥ Løsne kaken fra formen med en kniv. Sett kaken på et fat og pynt med bringebær og revet sjokolade.
Håper det smaker ♥