• 25.10.2016, 16:00

Filmtips: Kongens nei


Hei dere ♥

Akkurat nå blogger jeg fra senga. Her har jeg stort sett ligget de siste dagene. På søndag fikk jeg helt plutselig feber, febersmerter og frøs skikkelig. Jeg føler meg heldigvis litt bedre nå, selv om jeg er veldig slapp. Satser på at jeg er i bedre form i morgen, så jeg får dratt i forelesning. Jeg har jo masse spennende som skjer fremover og ikke minst nærmer det seg eksamenstid hvor det er viktig å få med seg forelesningene. 

Uansett, så spurte pappa meg om jeg hadde lyst til å være med på kino og se "Kongens nei", så vi så den søndag kveld. Selv om jeg hadde smerter som gjorde at jeg ikke satt godt, var filmen utrolig bra. Historie var aldri mitt favorittfag på skolen, men det er alltid mer interessant å lære gjennom en film. Jeg lærte hvertfall masse om invasjonen av Norge under 2.verdenskrig. Gjennom filmen føler man den norske kongefamilien på flukt, og Kong Haakon VII sitt endelige valg overfor den tyske krigsmaktens ultimatum.Her er traileren: 

Har dere sett Kongens nei?
 • 23.10.2016, 14:11

Q&A

 • Category: Q&A

Hei ♥

For et par dager siden så jeg et innlegg på Åshild Ringhus sin blogg hvor hun hadde svart på 27 spørsmål hun hadde funnet på nettet. Jeg likte ideen godt, så tenkte å "stjele" den og svare på den jeg også. 

Favorite movie in the past years? Jeg har uendelig mange favoritter når det kommer til filmer. Den nyeste favoritten er uten tvil "Me before you"! Å se den på kino var en følelsesmessig berg-og-dal-bane hvor jeg smilte, lo og hulket. Jeg var helt ødelagt da kjæresten hentet meg etter filmen var over. 

A book you plan on reading? Det blir nok ikke så mye lesing av annet enn pensum før eksamentiden er over, men jeg har planer om å ønske/kjøpe meg "Sammen til det siste" av Anna McPartlin og "Paris for to én" av Jojo Moyes. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde mer tid til å lese. 

iPhone or Android? Jeg har aldri hatt android, så må vel bli iphone da.. Har hatt veldig mye problemer med iphonene mine, men har inntrykk at at android ikke nødvendigvis ikke er noe bedre. I tillegg er jo kjæresten min et lite apple-geni, så jeg får jo hjelp hver gang det er noe. 

Twitter or Instagram? Har aldri brukt Twitter, så helt klart Instagram. 

What's your favorite food? Taco eller Sushi. Blir virkelig aldri lei av det! 

Least favorite food? Er det ille å svare fårikål på denne? Har spist det et par ganger, og prøver så godt jeg kan å unngå det. Er egentlig ikke veldig kresen når det kommer til mat, men akkurat fårikål er ikke min greie. 

What do you love on your pizza? Jeg pleier som regel å bestille/lage pizza med spekeskinke, pinjekjerner og masse ruccula. For noen måneder siden oppdaget jeg også pizza med fire oster, og det er som regel det jeg bestiller nå.

Favorite drink? I tiden før jul er det definitivt julebrus fra Hamar&Lillehammer som er best. Jeg skal prøve å holde meg til advent, men vi får se hvordan det går. Ellers prøver jeg å drikke minst mulig brus, så det går mye i vann.

Favorite dessert? Jeg er veldig glad i créme brûlée og sjokoladefondant. 

Dark chocolate or milk chocolate? Det kommer veldig an på om jeg prøver å være sunn eller ikke.. Hehe

Coffee or tea? Jeg liker best te, spesielt Chai latte, men kaffe trumfer alt når vi har forelesninger klokken 8 på vinteren. 

What's your favorite board game? Det kommer an på hvem jeg spiller med. Hvis det er få liker jeg godt "Ticket to ride" eller "Settlers fra Catan". Er det mange er "Ryktet går" og "Vil du vedde?" veldig gøy. 

What's your favorite country to visit? Den er veldig vanskelig. Jeg har så mange favoritter. 

What's the last country you visited? Nederland, da jeg og kjæresten var i Amsterdam i september.

What country do you wish to visit? Det er uendelig mange! Men jeg og kjæresten har snakket en del om Bali i det siste.

Heels or flats? Jeg føler meg finest i hæler, men definitivt mest komfortabel i høye hæler.

Pilates or yoga? Jeg har aldri prøvd pilates, så det må bli yoga. 

When was the last time you cried? Det er heldigvis en stund siden, så jeg husker det ikke. Tipper i sommer en gang. 

Do you like your handwriting? Nei! Hahaha

Favorite smell? Jeg elsker lukten av nystekte boller, men hvis spørsmålet sikter til parfyme er Flowerbomb av Victor&Rolf favoritten. 

A sport you wish you could play? Jeg har aldri vært sporty, men synes tennis ser gøy ut.

Hair color? Akkurat nå har jeg min egen farge i hodebunnen, og ganske blondt i lengdene. Jeg gikk for en balayage-aktig look i sommer, og tenker å bare la det vokse ut. 

Eye color? Blue

Scary movies or a happy ending? Helt klart happy endings. Men jeg liker også romantiske filmer som ikke nødvendigvis har en happy ending.

Where were you born? I Oslo

What is the farthest you have been from home? New York

Lip stick or lip gloss? Leppestift

 

Ha en kjempefin søndag videre! 

 • 21.10.2016, 17:00

Outfit: All blackHei kjære lesere ♥ 

I sommer klikket jeg hjem et par bukser fra H&M. Jeg har lenge kun eid skinny jeans i ulike farger, men jeg ser nå at det er ganske kjedelig i lengden. Ikke minst er det jo ganske ubehagelig å gå i en hel dag. Jeg har aldri likt trenden med slengbukser, men helt vide bukser fant jeg derimot for. Disse buksene har jeg brukt utrolig mye allerede, både til fest og til hverdags. De er superdeilige å ha på seg, og de ser i tillegg veldig fine ut. På klassefesten på onsdag gikk jeg for all black, noe jeg aldri turte for bare et år siden. Det er jo så stilig! 

Hva synes dere om antrekket? 

 • 20.10.2016, 19:30

New in: Velvet topHei dere 

For noen uker siden var jeg innom Bikbok, hvor jeg fikk øye på denne fantastisk fine off-shoulder genseren i fløyelsaktig stoff. Enda bedre var det at den kun kostet 199,-! Fløyel har gjort sitt comeback på motefronten og er nå å se på alt fra sko, klær til vesker og annet tilbehør. Vanligvis er jeg ganske skeptisk til nye trender og holder meg mest til basics, men jeg fant ut at fløyel gir antrekket det lille ekstra. Skal ikke se bort i fra at jeg ender opp med et plagg til med fløyel fremover. Jeg falt helt for den unike utformingen av toppen foran. Jeg har allerede fått brukt den to ganger på fest, og jeg fikk masse komplimenter for toppen begge gangene. Jeg tenkte å vise dere resten av antrekket i et senere innlegg. 

Hva synes dere om toppen? 

 • 19.10.2016, 18:00

Vi har kjøpt oss leilighet!


Selv om de siste ukene har vært hektiske, og jeg har hatt konstant dårlig samvittighet over at tiden ikke strekker til, har det skjedd en veldig stor ting. Jeg og kjæresten har nemlig blitt lykkelige eiere av vår første leilighet sammen! Jeg kan enda ikke tro at det er sant, og jeg gleder meg veldig! Det er en stor milepæl i livet, og jeg føler meg ganske voksen plutselig. 

Som mange av dere lesere sikkert har fått med seg har jeg og kjæresten bodd hjemme hos faren min det siste året. Det har for så vidt funket ganske greit, men vi har selvfølgelig savnet noe eget. Nå har vi endelig kjøpt leilighet sammen, men hold dere fast... Den er ikke ferdig før tidligst juni 2019! Med boligprisene som er i Oslo i dag fant vi ut at den beste løsningen var å gå for et nybygg. Vårt fremtidige hjem skal faktisk ikke starte og bygges før neste år. Vi var på en visning på en leilighet som så veldig bra ut. Vi bestemte oss for å ikke bli med på budrunden, fordi de skulle bygge 11 boligblokker like ved de neste fem årene. Vi hadde ikke så veldig lyst til å bo i et slikt bråk over så lang tid. Selv om vi ikke la inn bud, skrev jeg meg opp på interesselisten til eiendomsmegleren så jeg fikk meldinger om budene som ble lagt inn. For hver melding som tikket inn ble gapet større og større, for leiligheten endte faktisk opp med å gå 800 000 kroner over takst!!! Vi tittet en del på Finn.no, men fant ikke noen som var aktuelle i vår prisklasse. Plutselig kom jeg over et nytt prosjekt, og litt over en uke senere satt vi på salgsmøte og ventet spent på om det ville bli leilighet på oss.


Det er jo flere fordeler med en helt ny leilighet. Den største er definitivt at man kjøper til fastpris, og slipper unna harde budrunder hvor boligene går langt over takst. En annen fordel er at man betaler dokumentavgift på tomteverdien i stedet for verdien av leiligheten(som blir mye mye mindre). I tillegg kan vi  blant annet være med og bestemme farger på ting, og man kan også velge tilvalg(mot ekstra kostnad) hvis det er noe vi vil forandre. 

Vi gleder oss veldig, og jeg dør innvendig etter å starte med innredning. Vi har jo massevis av tid til å finne ut hvordan vi vil ha det, og spare penger til møbler og andre nødvendigheter. Hva vi gjør i mellomtiden er ennå litt uavklart ennå. Vi tenker å bo hos pappa litt til, og eventuelt leie noe i mellomtiden.

Dere må gjerne komme med spørsmål om den nye leiligheten, men jeg kommer ikke til å skrive noe om beliggenheten eller hva vi betalte. 

 

 • 18.10.2016, 17:00

Vegetarisk bønnegryte


Hei kjære lesere ♥

Igjen så ble det et opphold her på bloggen. Jeg beklager så mye(igjen..) for at oppdateringene ikke er like hyppige lenger. De siste par ukene har vært altfor travle, og det ble ikke akkurat bedre da jeg klarte å si ja til å jobbe tre dager i forrige uke. Jeg kommer sikkert til å takke meg selv i november når lønnsslippen kommer, men jeg har virkelig hatt altfor mye å gjøre. Trening har blitt nedprioritert, venneavtaler har blitt forskjøvet og jeg har ikke fått gjort så mye skolearbeid som jeg har ønsket. Den siste uken har jeg hatt dårlig samvittighet på alle fronter, så den neste uken er det skjerpings! Men det har også skjedd noe veldig spennende, som jeg tenkte å fortelle dere litt om i neste innlegg. 

Men over til overskriften igjen.. Jeg må nemlig tipse dere om en av mine favoritter når det kommer til vegetarisk mat. Denne retten var det opprinnelig søsteren min som tipset meg om, som hun hadde funnet på Trines matblogg(min favoritt). Så enda en gang kan jeg ikke skryte på meg at jeg har funnet opp retten selv. Allikevel ønsker jeg å tipse dere om ulike retter som jeg finner, i det store havet av oppskrifter som er der ute. 

Du trenger(2 personer): 

♥ 1/2 løk i små terninger ♥ 1/2 rød paprika i terninger ♥ 1/2 gul/grønn paprika i terninger ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 rød chilli ♥ 1 ss tomatpuré ♥ to bokser hermetiske hakkede tomater ♥ 1 ts spisskummin ♥ 1/2 ts chillipulver ♥ bittelitt kajennepepper ♥ 1/2 ts sukker ♥ 1 boks kidneybønner ♥ 1 boks svarte bønner ♥ En boks mais  En neve cherrytomater ♥ 1/2 lime ♥ salt og pepper ♥ Tortillachips 


Fremgangsmåte: 

♥ Skjær opp alle grønnsakene ♥ Fres løk og paprika i litt nøytral olje ♥ Tilsett hvitløk og chilli ♥ Tilsett tomatpuré og deretter hakkede tomater ♥ Tilsett krydder og sukker og la grønnsaksblandingen putre i 10 min ♥ Hell av væsken på bønnene og skyll dem under rennende vann ♥ Tilsett bønnene i gryten og la det surre i noen minutter ♥ Tilsett mais og cherrytomater ♥ Smak til med limesaft, salt og pepper. Server med tortillachips(enten kjøpt eller hjemmelagde)

Bon appétit! 

 • 13.10.2016, 17:00

Tips: Pillow mistHei dere 

En av mine beste venninner studerer i USA, og rett før hun skulle komme hjem til sommeren, sendte jeg en melding til henne om jeg kunne bestille en liten pakke hjem til henne som hun kunne ta med til Norge for meg. Hun fikk den akkurat i tide til hun skulle dra, og jeg ble så glad da jeg endelig fikk testet den ut. Kjæresten min skjønte ikke helt hva jeg skulle med den, men den har blitt en stor favoritt hos meg. Produktet er en pillow mist som man sprayer lett på hodeputen før man skal legge seg. Den inneholder oljer som beroliger hjernen, som visstnok skal gi deg bedre søvn. Jeg er ikke helt sikker på hvor effektfull den egentlig er, men den herlige duften av vanilje og lavendel er mer enn nok for meg. Min er fra "Bath and body works"(som dessverre ikke sender til Norge, så vidt jeg vet), men jeg har sett av Loccitaine har noe lignende. Den er heller ikke testet på dyr!

Har dere prøvd en pillow mist før? 

 • 07.10.2016, 19:00

Rosa måned


Hei dere ♥ 

Forrige lørdag jobbet jeg på "Den store rosa familiefotodagen" for Rosa Sløyfe i Spikersuppa. Der kunne man ta bilder foran fine bakgrunner, med en proff fotograf. Hele 50 familier kom bort til standen hvor jeg jobbet med registreringen av de som ble tatt bilde av. Da det nærmet seg slutten benyttet jeg meg av sjansen til å få tatt et fint bilde. Det er jo tross alt ikke hver dag man kan få et fint bilde med en fotograf. På veien hjem kjøpte jeg årets "Rosa sløyfe"-pin som er designet av Camilla Pihl. Nå har jeg rosa sløyfe på begge høstjakkene mine og en refleks på den jeg bruker mest. Jeg oppfordrer dere lesere til å gjøre det samme, og vise solidaritet overfor de som er rammet av brystkreft i oktober(og ellers selvfølgelig) 

01.10 2016 OsloJ 44 . Foto Mikaela BergNå er jeg på Lillehammer på besøk hos moren til kjæresten min ♥ Vi blogges! 

 • 04.10.2016, 21:00

Five favorites on Instagram


Hei dere ♥

Jeg har lenge hatt lyst til å dele noen av favorittene mine på Instagram med dere. Jeg er innom instagram hver dag, og scroller meg nedover opptil flere ganger daglig. Jeg er ikke den mest aktive og inspirerende brukeren selv, men jeg finner mye glede i å se hva andre legger ut. Det er alltid masse inspirasjon å finne og det er veldig mange som er flinke til å poste fine bilder. Jeg har hvert fall funnet fem av mine favoritter her: 


@wonderful_places

Denne kontoen har jeg fulgt i flere år. Her kan man drømme seg bort til ulike destinasjoner i verden. Jeg liker veldig godt at hvis man ser et bilde og tenker "Dit vil jeg dra" så står det alltid hvor bildet er fra. Jeg hater når jeg ser et bilde på insta av for eksempel et klesplagg som jeg har lyst på, og det er helt umulig å finne hvor det er fra. 


@bo_seaofb

Bo Mulder deler fantastiske, fine bilder og garderoben hennes er til å dø for. Dette er en konto jeg har åpnet øynene mer og mer for. Jeg elsker kontoer som denne hvor man kan scrolle seg nedover og få masse inspirasjon. For tiden planlegger hun bryllup i Toscana og bildene fra området er helt nydelig!@malin_dahl

Malin var en av mine favorittbloggere, men hun sluttet rett før sommeren til min store fortvilelse. Alle bildene følger en rød tråd, og jeg finner alltid masse inspirasjon ved å se på bildene hennes. Klesstilen hennes er veldig søt og feminin, og jeg har funnet flere skatter til mitt eget klesskap etter å ha sett på hennes bilder. @mastinmat

Denne kontoen kom jeg over forrige uke etter å ha startet å se på "Masterchef - Norges beste hobbykokk". Martin er 22 år og studerer medisin. Jeg ble veldig imponert over hvor flink han er til å lage mat og ikke minst til å dandere maten. På instagramkontoen hans finner du masse oppskrifter som ikke krever mye tid eller ingredienser. 


@norgejodel

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har planlagt å legge meg tidlig, men har endt opp med å scrolle nedover Jodel til klokken har passert midnatt. Jeg ler meg i hjel av enkelte av jodlene. På instagram er det en egen konto hvor de har samlet mange av de morsomme. Det er jo helt utrolig hvor hysterisk morsomme enkelte personer er. Det er ofte jeg ler ekstra høyt hvis jeg kan kjenne meg igjen i det. 

Hvis dere har lyst til å følge meg heter jeg @anned96. Jeg har privat profil, men godtar alle så lenge det ikke er noe spesielt.

Har dere noen instagramkontoer som er verdt å følge? ♥

 

 • 03.10.2016, 19:00

Oppskrift: Spicy gulrotsuppeHei dere ♥

I dag tenkte jeg å dele en ny oppskrift med dere. Jeg kan på ingen måte ta på meg æren for denne retten, men tenkte at jeg likevel kan tipse dere om denne fantastiske suppen som jeg fant i den andre kokeboken til Trine Sandberg, "Trines mat 2". Denne suppen er kjempelett å lage, veldig smakfull og i tillegg er den perfekt som en middag uten kjøtt. Som jeg tidligere har skrevet, liker jeg veldig godt å ha minst én middag i uken uten kjøtt. 

Til denne retten trenger du(2-3 personer): ♥ Litt nøytral olje ♥ 1/2 rødløk ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 chilli ♥ litt revet ingefær ♥ 300-400 gram gulrøtter ♥ 1 ss spisskummin ♥ en boks med røde linser(skylt) ♥ 1.2 liter kylling eller grønnsaksbuljong ♥ litt kajennepepper ♥ litt salt ♥ saft fra en 1/2 lime​​

Fremgangsmåte: 

♥ Skjær opp alle ingrediensene og skyll linsene godt under rennende vann i et dørslag. Fres løk i oljen til den blir blank, og tilsett hvitløk, chilli, ingefær og spisskummin. La det surre et par minutter. ♥ Tilsett gulrøttene og linsene før du tilsetter kyllingkraften og kok opp. La suppen koke til gulrøttene er møre(ca. 10-15 min)♥ Kjør suppen med en stavmikser ♥  Smak til med kajennepepper og litt salt før du til slutt skviser over litt limesaft ♥ Server med litt rømme og chilliflak. 

Ha en fin mandag videre 

 • 01.10.2016, 12:00

My goals for October


Hei søte lesere ♥ 

Da var vi allerede i oktober. Er det bare meg eller forsvant september helt? På østlandet hadde vi strålende vær langt ut i den første høstmåneden, og det er først de siste dagene vi har virkelig fått kjenne på det rufsete været høsten bringer med seg. Uansett, så betyr en ny måned at jeg har satt opp noen nye mål. Jeg har valgt å kutte ut målet om antall ganger på treningssenteret. Tiden strekker ikke alltid til, og jeg føler meg rett og slett enda verre når jeg vet at jeg skulle ha trent så så mange ganger i løpet av uken. 

♥ Kutte ut godteri!

 Jeg har som mål for denne måneden å ikke spise noe godteri, kaker, is eller drikke brus hele måneden. Litt ambisiøst kanskje, men jeg har rett og slett lyst til å bli flinkere til å kutte ut søtsaker. Jeg har bestemt meg for å ha noen få unntak, som f.eks en innflyttingsfest og halloween-party. Jeg og kjæresten har også blitt enige om at en liten knekk med 70% sjokolade er lov for å ikke gå helt på veggen. Jeg gleder meg til å teste ut sunnere alternativer som smaker godt, og håper at jeg finner noe som jeg kan dele med dere!

♥ Poste minst to antrekksinnlegg

Høsten er den fineste årstiden for antrekksbilder, og jeg fikk faktisk oppdatert bloggeriet med flere antrekk i september. Planen er at oktober ikke skal være noe dårligere, så jeg får dra med meg kjæresten, en venninne eller stativet ut for å knipse litt. 


♥ Ha meat-free monday 

Jeg er langt i fra vegeterianer, men jeg liker godt å ha minst én rett uten kjøtt. Nå som høsten er her for fullt, er for eksempel suppe veldig godt å spise. Planen er å få testet ut noen nye retter. Hjemmelaget falafel virker hvertfall veldig fristende. 

♥ Arrangere en fantastisk halloweenfest!

Jeg og kjæresten har invitert en hel gjeng på Halloweenfest hos oss helgen før den 31. oktober. Planen er å kle oss ut, pynte leiligheten og fylle den opp med venner. Vi driver allerede og planlegger antrekk som passer sammen. 

♥ Lese masse! 

Selv om det er trist å si det, er det ikke veldig lenge til første eksamen, og jeg har store planer om å stå på med lesing for å gjøre mitt beste på eksamen. Fagene jeg har nå er veldig interessante, men det er mye som skal læres! 

♥ Gå en tur i høstværet og knipse bilder

Noe av det jeg liker best med denne årstiden er definitivt alle de fine fargene ute i naturen. Jeg har store planer om å gå en tur med kjæresten og knipse litt høstbilder. Kanskje pakke med litt niste og kakao for å gjøre det hele enda litt koseligere.

Har dere noen mål for oktober? ♥

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits