• 17.10.2017, 17:30

Tasty tuesday: Mine 5 favorittsupper


Det begynner å bli en stund siden jeg har delt nye oppskrifter med dere. Jeg har faktisk testet flere nye oppskrifter, men jeg har dessverre ikke vært fornøyd med resultatet. Jeg har ikke lyst til å dele oppskrifter med dere som jeg ikke synes er kjempegode selv, så derfor har det vært stille i "Tasty tuesday"-kategorien. Derfor tenkte jeg å heller dele fem av mine favoritter når det gjelder supper som jeg har postet tidligere. Jeg elsker å spise suppe av ulike slag på høsten og vi pleier som regel å spise suppe en gang i uken. Jeg er ikke så stor fan av posesupper, fordi jeg synes det er ganske lett å heller lage fra bunnen av og ikke minst fordi det smaker ti tusen ganger bedre. For å komme til oppskriften er det bare å klikke på overskriften!

Hjemmelaget tomatsuppe med brushetta

En av mine favorittsupper som liten var tomatsuppe med makaroni. Vi pleide å spise Toro-tomatsuppe etterfulgt av hjemmelagde pannekaker med blåbærsyltetøy. Nå er en av favorittene hjemmelaget tomatsuppe med brushetta til. Går alltid ned på høykant her hjemme!

Tom Kha gai

Jeg og kjæresten er veldig glad i thaimat, og ansiktet hans lyser alltid opp når jeg har satt opp Tom kha gai på middagsplanen. Det smaker like godt hver gang, og minner meg på den fine ferien vi hadde i Thailand tidligere i år. 

Spicy gulrotsuppe

Denne suppen er det en god stund siden sist jeg lagde, og jeg hadde nesten glemt av den. Denne passer veldig bra når man vil ha en god middag som er uten kjøtt. 

Kylling i curry

Denne retten har jeg ikke tall på hvor mange ganger vi har spist her hjemme, og det blir like godt hver gang. Lagde det da jeg var hos en venninne for en uke siden, og den falt i smak hos henne også. 

Søtpotetsuppe

Vi er veldig glad i søtpotet her i huset, og denne søtpotetsuppen har vi hatt til middag flere ganger. Et lite tips som jeg kom over nylig er å tilsette én teskje med trøffelolje. Det koster en del, men man trenger veldig lite så den holder lenge. Løfter hele suppen til et nytt nivå!

Har du noen favorittsuppe? 

  • 25.09.2017, 13:00

Ukesmeny - Uke 39


Hei dere! 

Nå er det lenge siden sist jeg delte ukesmenyen vår. Hver søndag pleier jeg å sette sammen en liste over hva vi skal ha til middag, og en handleliste med alt som må kjøpes inn. Denne uken er det mye godt på planen, og en god blanding av suppe, fisk, kylling og selvfølgelig den klassiske fredagstacoen. Vi pleier faktisk å bytte litt på mellom taco, sushi og pizza på fredager, men taco er jo alltid en slager! Vi hadde det faktisk i går også da vi hadde invitert til dobbeldate. På lørdag skal vi også prøve en ny rett, som jeg gleder meg masse til å prøve ut. 

Håper dere får en kjempefin mandag!

  • 22.08.2017, 16:00

Tasty tuesday: Acai bowl


I sommer har jeg fått skikkelig dilla på smoothie bowls, og særlig de med acai. Jeg har vært flere ganger på The Juicery og kost meg med en god lunsj. Eneste problemet er prisen, så jeg begynte å gjøre litt research for å finne ut om man ikke kunne få tak i acai og lage det hjemme. Jeg fant to varianter, en nektar/juice og en frossen puré. Juicen får man blant annet på Meny og er av merket The berry company(Koster litt over 40 kroner for 1 liter) og er perfekt hvis man ønsker en drikkesmoothie. Til smoothie bowls foretrekker jeg frossen puré og det kjøper jeg på Røtter på Frogner. Der får man fire pakker med 100 gram hver til 80 kroner. Fortsatt litt pricy, men billigere enn å kjøpe ute eller på helsekosten. Topping har jeg kjøpt litt overalt, men cacao nibs bestilte jeg på iherb.com. Dette er ikke en frokost/lunsj jeg spiser hver dag akkurat, så det er perfekt til de dagene man vil unne seg noe ordentlig godt. Jeg pleier å lage smoothie litt på slump, så man får bruke så mye væske man vil for ønsket konsistens. Jeg prøver alltid å bruke så lite som mulig for at den skal bli litt mer tykk. 

