• 19.10.2015, 17:30

Paris GuideDet var noen som etterspurte en liten Paris guide, og selv om vi bare var der i 4 dager, tenkte jeg allikevel å komme med noen tips. Siden jeg aldri hadde vært i Paris ble det for det meste de kjente turistattraksjonene, og mest ting man kanskje har hørt om fra før. Dette er uansett mine tips:

Turistattraksjoner:Louvre:Er et av verdens største og mest kjente museum. Det er der det kjente "Mona Lisa" henger. I tillegg er det ca. 380 000 skulpturer, malerier og gjenstander. Vi var ikke inne i selve museet, men området rundt er veldig fint og koselig. Like ved ligger det en flott park hvor det er kjempefint og sette seg ned med litt lunsj. 

Eiffeltårnet:

Det er umulig å reise til Paris uten å få med seg det flotte Eiffeltårnet. Jeg anbefaler å ta trappen opp til andre etasje, da det er mye kortere kø enn hvis man skal ta heis. Utsikten er helt fantastisk. Hvis du vil ta flotte bilder med Eiffeltårnet i bakgrunnen, anbefaler jeg Trocadero som er en veldig fin plass. Se innlegg om Eiffeltårnet her

Notre Dame:

Notre dame er en fantastisk fin katedral. Vi var der på kveldstid, og da var det masse lys på katedralen. Vi gikk ikke inn, da det ofte er mye kø. Området rundt er også veldig koselig ved Seinen. 

Sacré Coeur

Er en stor basilika på en høyde, hvor man får god utsikt over Paris. Hvis man vil ha enda bedre utsikt, kan man ta trappene opp til toppen av domen, men det er absolutt ikke et must. Området rundt er også veldig koselig med små restauranter og butikker. Eget innlegg her.

Triumfbuen: 

Hvis man går oppover Champ-Elysées kommer man til Triumfbuen. Masse turister der, og denne turistattraksjonen ligger i midten av en gigantisk rundkjøring. Sykeste jeg har sett! Tror man også kan gå på toppen av Triumfbuen, men køen var utrolig lang. 

Shopping:


Vi shoppet ikke så veldig mye, siden vi først og fremst var skikkelig turister. Shopping i Paris er heller ikke spesielt billig. 

Avenue de Champs-Elysées:

Dette er turistgate nr.1! Masse folk, og mange butikker. Her finner du alle kjedebutikker som H&M, en sykt stor Abercrombie and Fitch og Tiffany's. Kjøpte ikke noe her tror jeg da jeg var helt utslitt. 

Rue de rivoli: 

Dette er en lang gate like ved Louvre hvor du finner Sephora, Forever 21, Zara, Bershka og mange flere. Her fant jeg noen få plagg. 

Mat:


Ralphs:

Ralphs er restauranten til Ralph Lauren. Den ligger i bakgården i flagship-butikken. Veldig god mat, men ganske overpriset. Veldig koselige omgivelser 

Ladurée

Verdens beste makroner! Mitt heteste tips er å dra på Printemps for å slippe unna turistfellen på Champs-Elysées. Prisen er litt stivere enn andre steder, men for oss var det verdt det. Designet på posen og boksene er jo fantastisk søte i tillegg.

Capitaine Francasse: 

Siste kvelden dro vi på et middagscruise på Seinen. Det varte i 2 timer og vi fikk 3 retters middag. Veldig fint med utsikt til Eiffeltårnet som blinker i fem minutter hver hele time og andre severdigheter. Finnes også flere slike cruise.

Crepe:

Dette er noe du bare M-Å smake hvis du skal til Paris. De selger det overalt med utallige ulike toppings. Jeg valgte nutella og kokos. Smakte helt himmelsk. 

Pauls:

Dette er en food-truck mellom Louvre og parken, som selger mat. Jeg tror vi sto i 30-45 min i kø. For 15? fikk vi en stor baguette, drikke og et bakverk til dessert. Utrolig koselig å sette seg ned i parken og nyte litt mat før man trasker videre. 

Andre tips:

♥ Ved Louvre er det mange par som henger hengelåser for å symbolisere kjærligheten. Vi kjøpte hengelås i Norge, men de selger også på denne plassen som ligger like ved Louvre. Man skal også kaste nøklene i Seinen for at kjærligheten skal vare evig. 

 Et av mitt beste tips hvis du skal til Paris er å kjøpe Metro-card. Vi kjøpte 3-dagerspass og så noen få enkeltbilletter den siste dagen. Metroen går hele tiden, og jeg tror det lengste vi ventet var 4-5 minutter! Ofte veldig mange folk der, så man står litt skvist. Det går veldig fort å komme frem, og det er ganske lett å finne frem. Den ene gangen vi tok taxi utenom til/fra flyplassen rakk vi ikke cruiset vi hadde bestilt, så vi måtte booke om dagen etter. Trafikken er helt grusom. 

Likte dere innlegget? Har dere noen gode tips? 

 

  • 18.10.2015, 13:00

Gårsdagens antrekk


Hei søte lesere ♥

Denne helgen har vært så fin! Sett bort i fra seks timer jobbing fredag kveld har alt vært på topp. Været har vært nydelig, noe jeg og kjæresten utnyttet i går da vi gikk en liten tur til et vann i nærheten. Der matet vi endene med rundstykker som vi kjøpte på veien ned, noe som vekket koselige barndomsminner fra Frognerparken. Min kjære storesøster fylte også 24 år i går, så da ble det et lite besøk med gaver og kake. Dagen i dag kommer dessverre til å forsvinne til studier, men det blir vel en liten tur ut etterhvert. 

Det er veldig lenge siden sist gang jeg postet antrekksbilder på bloggen nå, så tenkte det var på tide. Det er jo så fint ute med alle høstfargene, og i går var det veldig fint lys i tillegg. 


Bare å spørre hvis dere lurer på hvor noe er fra 

Ha en kjempefin søndag videre!

  • 17.10.2015, 21:46

Tour Eiffel
Hei dere ♥

Jeg fant ut at jeg har helt glemt å vise dere bildene fra Eiffeltårnet! 70% av bildene er sikkkert med Eiffeltårnet som motiv, og jeg ble veldig fornøyd med dem. Tenk at det allerede er to uker siden vi var i den fantastisk flotte byen! *Drømmer seg bort* Søndagen sto vi opp tidlig og tok turen til Eiffeltårnet. Et tips til dere er å droppe den endeløse køen for å ta heisen. Vi tok nemlig trappene opp til 2 etasje, før vi tok heisen siste biten opp. Det var nesten 700 trappetrinn, så det ble litt av en treningsøkt. Utsikten var helt fantastisk! På veien ned fikk jeg i tillegg kjøpt litt suvernirer i butikken. Her er et lite bildedryss.
Og til slutt favorittbildet mitt. Ha en fin kveld videre! 

  • 13.10.2015, 20:22

Sacré Coeur


Hei dere! 

 Jeg har fortsatt noen bilder å vise fra Paris, så jeg tenkte å vise dere bildene fra vi var i Sacré Coeur, som er en fantastisk basilika fra starten av 1900-tallet. Selve bygget var et kunstverk i seg selv, og innsiden var nydelig. Vi gikk til og med opp til toppen av domen, etter å ha gått i tidenes smaleste vindeltrapp x antall trappetrinn. Var rimelig svimmel og sliten da jeg kom til toppen. Det var selvfølgelig tåkete, så den fine utsikten over Paris fikk vi ikke, men det var koselig for det. 


Vi fikk plutselig lyst til å ta et slikt #followmeto-bilde. Ble ganske fint synes jeg.Rundt basilikaen er det små, koselige gater med masse søte suvernirbutikker og koselige spisesteder. Vi satte oss spontant ned og bestilte Crepe med nutella og banan/kokos. Ufattelig godt, men vi følte oss litt lurt da det kostet halvparten på restauranten tvers overfor. Er det mulig? haha..

Har dere vært i Sacré Coeur

  • 12.10.2015, 16:30

Ebay finds


Hei søte lesere!

Nå nærmer det seg faktisk jul, og det er bare litt over 2 måneder igjen. Derfor tenkte jeg at jeg kunne vise dere noen Ebay tips, for der finner man veldig mye som man ikke finner i Norge + at det er mye rimeligere. Det liker vi! Jeg elsker slike innlegg, fordi det ofte er vanskelig å finne frem på Ebay. Tenkte at nærmere jul kan jeg lage noen ideer til hva man kan gi til venninner, familie og kjæreste. Uglematboks her / My bottle her / Iphone-deksel her / Duftlys her / Søte skinnhansker her / Lavendel spray her

 

Så dere noe fint?

  • 11.10.2015, 21:15

Ladurée


God kveld søte lesere!

Uken etter vi kom hjem fra Paris har vært hektisk med mye skole, klassefest, jobbing og bursdag. Vi nærmer oss eksamenstid med stormskritt selv om det heldigvis er over en måned igjen til første eksamen! Stress! Ukene fremover må jeg jobbe litt mer sånn at jeg føler at jeg kan det vi har vært gjennom. Heldigvis har vi en prosjektoppgave i det ene faget i stedet for eksamen, men det skal være rundt 30 sider. Har allerede gjort en del. 

Jeg driver fortsatt og ser gjennom bildene fra Paris, så jeg får se når jeg publiserer dem. Det er så utrolig mange bilder, så det er vanskelig å plukke ut et fåtall av dem. Så i dag tenkte jeg å komme med et lite tips til dere. Makroner er min store craving, og lykken er stor når kjæresten får 10% på Sebastien Bruno og ofte kommer hjem med en liten boks. Derfor bestemte jeg meg tidlig for at jeg måtte til Ladurée. Dette er et bakeri som selger hovedsakelig makroner. Ladurée har eksistert helt siden 1862 og har uendelig mange smaker. Litt overpriset er det, men det var så absolutt verdt det! Lørdagen dro vi til den som ligger i Champs Elyssées hvor det var lang kø bare for å komme inn. Vi stod der vel i 10-15 min før vi ikke orket mer etter en lang dag. Da vi kom tilbake til hotellet googlet jeg og fant ut at det lå en inne på et senter som heter Printemps. Mandagen stod vi opp tidlig og dro dit, og der var det seriøst ingen! Så utrolig deilig å slippe kø og hun bak disken var kjempehyggelig. 


Liker dere makroner?

  • 03.10.2015, 10:15

Bildedryss: Paris dag 1


Bonjour ♥

Dagen i går var helt fantastisk. Ble noen timer reising siden vi mellomlandet i København. Da vi kom frem til hotellet, gikk vi rett ut og tok metroen til Louvre. Vi orket ikke å gå inn på museet, men gikk litt rundt på området. Etter å ha gått litt rundt der satte vi oss ned på en kjempesøt fortauskafé i Rue de rivoli for litt mat. Etter det ble det litt shopping før jeg ble kjempelei av rotete butikker med høy musikk(Forever 21). Funnet noen små skatter da. Etter det gikk vi til en bro hvor kjærestepar fester hengelåser. Vi hadde selvfølgelig med oss en hjemmefra som vi festet til gjerdet, og kastet nøklene i Seinen. Spaserturen videre gikk til Notre Dame som var mer fantastisk enn jeg hadde forestilt meg. Vi fikk også handlet med oss litt makroner og sjokolade før vi tok metroen tilbake til hotellet. 

Eneste hengelåsen vi fant på Jernia hadde "Jaco" inngravert XP Må innrømme at de to ved siden av var litt mer gjennomførte. Haha


Ønsker alle en kjempefin dag! ♥

  • 02.10.2015, 10:00

In my travel bag
Hei dere! 

I morgen tidlig sitter jeg og kjæresten endelig på flyet til Paris! Jeg gleder meg som en liten unge til en romantisk helg med verdens beste kjæreste. Vi skal være der helt til mandag kveld, så vi har masse tid. Turistattraksjonene skal besøkes, bilder skal knipses og vi skal spise god mat på restaurantene hvor vi allerede har bestilt bord på. Tenkte jeg kunne vise det jeg har med meg i håndbagasjen. Glemte visst å ta bilde av selve vesken, men det kan jeg gjøre senere. Bilderedigeringen ble helt på trynet.. Sånn går det når man setter seg ned med det når man er trøtt og sliten. Fremover er planen å bli bedre kjent med photoshop så jeg kan slutte å redigere med dårlige programmer. 

Litt lesestoff er noe jeg alltid tar med på flyturer. Her har jeg med en reiseguide for Paris, "Etter deg" av Jojo Moyes og den nyeste utgaven av "Det nye". 

Noe som alltid må med er pass, solbriller, ekstra lader, lommebok, det lille jeg har av euro(tenker å veklse litt på gardermoen)og tyggis. 

For å ha litt underholdning har jeg med meg Ipaden min, støyreduserende headset, splitter til hørepropper og de vanlige høreproppene. Hvis jeg føler for å sove har jeg med meg en kjempesøt sovemaske. 

Bilder må jo selvfølgelig tas, og utenom speilrefleksen har jeg med meg polaroidkamera, selfiestang og et kompaktkamera. 

Til slutt har jeg en toalettmappe med litt forskjellige nødvendigheter. 

Hva pleier dere å ha i reisebagen deres? 

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits