hits
  • 17.04.2018, 17:30

Tasty tuesday: Nudelsuppe med kylling


Hei dere ♥

Det er altfor lenge siden jeg delte en middagsoppskrift med dere, men n er det E-N-D-E-L-I-G tid for en ny oppskrift. Jeg er egentlig mest fan av supper p hsten og vinteren, men denne nudelsuppen er s god at man ikke kan vente til hsten! Jeg lagde den frste gang sammen med en venninne for noen mneder siden, og har laget den flere ganger siden. Veldig enkel og lage, og man kan egentlig velge litt hvilke ingredienser man nsker bruke, og man kan ogs fjerne noen ingredienser hvis man vil det. 

Dette trenger du til 4 personer: 

♥ 300-400 gram kyllingfilet ♥ 1/2 pakke eggnudler eller mer ♥ Olje ♥ 2 rde chili ♥ 1 sitrongress(enten frisk eller p glass) ♥ 1 ss revet ingefr ♥ 2 hvitlksfedd ♥ 3 limeblader(trkede) ♥ 1 boks kokosmelk(4 dl) ♥ 1 liter vann med hnsebuljong(2 stk) ♥ 1 ss fish sauce ♥ 2 vrlk ♥ Saften av en halv lime ♥ Koriander

Slik gjr du: 

♥ Kok kyllingfiletene i hnebuljong i ca. 10 minutter. La kjttet avkjle fr du river det opp i mindre biter. Ikke hell ut vannet, da du trenger dette senere! 

♥ Finhakk sitrongresset, chili, hvitlk og vrlk, og rasp ingefr. 

♥ Varm oljen i en kjele. Tilsett sitrongress, chili, hvitlk, og trkede limeblader som du knuser med hendene. Rr rundt i blandingen i noen minutter fr du tilsetter vannet med hnsebuljong og kokosmelk. 

♥ Tilsett fish sauce og la koke i 10 minutter. 

♥ Kok eggnuglene etter anvisningen p pakken. 

♥ Til slutt tilsetter du limesaften og hakkede korianderblader. 

♥ Legg kyllingbiter, vrlkringer og nudler i en skl og hell over suppen. 

Bon Apptit!

  • 19.03.2018, 20:30

Ukesmeny: Uke 12


Her i huset pleier vi handle en gang i uken, og da har vi(les:jeg) alltid satt p handleliste over hva vi skal handle inn og en liste over hvilke middager vi skal ha den kommende uken. Vi bruker appen "Buy me a pie!" som er synkronisert slik at vi begge fr opp det den andre legger til/fjerner fra handlelisten. Siden det er en stund siden jeg delte ukesmenyen vr med dere, tenkte jeg dele ukens middagsliste. Som dere ser s stopper listen p fredag, og det er fordi vi reiser til Beitostlen p lrdag hvor vi skal vre frem til onsdag. I tillegg ble taco-fredag flyttet til torsdag, siden vi skal ha besk av kusinen min og mannen hennes, og taco er enkelt og greit servere. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si gjerne fra hvis dere vil at jeg skal legge ut oppskriften p noen av rettene,s skal jeg ordne det! 

  • 01.03.2018, 17:00

Oppskrift: Hjemmelaget guacomole og salsa


Hei dere ♥

I morgen er det fredag igjen, og for mange betyr vel det taco til middag! Vi pleier faktisk bytte mellom sushi og taco p fredager, siden vi ikke nsker g lei(selv om man kanskje aldri klarer bli lei av taco?) Jeg har lenge tenkt p dele oppskriften p min hjemmelagde guacomole og salsa med dere. Tidligere lagde jeg aldri guacomole, og hvis jeg lagde var det kun med avokado, rmme og hvitlk. Etter jeg og Endre var i London i 2015 og spiste p Wahaca, ble det store endringer! Den er passe spicy, og smaker helt fantastisk! Salsa har jeg aldri hatt noe srlig forhold til, siden jeg ikke tler den man kjper s godt, men n har vi ogs begynt lage det fra bunnen av. Veldig enkelt, og s mye mer smakfullt enn den man kjper! 

Jeg pleier som oftest lage guacomole og salsa p slump, s her er det bare smake seg frem! Jeg elsker dyppe nachochips for smake til om noe mangler! 

Guacomole

Du trenger:

 ♥ 2 spisemodne avokadoer ♥ 1/2 rdlk ♥ 6-8 cherrytomater ♥ 2 fedd hvitlk ♥ 1/2 rd chili ♥ Sukker ♥ Salt ♥ Tabasco ♥ Olivenolje ♥ 1/2 lime ♥ Koriander

Finhakk rdlk, hvitlk og chili. Del tomatene i 8 biter. Del avokadoen, fjern steinen og legg avokadoen i en bolle. Skvis over saften fra lime og kjr avokadoen i stavmikseren til den er klumpfri. Bland inn rdlk, tomater, chili og hvitlk. Smak til med tabasco, sukker, salt, olivenolje og koriander. 

Hjemmelaget salsa:

Du trenger: ♥ 2 store tomater ♥ 1/2 rdlk ♥ 1/2 rd chili ♥ 1/2 lime ♥ 1 ss olivenolje ♥ Koriander ♥ Persille ♥ Salt ♥ Pepper ♥ Sukker

Skjr tomatene i sm biter og skrap ut innmaten(kan ogs bruke stavmikser). Finhakk rdlk og chili. Bland sammen med olivenolje, lime, koriander, persille, sukker, salt og pepper. 

Pleier dere ha taco til middag p fredager? 

 

  • 22.12.2017, 21:30

Oppskrift: Brune pinner


FERIE!

Dette er kanskje tidenes mest etterlengtede juleferie noen sinne. Jeg tenkte nesten mer p at det var ferie om bare 3 timer like fr eksamen, men hjernen skiftet heldigvis fokus til konometri da klokken slo ni. Eksamen i dag gikk greit nok, srlig med tanke p hvor vanskelig jeg har syntes det faget har vrt hele semesteret. N skal jeg nyte de neste to ukene med ferie og lade batteriene til nye fag til neste r. Jeg tenker starte ferien med snurre en av mine favorittfilmer, Elf, men frst tenkte jeg dele enda en juleoppskrift med dere. 

Brune pinner er alltid en slager, og de smaker s godt. Frste gangen jeg lagde det var vel p "Mat og helse"-kjkkenet i 9.klasse. 

Du trenger: 

❤ 200 gram sukker ❤ 200 gram (romtemperert) smr ❤ 300 gram hvetemel ❤ 1 eggeplomme ❤ 1 ss sirup ❤ 1 ts kanel ❤ 1 ts natron ❤ 1 ts vaniljesukker ❤ 1 eggehvitte ❤ finahakkede mandler ❤ perlesukker 

Slik gjr du:

❤ Kjr smr og sukker i en kjkkenmaskin til det blir "hvitt". Tilsett eggeplommen, sirup og rr godt sammen. Rr sammen det trre(hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker) i en annen bolle og tilsett i deigen. Bland alt godt sammen. 

❤ Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger. 

❤ Del deigen i fire. Rull disse til plser. Legg to plser p et stekebrett med bakepapir. Trykk plsene flate(og utover) til de er ca. 1 cm tykke. 

❤ Pensle med eggehvitte og str over perlesukker og finhakkede mandler. 

❤ Stekes p 180 grader(over- og undervarme) midt i ovnen, i ca. 10 minutter. Da skal de vre gylne. 

❤ Med en gang de er ute av ovnen m du skjre kakene p skr(ca. 1-2 cm brede) 

❤ La kakene avkjle p stekebrettet fr du legger de forsiktig over p en rist. 

Ha en kjempefin fredag kveld 

  • 19.12.2017, 14:30

Tasty tuesday: Fire juleoppskrifter


Hei dere ♥

I dag har jeg byttet ut min sminkefrie tilvrelse i pysjamasen hjemme, med et litt mer presentabelt antrekk og plassert meg p skolen. Strmmen skulle nemlig vre borte hjemme i 6-8 timer i dag fra 08:30, noe som passet drlig for en student som er avhengig av bde lamper og internett for ve til eksamen. N er det bare noen sm dager igjen til siste eksamen dette semesteret fr jeg E-N-D-E-L-I-G kan ta juleferie med god samvittighet. 

Siden jeg har en eksamen lese til, er det ikke mye som skjer p kokkeleringsfronten og heller ingen ny oppskrift til "Tasty tuesday". Jeg tenkte derimot dele oppskriftene p fire av mine favorittjulekaker til dere som kanskje ikke er ferdige med julebaksten. Dette er  oppskrifter jeg har lagt ut fr, men det er jo noen r siden jeg la ut oppskriftene. (Klikk p navnet p julekaken for komme til oppskriften!)

Kokosmakroner

Havreflarn

Risboller 

Marsipankuler med nougatfyll 

Hva er din favorittjulekake? ♥

  • 10.12.2017, 14:00

Oppskrift: Havreflarn


Hei dere 

I dag tenkte jeg dele rets frste julekakeoppskrift med dere. Selv om jeg enn ikke har juleferie, klarer jeg lure inn litt julestemning her og der. S i gr lagde jeg og kjresten bde hjemmelaget marsipan og havreflarn i pausen p The voice. Jeg ble forresten s glad da Thomas vant! Heiet p han og Agnes, s var superbra at en av dem vant! 

Over til oppskriften. Havreflarn m vre en av de enkleste julekakene lage, og man trenger ikke s mange ingredienser. I tillegg er de utrolig gode! Oppskriften ble nok til 18 medium store havreflarn, s jeg mistenker at jeg kanskje m lage mer senere for de pleier forsvinne fort. 

Du trenger: 

♥ 100 gram smr ♥ 1 egg ♥ 1.5 dl sukker ♥ 3 dl havregryn ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2 ts hvetemel

Slik gjr du:

♥ Sett ovnen p 180 grader over og undervarme

♥ Smelt smret i en kjele og la det avkjle litt. Bland det sammen med havregrynene. 

♥ Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett bakepulveret og hvetemelet mot slutten.

♥ Bland eggedosisen sammen med smr/havregryn. 

♥ Legg 1 ss rre p et stekebrett med bakepapir. Jeg fikk plass til 9 stk p et brett. De flyter ut i ovnen, s viktig at de ikke er for tett! 

♥ Stek i 7-9 minutter midt i ovnen. De skal bli gyldne i kantene. 

♥ Avkjl p rist fr du flytter de over i en kakeboks. 

 

N blir vi snart hentet av mamma. Vi skal bake pepperkaker og spise middag. Hper dere fr en kjempefin sndag 

  • 28.11.2017, 18:00

Tasty tuesday: Studysnack med pepperkaker


Hei dere ♥

N er jeg hjemme igjen etter en helg med hundepass, og dagene gr ikke overraskende med til eksamenslesing. Hadde egentlig tenkt meg p trening i dag, men snen har lavet ned i hele dag, s det ble hjemmetrening p meg i stedet. Vurderer kanskje ta en tur p trening i morgen etter litt jobbing p skolen, samt kjpe inn julepapir til julekalenderen vr. Jeg er snart ferdig med kalendergavene for i r, men mangler kjpe de tre-fire siste + pakke de inn. 

I stedet for legge ut en ny oppskrift p Tasty Tuesday, tenkte jeg tipse dere om en liten studysnack med smak av jul. Det var svigermoren min som frst fikk meg til prve det i fjor, og jeg husker jeg var ganske skeptisk til kombinasjonen. Jeg synes det smaker supergodt og er perfekt nr man sitter og leser og har lyst p noe godt. Det er nok kanskje ikke noe for alle, men jeg anbefaler alle prve! 

Du trenger:

Pepperkaker - Jeg har kjpt de fra Stre som kommer i en slvboks. Kan fint kjpe noen andre pepperkaker ogs. 

Brie - Du kan sikkert bruke en annen type ost ogs, men jeg er veldig glad i brie. 

Valntter

Honning. 

Hva er deres favoritt studysnack?

  • 21.11.2017, 16:00

Tasty tuesday: Verdens beste brownie


Hei dere ♥

N var det veldig rart skrive blogginnlegg igjen. Det har nesten gtt 3 uker siden sist blogginnlegg, og bde storessteren min og venninner har mast om at de klikker seg inn hver dag. Jeg har logget meg inn p blogg.no hver dag, men jeg har virkelig ikke hatt noe blogge om. Dagene er ikke de mest innholdsrike nr man stort sett leser til eksamen. Men n har jeg endelig noe dele med dere igjen!

I gr hadde kjresten min bursdag, og ble 23 r! Han fikk frokost p senga med gaver fr vi begge leste til eksamener. Etter noen timer dro vi en tur til byen for se etter kalendergaver. Jeg har kommet godt igang, men mangler fortsatt en del ting. Da vi kom hjem lagde vi biff med fltegratinerte poteter til middag, og etter det var det tid for dessert. Jeg lagde hjemmelaget brownies som jeg serverte med vaniljeis og hjemmelaget karamellsaus. Jeg har alltid tenkt at Toro brownies er vel s bra som hjemmelaget, men den tanken forsvant frste gangen jeg lagde denne kaken. Dette er nemlig tredje gang jeg lager denne p 1 mned! Alle som har ftt den servert har elsket den og spurt om oppskriften. Oppskriften fant jeg forresten p Coop Extra sin hjemmeside, men jeg fikk veldig lyst til dele den med dere. 

♥ Hjemmelaget Brownies 

Du trenger:

♥ 400 gram sukker ♥ 240 gram smr ♥ 50 gram bakekakao ♥ 400 gram kokesjokolade(200 gram melkesjokolade og 200 gram 70% sjokolade) ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt ♥ 120 gram hvetemel ♥ 4 egg

Slik lager du brownies:

♥ Hakk all sjokoladen slik at du har den klar. 

♥ Smelt smret p medium varme og tilsett sukkeret. Rr s i 2 minutter.

♥ Hell over i en bakebolle og tilsett 1/3 av sjokoladen. 

♥ Sikt inn hvetemel, salt og bakepulver.

♥ Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend det inn. 

♥ Fordel rren i en form med bakepapir. Fordel resten av den hakkede sjokoladen p toppen. 

♥ Stek i 30-35 minutter p 175 grader. Sjekk med en skarp kniv eller lignende om det henger igjen rre p kniven nr du stikker kaken forsiktig. Avkjl. 

♥ Hjemmelaget karamellsaus ♥

Du trenger:

♥ 75 gram lys sirup ♥ 200 gram sukker ♥ 100 gram smr ♥ 150 gram kremflte ♥ 1-2 klyper havsalt/maldonsalt

Slik lager du karamellsausen:

♥ Smelt sirupen og sukkeret sammen til karamell i en kjele p medium varme.  

♥ Tilsett smret og rr det inn. 

♥ Tilsett flten og la det koke i ca. 1 minutt. 

♥ Tilsett litt salt og la avkjle.

Server med vaniljeis og nyt! 

  • 31.10.2017, 18:30

Tasty tuesday: Hjemmelagde vrruller


Da var det E-N-D-E-L-I-G tid for en ny oppskrift her p bloggen. Dette er en rett jeg alltid trodde var kjempevanskelig lage, og ikke minst skummelt lage p grunn av frityrstekingen. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant ut at man kan steke de i ovnen ogs, og jeg synes de ble minst like gode som de som frityrstekes. Selv om det er litt tidkrevende lage vrruller(tar evig lang tid rulle 50 vrruller og steke de) er det faktisk lekende lett lage. Og innholdet kan du variere i det uendelige og man kan lett droppe kjtt og lage vegetar hvis man nsker det. Vi pleier fryse det som blir igjen, og det er like godt varme de opp igjen i ovnen senere. 

♥ Hjemmelagde vrruller♥

Du trenger:

- 2 kyllingfileter eller kyllingkjttdeig

- 400 gram karbonadedeig

- 3 gulrtter

- 1 chili

- En pakke vrrulldeig(fs kjpt fryst p blant annet innvandrerbutikker)

- 1 pakke glassnudler

- 1 gul lk

- 3 fedd hvitlk

- 1 egg

- Matolje

- Sweet chili saus

(Du kan ogs tilsette et halvt klhode hvis du nsker det, men vi liker best uten)

Slik gjr du:

1. Hakk opp lk, hvitlk og chili. Skrell gulrttene og rasp dem. 

2. Legg glassnudlene i en bolle med kaldt vann. La de ligge til de er myke. 

3. Stek hvitlk, lk og chili i litt smr. Nr lken er gylden, legger du det til side i en skl. 

4. Stek kjttdeigen/kyllingfileten og tilsett lk/chiliblandingen og gulrttene(og evt. klhode). Hvis du benytter flere typer kjtt,

m du steke i to omganger, og fordele grnnsakene i de to ulike bollene. 

5. Sil av vannet av glassnudlene og klipp de opp i sm biter med en saks. Tilsett ogs dette. 

6. Legg en og en vrrulldeig-plate p kjkkenbenken. Pensle to av sidene med egg. Legg to spiseskjeer med fyll i det ene hjrnet. 

7. Rull inn mot midten, brett inn sidene og rull videre til du ikke har mer deig igjen. 

8. Pensle med matolje. 

9. Stek i ca. 20 minutter midt i ovnen p 225 grader(over- og undervarme)

Hper dere fikk lyst til lage vruller 

  • 17.10.2017, 17:30

Tasty tuesday: Mine 5 favorittsupper


Det begynner bli en stund siden jeg har delt nye oppskrifter med dere. Jeg har faktisk testet flere nye oppskrifter, men jeg har dessverre ikke vrt fornyd med resultatet. Jeg har ikke lyst til dele oppskrifter med dere som jeg ikke synes er kjempegode selv, s derfor har det vrt stille i "Tasty tuesday"-kategorien. Derfor tenkte jeg heller dele fem av mine favoritter nr det gjelder supper som jeg har postet tidligere. Jeg elsker spise suppe av ulike slag p hsten og vi pleier som regel spise suppe en gang i uken. Jeg er ikke s stor fan av posesupper, fordi jeg synes det er ganske lett heller lage fra bunnen av og ikke minst fordi det smaker ti tusen ganger bedre. For komme til oppskriften er det bare klikke p overskriften!

Hjemmelaget tomatsuppe med brushetta

En av mine favorittsupper som liten var tomatsuppe med makaroni. Vi pleide spise Toro-tomatsuppe etterfulgt av hjemmelagde pannekaker med blbrsyltety. N er en av favorittene hjemmelaget tomatsuppe med brushetta til. Gr alltid ned p hykant her hjemme!

Tom Kha gai

Jeg og kjresten er veldig glad i thaimat, og ansiktet hans lyser alltid opp nr jeg har satt opp Tom kha gai p middagsplanen. Det smaker like godt hver gang, og minner meg p den fine ferien vi hadde i Thailand tidligere i r. 

Spicy gulrotsuppe

Denne suppen er det en god stund siden sist jeg lagde, og jeg hadde nesten glemt av den. Denne passer veldig bra nr man vil ha en god middag som er uten kjtt. 

Kylling i curry

Denne retten har jeg ikke tall p hvor mange ganger vi har spist her hjemme, og det blir like godt hver gang. Lagde det da jeg var hos en venninne for en uke siden, og den falt i smak hos henne ogs. 

Stpotetsuppe

Vi er veldig glad i stpotet her i huset, og denne stpotetsuppen har vi hatt til middag flere ganger. Et lite tips som jeg kom over nylig er tilsette n teskje med trffelolje. Det koster en del, men man trenger veldig lite s den holder lenge. Lfter hele suppen til et nytt niv!

Har du noen favorittsuppe? 

  • 25.09.2017, 13:00

Ukesmeny - Uke 39


Hei dere! 

N er det lenge siden sist jeg delte ukesmenyen vr. Hver sndag pleier jeg sette sammen en liste over hva vi skal ha til middag, og en handleliste med alt som m kjpes inn. Denne uken er det mye godt p planen, og en god blanding av suppe, fisk, kylling og selvflgelig den klassiske fredagstacoen. Vi pleier faktisk bytte litt p mellom taco, sushi og pizza p fredager, men taco er jo alltid en slager! Vi hadde det faktisk i gr ogs da vi hadde invitert til dobbeldate. P lrdag skal vi ogs prve en ny rett, som jeg gleder meg masse til prve ut. 

Hper dere fr en kjempefin mandag!

  • 22.08.2017, 16:00

Tasty tuesday: Acai bowl


I sommer har jeg ftt skikkelig dilla p smoothie bowls, og srlig de med acai. Jeg har vrt flere ganger p The Juicery og kost meg med en god lunsj. Eneste problemet er prisen, s jeg begynte gjre litt research for finne ut om man ikke kunne f tak i acai og lage det hjemme. Jeg fant to varianter, en nektar/juice og en frossen pur. Juicen fr man blant annet p Meny og er av merket The berry company(Koster litt over 40 kroner for 1 liter) og er perfekt hvis man nsker en drikkesmoothie. Til smoothie bowls foretrekker jeg frossen pur og det kjper jeg p Rtter p Frogner. Der fr man fire pakker med 100 gram hver til 80 kroner. Fortsatt litt pricy, men billigere enn kjpe ute eller p helsekosten. Topping har jeg kjpt litt overalt, men cacao nibs bestilte jeg p iherb.com. Dette er ikke en frokost/lunsj jeg spiser hver dag akkurat, s det er perfekt til de dagene man vil unne seg noe ordentlig godt. Jeg pleier lage smoothie litt p slump, s man fr bruke s mye vske man vil for nsket konsistens. Jeg prver alltid bruke s lite som mulig for at den skal bli litt mer tykk. 

♥ AA SMOOTHIE BOWL ♥

- 1/2 frossen banan 

- En neve med blbr og en med bringebr

- Et par skjeer med yoghurt(jeg bruker ofte kokos)

- Juice(akkurat n bruker jeg en med blant annet pasjonsfrukt, hyllebr og eple fra Eldorado)

- 50 gram acai pur(alts halve platen)

- Isbiter

Forslag til topping: kokosflak, br, banan, frukt, cacao nibs, chiafr, musli og min store favoritt, peanttsmr!

Enjoy 

  • 04.08.2017, 12:00

Time for breakfast


Frokost har aldri vrt mitt favorittmltid, og jeg har s lenge jeg kan huske droppet spise p morgenen i hverdagen. Dette er en uvane jeg har veldig lyst til endre p fremover, og jeg vil prve f i meg noe hver dag fr skolen. Det trenger ikke vre s mye, men nok til at jeg holder ut i forelesningene uten at alle hrer den rumlende magen min. Jeg har merkelig nok aldri vrt s glad i brdmat, s det gjelder finne noe som er enkelt, mettende og godt. En stor favoritt er yoghurt med hjemmelaget musli og br. Jeg lagde nettopp to store krukker med muslien, og jeg bruker DENNE oppskriften. 

Har dere noen tips til enkle frokostretter? 

  • 25.07.2017, 16:00

Tasty tuesday: Foccacia


Hei 

N er det en stund siden sist jeg postet en oppskrift, s jeg tenkte det virkelig var p tide. For litt siden spurte jeg en venninne hva hun nsket seg fr hun skulle feire bursdagen sin. Jeg fikk til svar at jeg gjerne kunne ta med en foccacia, s jeg endte med ta med det og en liten gave i tillegg. Foccacia er noe jeg egentlig bare lager til tapaskvelder eller andre spesielle anledninger som f.eks. bursdagsfeiringer, men jeg burde jo egentlig lage det oftere. Det er jo supergodt, enkelt lage og krever f ingredienser. Jeg bruker alltid oppskriften som str i boken "Trines Mat", og den blir alltid perfekt! 


Du trenger: 

♥ 7 dl vann(ca. 25 grader)

♥ 25 gram fersk gjr eller 1/2 pakke trrgjr

♥ 1 ts salt

♥ 900-1000 gram hvetemel

♥ 1/2 ts sukker

♥ 6 ss olivenolje

♥ Maldonsalt

♥ Rosmarin(Trket eller frisk)



Slik gjr du:

♥ Bland det trre sammen i en bolle. Ls opp gjr(hvis du har fersk gjr) i det lunkne vannet. Hell det i bollen sammen med det trre. 

♥ Elt deigen i en kjkkenmaskin i ca. 10 minutter til den har en "tykk grtaktig konsistens". Tilsett olivenolje slik at den smrer seg rundt deigen. 

♥ Dekk til bollen og sett den til heving i 30-40 minutter.

♥ Hell deigen i en langpanne som er kledd med bakepapir. Klapp deigen utover slik at den dekker formen. Dekk over og la det etterheve i 20-30 minutter.

♥ Prikk hull i deigen med fingrene(dypp fingrene i olivenolje for slippe bli klissete p hendene av deigen). Ringle over olivenolje og dryss over maldonsalt og rosmarin. 

♥ Stekes p nederste/nest nederste rille i en varm stekeovn p 225 grader(over- og undervarme) i 30-40. Avkjles fr du skjrer opp. 

Lagde litt aioli ogs av litt majones, hvitlk og limesaft. Supergodt dyppe brdet i! 

Bon apptit! 

  • 26.06.2017, 16:00

Smoothie bowl for breakfast


Hei dere!

I det siste har jeg ftt helt hekta p smoothie bowls. Jeg har vrt et par ganger p The juicery p Frogner, og prvd bde "Classic acai bowl" og "Almond acai bowl" og begge er fantastiske! Dessverre er de ganske dyre, og jeg fler at 100 kroner for n er litt vel stivt. Derfor prvde jeg lage en selv, og jeg skal virkelig fortsette lage det hjemme. Jeg fikk ikke tak i acai(noen som vet hvor man fr tak i?), men det ble en god smoothie allikevel med kokosmelk, bringebr, banan, blbr, jordbr og litt yoghurt. Jeg toppet meg litt chiafr, 70% mrk sjokolade, bringebr, banan og peanttsmr. Veldig mettende og utrolig godt n p sommeren!



Har dere prvd smoothie bowls? 

  • 17.06.2017, 16:05

Forfriskende rabarbralimonade


Hei dere ♥

N sitter jeg faktisk p toget til Hamar. Jeg skal faktisk p lvefest i kveld, eller 50-rsbursdag til kusinen til pappa. Det er damelag s det er kun jeg som reiser oppover, men heldigvis blir jeg hentet av kusinen og tanten min p togstasjonen. Jeg drar hjem igjen i kveld med siste toget, siden jeg skal p jobb i morgen. Over til det innlegget skulle handle om. Jeg tenkte nemlig dele oppskriften p en supergod limonade som jeg lagde tidligere i uken. 

Forrige uke kom mamma innom med 1 kg med rabarbra. Jeg tok i mot, litt usikker p hva jeg skulle lage av det. Jeg endte opp med lage rabarbrasirup etter DENNE oppskriften. Denne brukte jeg s til lage en supergod og enkel limonade. 

Du trenger:

♥ 2 dl rabarbrasirup

♥ 6-7 dl farris 

♥ Friske jordbr

♥ Et par skiver med sitron eller lime

♥ Isbiter

Smak deg frem til nsket styrke p limonaden. Rabarbrasirupen er ganske st, s det er opp til enhver hvor st man nsker den. Legg isbiter, lime/sitron i muggen og gjerne noen jordbr ogs. 
 

Si gjerne om dere prver ut oppskriften 

  • 06.06.2017, 20:00

Tasty tuesday: Chocolate chip cookies


Hei ♥

I dag tenkte jeg dele oppskriften p de beste cookiesene jeg har smakt. Denne kategorien ble litt glemt midt oppi eksamenstiden, men n er jeg klar for dele oppskrifter med dere igjen. Denne burde dere virkelig prve ut! En god venninne hadde disse med p frokosten p 17.mai, og de var himmelsk gode. Spr i kantene og myk inni. Jeg var s heldig f oppskriften, s jeg tenkte jeg skulle dele dem med dere. De har gtt unna her hjemme, s jeg tenker jeg skal lage noen nye snart. 

Jeg fr dessverre ikke spist cookiesene i dag, for jeg har nemlig vrt hos tannlegen. Etter en time var jeg to visdomstenner fattigere og n begynner flelsen i munnen  komme tilbake. Jeg var s heldig at kjresten min ble med meg i dag. Jeg har skikkelig spryteskrekk og gruet meg veldig. Han fikk vre med inn og holdt meg i hnda under hele operasjonen. Det var mest venting egentlig, og selve trekkingen gikk overraskende fort og problemfritt. 


Du trenger:

♥ 230 gram romtemperert smr

♥ 390 gram hvetemel

♥ 200 gram hvitt sukker

♥ 220 gram brunt sukker

♥ 2 egg

♥ 2 ts vaniljesukker

♥ 1 ts bakepulver

♥ 2 ts kokende vann

♥ 150 gram sjokoladebiter

Fremgangsmte:

♥ Sett p ovnen p 175 grader

♥ Bland smr, hvitt og brunt sukker i en miksmaster. Tilsett et og et egg om gangen. Tilsett vaniljesukker. 

♥ Blant ut bakepulver i det kokende vannet og tilsett i bollen sammen med litt salt. 

♥ Tilsett mel og bland det godt inn fr du tilsetter sjokoladebitene. 

♥ Fordel 1 spiseskje av rren p bakepapiret, og stek dem i ca. 8-10 minutter(nr de begynner bli gyldne). Jeg stekte 9 stk sammen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre 

  • 09.05.2017, 16:00

Tasty Tuesday: Study snack


Hei dere ♥

Jeg regner med at det er flere enn meg som er i eksamensperioden n, s derfor tenkte jeg at ukens "tasty tuesday" skulle vre fem tips til sunn snack nr man sitter og leser. Jeg vet hvor lett det er ty til usunne lsninger nr man sitter og leser, som brus, godteri, kaker og boller, men dette er mat som bare frer til drligere konsentrasjon. Man burde heller f i seg mat som frer til et mer stabilt blodsukker, og unne seg en liten godbit nr man gir seg for dagen. Det hjelper ogs spise regelmessig, s det er viktig huske ta pauser nr man leser. Her er hvertfall fem av mine favoritter nr jeg leser. Disse er bde raske og enkle lage, smaker godt og er ganske sunne. 

Speltlompechips med guacomole: 

Dette er en stor favoritt hos bde meg og kjresten. Det er s enkelt. Man kutter bare 3-4 speltlomper i 8 "pizzastykker", pensler p litt olje og drysser over salt. (Det skal sies at jeg endte opp med skrape av nesten alt saltet her siden det ble altfor mye). Stekes p 200 grader i 8-10 minutter. Nr chipsen er i ovnen kan du lage guacomole. 


Banan-sandwich med peanttsmr:

Dette er supergodt, og s enkelt. Man tar bare en banan som man skjrer i tynne skiver og smrer litt peanttsmr inni. Spises med gaffel. 

Smoothie: 

Smoothie er perfekt siden man kan lage det av det meste, er superenkelt og smaker fantastisk. Enkelt drikke mens man leser ogs, s man ikke trenger stoppe opp. Prv for eksempel denne Pina colada smoothien jeg delte forrige uke(trykk p bildet)

Grnnsaker med dipp: 

En annen favoritt er skjre gulrtter og agurk i staver og spise med enten hummus eller holidaydipp. 

Frosne druer:

Et godt tips n som sommeren nrmer seg, og temperaturen stiger, er frosne druer. Det er kanskje det aller enkleste tipset, men det smaker s godt! Man tar bare en frysepose med en neve druer oppi og legger i fryseren noen timer. 

Har dere noen tips? 

  • 02.05.2017, 18:00

Tasty tuesday: Plse- og makaroniform


Hei ♥ 

Da var det tirsdag igjen og klart for en ny oppskrift. Da jeg delte ukesmenyen min for et par uker siden var det noen som gjerne hadde lyst p oppskrift p plse- og makaroniformen jeg skulle lage.  Denne retten er det mange r siden jeg fant oppskriften p(p Studentmiddag.no) og den er superenkel, ganske billig og det blir som regel masse rester som man kan spise til lunsj eller middag etterp. 

Du trenger(2-3 personer):

♥ 1 pakke kjttplser uten skinn ♥ 1 boks hakkede tomater ♥ nsket mengde makaroni(jeg brukte 5 dl) ♥ 1 boks mais ♥ 1/2 paprika i biter ♥ Revet ost ♥ Salt og pepper

Slik gjr du:

♥ Kok makaronien som anvist p pakken

♥ Kutt plsene i skiver og stek dem i litt smr

♥ Bruk en stavmikser til lage en klumpfri saus av de hakkede tomatene. Smak til med salt og pepper

♥ Bland makaroni, plsebiter, saus, mais og paprika i en ildfast form. Topp med revet ost.

♥ Stekes p 200 grader i 10 minutter til osten har blitt gyllen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre ♥

  • 29.04.2017, 16:30

Pina colada smoothie



Hei og god lrdag ♥

Dagen i dag startet p trening hvor det ble en liten time med mage og rygg sammen med kjresten. Etter en lang og deilig dusj hjemme fikk jeg kjempelyst til lage smoothie, s jeg mikset sammen en rask smoothie i blenderen med ingredienser som gjr den ganske lik "Pina colada". Kjempegodt n som vren er her. Senere i dag skal vi til et vennepar av oss p dobbel date med pizza og brettspill. Gleder meg masse!

Du trenger: Kokosmelk,banan og frossen ananas og mango. 

nsker dere alle en kjempefin lrdag videre ♥

byAnne

Jeg er en 21 r gammel jente fra Oslo. Studerer konomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyr. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Hper dere liker den!

Search

Bloggdesign