♥ AÇAÍ SMOOTHIE BOWL ♥

- 1/2 frossen banan 

- En neve med blåbær og en med bringebær

- Et par skjeer med yoghurt(jeg bruker ofte kokos)

- Juice(akkurat nå bruker jeg en med blant annet pasjonsfrukt, hyllebær og eple fra Eldorado)

- 50 gram acai puré(altså halve platen)

- Isbiter

Forslag til topping: kokosflak, bær, banan, frukt, cacao nibs, chiafrø, musli og min store favoritt, peanøttsmør!

Enjoy 

  • 04.08.2017, 12:00

Time for breakfast


Frokost har aldri vært mitt favorittmåltid, og jeg har så lenge jeg kan huske droppet å spise på morgenen i hverdagen. Dette er en uvane jeg har veldig lyst til å endre på fremover, og jeg vil prøve å få i meg noe hver dag før skolen. Det trenger ikke å være så mye, men nok til at jeg holder ut i forelesningene uten at alle hører den rumlende magen min. Jeg har merkelig nok aldri vært så glad i brødmat, så det gjelder å finne noe som er enkelt, mettende og godt. En stor favoritt er yoghurt med hjemmelaget musli og bær. Jeg lagde nettopp to store krukker med muslien, og jeg bruker DENNE oppskriften. 

Har dere noen tips til enkle frokostretter? 

  • 25.07.2017, 16:00

Tasty tuesday: Foccacia


Hei 

Nå er det en stund siden sist jeg postet en oppskrift, så jeg tenkte det virkelig var på tide. For litt siden spurte jeg en venninne hva hun ønsket seg før hun skulle feire bursdagen sin. Jeg fikk til svar at jeg gjerne kunne ta med en foccacia, så jeg endte med å ta med det og en liten gave i tillegg. Foccacia er noe jeg egentlig bare lager til tapaskvelder eller andre spesielle anledninger som f.eks. bursdagsfeiringer, men jeg burde jo egentlig lage det oftere. Det er jo supergodt, enkelt å lage og krever få ingredienser. Jeg bruker alltid oppskriften som står i boken "Trines Mat", og den blir alltid perfekt! 


Du trenger: 

♥ 7 dl vann(ca. 25 grader)

♥ 25 gram fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær

♥ 1 ts salt

♥ 900-1000 gram hvetemel

♥ 1/2 ts sukker

♥ 6 ss olivenolje

♥ Maldonsalt

♥ Rosmarin(Tørket eller frisk)



Slik gjør du:

♥ Bland det tørre sammen i en bolle. Løs opp gjær(hvis du har fersk gjær) i det lunkne vannet. Hell det i bollen sammen med det tørre. 

♥ Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til den har en "tykk grøtaktig konsistens". Tilsett olivenolje slik at den smører seg rundt deigen. 

♥ Dekk til bollen og sett den til heving i 30-40 minutter.

♥ Hell deigen i en langpanne som er kledd med bakepapir. Klapp deigen utover slik at den dekker formen. Dekk over og la det etterheve i 20-30 minutter.

♥ Prikk hull i deigen med fingrene(dypp fingrene i olivenolje for å slippe å bli klissete på hendene av deigen). Ringle over olivenolje og dryss over maldonsalt og rosmarin. 

♥ Stekes på nederste/nest nederste rille i en varm stekeovn på 225 grader(over- og undervarme) i 30-40. Avkjøles før du skjærer opp. 

Lagde litt aioli også av litt majones, hvitløk og limesaft. Supergodt å dyppe brødet i! 

Bon appétit! 

  • 26.06.2017, 16:00

Smoothie bowl for breakfast


Hei dere!

I det siste har jeg fått helt hekta på smoothie bowls. Jeg har vært et par ganger på The juicery på Frogner, og prøvd både "Classic acai bowl" og "Almond acai bowl" og begge er fantastiske! Dessverre er de ganske dyre, og jeg føler at 100 kroner for én er litt vel stivt. Derfor prøvde jeg å lage en selv, og jeg skal virkelig fortsette å lage det hjemme. Jeg fikk ikke tak i acai(noen som vet hvor man får tak i?), men det ble en god smoothie allikevel med kokosmelk, bringebær, banan, blåbær, jordbær og litt yoghurt. Jeg toppet meg litt chiafrø, 70% mørk sjokolade, bringebær, banan og peanøttsmør. Veldig mettende og utrolig godt nå på sommeren!



Har dere prøvd smoothie bowls? 

  • 17.06.2017, 16:05

Forfriskende rabarbralimonade


Hei dere ♥

Nå sitter jeg faktisk på toget til Hamar. Jeg skal faktisk på låvefest i kveld, eller 50-årsbursdag til kusinen til pappa. Det er damelag så det er kun jeg som reiser oppover, men heldigvis blir jeg hentet av kusinen og tanten min på togstasjonen. Jeg drar hjem igjen i kveld med siste toget, siden jeg skal på jobb i morgen. Over til det innlegget skulle handle om. Jeg tenkte nemlig å dele oppskriften på en supergod limonade som jeg lagde tidligere i uken. 

Forrige uke kom mamma innom med 1 kg med rabarbra. Jeg tok i mot, litt usikker på hva jeg skulle lage av det. Jeg endte opp med å lage rabarbrasirup etter DENNE oppskriften. Denne brukte jeg så til å lage en supergod og enkel limonade. 

Du trenger:

♥ 2 dl rabarbrasirup

♥ 6-7 dl farris 

♥ Friske jordbær

♥ Et par skiver med sitron eller lime

♥ Isbiter

Smak deg frem til ønsket styrke på limonaden. Rabarbrasirupen er ganske søt, så det er opp til enhver hvor søt man ønsker den. Legg isbiter, lime/sitron i muggen og gjerne noen jordbær også. 
 

Si gjerne om dere prøver ut oppskriften 

  • 06.06.2017, 20:00

Tasty tuesday: Chocolate chip cookies


Hei ♥

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på de beste cookiesene jeg har smakt. Denne kategorien ble litt glemt midt oppi eksamenstiden, men nå er jeg klar for å dele oppskrifter med dere igjen. Denne burde dere virkelig prøve ut! En god venninne hadde disse med på frokosten på 17.mai, og de var himmelsk gode. Sprø i kantene og myk inni. Jeg var så heldig å få oppskriften, så jeg tenkte jeg skulle dele dem med dere. De har gått unna her hjemme, så jeg tenker jeg skal lage noen nye snart. 

Jeg får dessverre ikke spist cookiesene i dag, for jeg har nemlig vært hos tannlegen. Etter en time var jeg to visdomstenner fattigere og nå begynner følelsen i munnen å komme tilbake. Jeg var så heldig at kjæresten min ble med meg i dag. Jeg har skikkelig sprøyteskrekk og gruet meg veldig. Han fikk være med inn og holdt meg i hånda under hele operasjonen. Det var mest venting egentlig, og selve trekkingen gikk overraskende fort og problemfritt. 


Du trenger:

♥ 230 gram romtemperert smør

♥ 390 gram hvetemel

♥ 200 gram hvitt sukker

♥ 220 gram brunt sukker

♥ 2 egg

♥ 2 ts vaniljesukker

♥ 1 ts bakepulver

♥ 2 ts kokende vann

♥ 150 gram sjokoladebiter

Fremgangsmåte:

♥ Sett på ovnen på 175 grader

♥ Bland smør, hvitt og brunt sukker i en miksmaster. Tilsett et og et egg om gangen. Tilsett vaniljesukker. 

♥ Blant ut bakepulver i det kokende vannet og tilsett i bollen sammen med litt salt. 

♥ Tilsett mel og bland det godt inn før du tilsetter sjokoladebitene. 

♥ Fordel 1 spiseskje av røren på bakepapiret, og stek dem i ca. 8-10 minutter(når de begynner å bli gyldne). Jeg stekte 9 stk sammen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre 

  • 09.05.2017, 16:00

Tasty Tuesday: Study snack


Hei dere ♥

Jeg regner med at det er flere enn meg som er i eksamensperioden nå, så derfor tenkte jeg at ukens "tasty tuesday" skulle være fem tips til sunn snack når man sitter og leser. Jeg vet hvor lett det er å ty til usunne løsninger når man sitter og leser, som brus, godteri, kaker og boller, men dette er mat som bare fører til dårligere konsentrasjon. Man burde heller få i seg mat som fører til et mer stabilt blodsukker, og unne seg en liten godbit når man gir seg for dagen. Det hjelper også å spise regelmessig, så det er viktig å huske å ta pauser når man leser. Her er hvertfall fem av mine favoritter når jeg leser. Disse er både raske og enkle å lage, smaker godt og er ganske sunne. 

Speltlompechips med guacomole: 

Dette er en stor favoritt hos både meg og kjæresten. Det er så enkelt. Man kutter bare 3-4 speltlomper i 8 "pizzastykker", pensler på litt olje og drysser over salt. (Det skal sies at jeg endte opp med å skrape av nesten alt saltet her siden det ble altfor mye). Stekes på 200 grader i 8-10 minutter. Når chipsen er i ovnen kan du lage guacomole. 


Banan-sandwich med peanøttsmør:

Dette er supergodt, og så enkelt. Man tar bare en banan som man skjærer i tynne skiver og smører litt peanøttsmør inni. Spises med gaffel. 

Smoothie: 

Smoothie er perfekt siden man kan lage det av det meste, er superenkelt og smaker fantastisk. Enkelt å drikke mens man leser også, så man ikke trenger å stoppe opp. Prøv for eksempel denne Pina colada smoothien jeg delte forrige uke(trykk på bildet)

Grønnsaker med dipp: 

En annen favoritt er å skjære gulrøtter og agurk i staver og spise med enten hummus eller holidaydipp. 

Frosne druer:

Et godt tips nå som sommeren nærmer seg, og temperaturen stiger, er frosne druer. Det er kanskje det aller enkleste tipset, men det smaker så godt! Man tar bare en frysepose med en neve druer oppi og legger i fryseren noen timer. 

Har dere noen tips? 

  • 02.05.2017, 18:00

Tasty tuesday: Pølse- og makaroniform


Hei ♥ 

Da var det tirsdag igjen og klart for en ny oppskrift. Da jeg delte ukesmenyen min for et par uker siden var det noen som gjerne hadde lyst på oppskrift på pølse- og makaroniformen jeg skulle lage.  Denne retten er det mange år siden jeg fant oppskriften på(på Studentmiddag.no) og den er superenkel, ganske billig og det blir som regel masse rester som man kan spise til lunsj eller middag etterpå. 

Du trenger(2-3 personer):

♥ 1 pakke kjøttpølser uten skinn ♥ 1 boks hakkede tomater ♥ ønsket mengde makaroni(jeg brukte 5 dl) ♥ 1 boks mais ♥ 1/2 paprika i biter ♥ Revet ost ♥ Salt og pepper

Slik gjør du:

♥ Kok makaronien som anvist på pakken

♥ Kutt pølsene i skiver og stek dem i litt smør

♥ Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus av de hakkede tomatene. Smak til med salt og pepper

♥ Bland makaroni, pølsebiter, saus, mais og paprika i en ildfast form. Topp med revet ost.

♥ Stekes på 200 grader i 10 minutter til osten har blitt gyllen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre ♥

  • 29.04.2017, 16:30

Pina colada smoothie



Hei og god lørdag ♥

Dagen i dag startet på trening hvor det ble en liten time med mage og rygg sammen med kjæresten. Etter en lang og deilig dusj hjemme fikk jeg kjempelyst til å lage smoothie, så jeg mikset sammen en rask smoothie i blenderen med ingredienser som gjør den ganske lik "Pina colada". Kjempegodt nå som våren er her. Senere i dag skal vi til et vennepar av oss på dobbel date med pizza og brettspill. Gleder meg masse!

Du trenger: Kokosmelk,banan og frossen ananas og mango. 

Ønsker dere alle en kjempefin lørdag videre ♥

  • 25.04.2017, 15:00

Tasty tuesday: Sopprisotto



Hei dere ♥

Da var det klart for en ny oppskrift igjen. Det var noen som etterspurte oppskriften på risottoen da jeg la ut ukesmenyen min forrige uke, og selvfølgelig skal jeg dele den med dere. Det smakte helt nydelig, var veldig lett å lage og krevde heller ikke mange ingredienser eller tid. Oppskriften fant jeg inspirasjon til på Marthe Borge sin blogg, og er en vegetarvennlig rett som dere bare må prøve!

Du trenger: 

♥ 2.5 dl risottoris

♥ 8 dl kokende vann med en grønnsaksbuljongterning oppi

♥ 250 g sopp (Jeg brukte sjampinjong)

♥ Litt revet parmesan

♥ Litt limesaft

♥ Salt og pepper

♥ 2 Sjalottløk


Slik gjør du: 

♥ Legg vekk 2-3 sjampinjonger og finhakk resten sammen med sjalottløkene. 

♥ Stek løk og sopp i litt matolje til løken blir blank i en gryte eller dyp stekepanne. 

♥ Ta av platen mens du tilsetter risottoris og kokende vann. Ta gryten tilbake på stekeplaten og la det koke i 20 minutter. Da skal vannet ha trukket inn i risen. 

♥ Smak til med salt, pepper og limesaft og topp med litt revet parmesan


Vel bekomme! ♥

  • 17.04.2017, 21:00

Ukesmeny


Hei dere ♥ 

Da var visst påskeferien snart over, og fremover er det fullt kjør med skolearbeid før første eksamen den 5.mai. Påsken har vært fantastisk med masse avslapping, skiturer, slalom, Ålesund, bursdagsfeiring og påskegodt. Selv om jeg gjerne skulle hatt en par dager til med ferie, skal det bli deilig å komme tilbake i gode rutiner igjen. Etter en påske med mye usunt, gleder jeg meg til å spise litt sunnere og mer vanlig mat igjen. Derfor tenkte jeg å dele ukens meny med dere. Jeg droppet å ta med mandag siden det er en del av påsken. Det er noen nye oppskrifter som jeg tenkte å prøve ut som jeg har funnet på Trines matblogg og Marthe Borge sin blogg i tillegg til noen gamle favoritter. Siden vi skal til Sverige på harryhandel snart har jeg også funnet oppskrifter som passer litt til det vi har i fryseren, for å tømme den mest mulig. 



Ha en kjempefin mandag videre ♥

  • 11.04.2017, 18:30

Påskemarsipan med nougatfyll



Hei dere ♥

I dag tenkte jeg å reposte et av mine innlegg fra i fjor, rett og slett fordi jeg har lyst til å tipse dere om dette fantastiske påskegodtet en gang til! Dette er en av mine favoritter, og er helt perfekt hvis du liker marsipan. Kombinasjonen av marsipan dyppet i sjokolade med fyll av nougat er helt himmelsk. Du kan selv velge om du vil lage marsipanen fra bunnen av, men det er godt med den man kjøper også(jeg har pleid å kjøpe den lilla fra Odense med 50% marsipan). Det er også veldig koselig å pakke inn i litt cellofan og gi bort til andre marsipanelskere



Håper det smaker!

  • 28.03.2017, 21:30

Tasty Tuesday: Spaghetti Carbonara


Hei dere ♥

Det ble visst nok en sen oppdatering fra meg. Jeg kom nettopp hjem fra *trommevirvel* sameiermøte sammen med pappa. Han pleier alltid å dra på det alene, og det er jo selvfølgelig han som tar seg av avstemning og sånt, men jeg tenkte det kunne være lærerikt å se hvordan det hele foregår. Tidligere i dag har jeg vært hos tannlegen, og jeg hadde null hull! Allikevel må jeg tilbake i starten av juni for å trekke en av visdomstennene mine, noe jeg ikke akkurat gleder meg til. 

Men nok om dagen min. Tirsdager betyr en ny oppskrift, og denne er en favoritt her hjemme. Kanskje ikke den sunneste, men veldig velsmakende. Det hele er ferdig i løpet av under 20 minutter og er derfor perfekt til de dagene man ikke har så god tid. 

Du trenger(to personer):

♥ 1 pakke bacon

♥ Spaghetti til 2 

♥ 1 dl matfløte

♥ 2 eggeplommer

♥ Litt revet parmesan

♥ 1 liten løk

♥ Salt og pepper

Slik gjør du: 

♥ Kok pasta etter anvisning på pakken ♥ Skjær opp løken og bacon ♥ Stek løken til den blir myk og blank ♥ Tilsett baconet og la det steke noen minutter ♥ Ta stekepannen av platen ♥ Visp sammen eggeplommer, matfløte og parmesan og hell det over løk- og baconblandingen(OBS! Vær rask så det ikke blir eggerøre!) ♥ Bland sammen med pastaen og nyt!

Ha en fin kveld videre 

  • 21.03.2017, 16:30

Tasty tuesday: Homemade pizza



Hei dere ♥

Da var det klart for enda en oppskrift, og denne uken tenkte jeg å dele to pizzafavoritter. Pizza er en gjenganger i helgene hos oss, og vi lager alltid hjemmelaget bunn og saus. Det smaker sååå mye bedre og er ikke så vanskelig eller tidkrevende heller. Man må bare beregne litt tid til å la deigen heve, men man kan jo gjøre andre ting i mellomtiden. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg spiste frossenpizza eller kjøpte ferdig bunn eller saus. Du kan selvfølgelig toppe pizzaen din med hva som helst, men her er to av våre favoritter, Quattro formaggio(Fire oster) og Pizza di parma. 

Du trenger:

Pizzabunn: 400 g pizzamel ♥ 2 1/2 dl vann(25 grader) ♥ 1 halv pakke tørrgjær ♥ en klype sukker ♥ en halv ts havsalt ♥ 1 ss olivenolje

Pizzasaus: 1 boks hermetiske tomater ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1 ss tomatpure ♥1 ss olivenolje ♥ 1 ss hvitvin/hvitvinseddik ♥ en klype sukker ♥ salt og pepper 

Pizza di parma: Spekeskinke ♥ Ruccula ♥ Parmesan ♥ Pinjekjerner


Quattro formaggio: 1 pakke mozzarella ♥ revet ost ♥ parmesan ♥ Blåmuggost

Slik gjør du: 

Ha alle ingrediensene til deigen i en bolle og bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til å elte deigen i 10 min. Dekk bollen med plast og la den heve til dobbel størrelse(ca. 1 time). Lag pizzasausen ved å ta boksen med hakkede tomater i et dørslag og hell av litt av vannet. Tilsett de andre ingrediensene til sausen. Del deigen i to og kjevle de ut og legg de på bakepapir på hver sin stekeplate. Fordel pizzasaus og legg toppingen oppå. Rucculaen skal på etter pizzaen er stekt! Stek i 9-10 minutter på 250 grader. 

Ha en kjempefin tirsdag videre! 

  • 14.03.2017, 16:00

Tasty Tuesday: Thai minced chicken salad



Hei dere ♥

Tirsdag betyr en ny oppskrift. Da vi var i Thailand spiste vi en slags kyllingsalat som vi begge elsket. Da vi var på flyplassen på vei hjem fant jeg en kokebok med thaimat, men jeg la den fort fra meg da den kostet like under 4000 baht, som tilsvarer 1000 norske kroner(!) Jeg husket heldigvis navnet på den så jeg fant en som lignet på en nettside. Det smakte ganske likt, og jeg ble veldig fornøyd med retten. 

Denne retten er V-E-L-D-I-G sterk, så hvis du ikke er så glad i sterk mat, anbefaler jeg å kutte ned på chili og kanskje noen av de andre ingrediensene som kan gjøre retten sterk. Vi hadde ikke agurk, men det er faktisk perfekt som tilbehør når man spiser sterk mat. Jeg elsker sterk mat, men svetten piplet litt i pannen, så det kan hende vi lager den litt mildere en annen gang... 



Ha en kjempefin tirsdag videre! ♥

  • 21.02.2017, 16:00

Tasty tuesday: Kremet pasta med laks


Hei og god tirsdag ♥

Tasty tuesday er en spalte jeg har innført de siste ukene hvor jeg deler en oppskrift med dere. Jeg lover ikke at det blir hver tirsdag, men så langt det lar seg gjøre. Denne uken tenkte jeg å dele en superenkel rett med dere som virkelig var ferdig på null komma niks. Laks sammen med kremet pasta og litt grønnsaker. Jeg valgte å lage den kremede sausen litt syrlig med litt lime, men man kan også droppe det hvis man foretrekker det. 

Du trenger(to personer):

♥ 250 g laks ♥ 1 pakke asparges ♥ 1/2 rødløk ♥ 1-2 dl Matfløte og litt lettrømme ♥ Salt og pepper ♥ Saften av 1/2 lime ♥ Pasta til to personer ♥ litt ingefær ♥ 1/2 chili ♥ 1 ss fish sauce ♥ 1 fedd hvitløk

Slik gjør du: 

♥ Legg laksen i en ildfast form og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte en miks til fisk fra Oliviers&Co. Hell over litt olivenolje og stek i ovnen på 200 grader i 12 minutter. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.

♥ Skjær opp rødløken i tynne skiver og del aspargesen i mindre biter. Finhakk chili, hvitløk og ingefær. Fres løk, hvitløk i smør før du tilsetter chili, ingefær og asparges. Tilsett fløten og litt rømme. Smak til med salt og pepper. Tilsett limesaften og fish sauce. 

♥ Bland sausen med pastaen og server med laksen på toppen. 

Håper det smaker! ♥

  • 14.02.2017, 16:30

Tasty tuesday: Grønne wraps



Happy valentine's day til dere som feirer det ♥ 

Jeg og kjæresten skal ut og spise i dag, på Dinner, hvor vi har spist hver Valentines siden vi ble sammen. Kjenner jeg oss rett blir det nok crispy duck som vanlig. Vi klarer virkelig ikke å bestille noe annet enn den fantastiske retten når vi er der, men den er jo så himmelsk god! 

En annen rett som smakte utrolig godt var middagen vi lagde på søndag. Oppskriften fant jeg igjen på Trines matblogg(som alltid), men jeg har lyst til å dele den med dere uansett. 



Ha en kjempefin tirsdag videre 

  • 07.02.2017, 16:30

Tasty Tuesday: Grønnsakspasta med laks


Hei dere ♥ 

Jeg er en stor pasta-elsker og kunne spist det flere ganger i uken. I det siste har jeg fått med meg at det har blitt veldig populært å lage pasta av grønnsaker. Jeg var ganske skeptisk til konseptet, men fant ut at det ikke skadet å prøve det. Derfor gikk jeg til innkjøp av en spiralizer på Kitch'n siden den var på halv pris. Retten smakte helt himmelsk, og det er jo i tillegg veldig sunt! Er ikke feil å få i seg grønnsaker samtidig som det smaker nydelig. Jeg hentet inspirasjon fra Caroline Berg Eriksen sitt innlegg HER, men gjorde om litt på mengden og tilsatte gulrøtter. 

Du trenger til 2 personer: 

♥ 1 stor avokado ♥  1 fedd hvitløk ♥ saften av en halv lime ♥ 1 squash ♥ 2-3 gulrøtter ♥ litt olivenolje ♥ en neve cherrytomater ♥ 2-3 laksefileter ♥ smør til steking

Sett ovnen på 200 grader. Bruk spiralkutteren til å strimle opp squashen og gulrøttene. Legg de i hver sin bolle. Salt og bland godt. Lag avocadokremen ved å stavmikse en avocado, skvise limesaft over, tilsette litt olivenolje og salte. Tilsett salt og pepper etter smak. 

Salte og pepre laksen(jeg brukte en blanding fra Oliviers & co) og stek den i en ildfast form i  10-12 minutter. Ha godt med smør i en stekepanne og tilsett gulrøttene. De trenger lengst steketid. Etter et par minutter kan du tilsette squashen og deretter cherrytomater. Til slutt blander du inn avocadokremen. Klar til servering!

Har dere prøvd grønnsakspasta før? ♥ 

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits