Tasty tuesday: Nudelsuppe med kylling
Hei dere ♥
Det er altfor lenge siden jeg delte en middagsoppskrift med dere, men nå er det E-N-D-E-L-I-G tid for en ny oppskrift. Jeg er egentlig mest fan av supper på høsten og vinteren, men denne nudelsuppen er så god at man ikke kan vente til høsten! Jeg lagde den første gang sammen med en venninne for noen måneder siden, og har laget den flere ganger siden. Veldig enkel og lage, og man kan egentlig velge litt hvilke ingredienser man ønsker å bruke, og man kan også fjerne noen ingredienser hvis man vil det.
Dette trenger du til 4 personer:
♥ 300-400 gram kyllingfilet ♥ 1/2 pakke eggnudler eller mer ♥ Olje ♥ 2 røde chili ♥ 1 sitrongress(enten frisk eller på glass) ♥ 1 ss revet ingefær ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 3 limeblader(tørkede) ♥ 1 boks kokosmelk(4 dl) ♥ 1 liter vann med hønsebuljong(2 stk) ♥ 1 ss fish sauce ♥ 2 vårløk ♥ Saften av en halv lime ♥ Koriander
Slik gjør du:
♥ Kok kyllingfiletene i hønebuljong i ca. 10 minutter. La kjøttet avkjøle før du river det opp i mindre biter. Ikke hell ut vannet, da du trenger dette senere!
♥ Finhakk sitrongresset, chili, hvitløk og vårløk, og rasp ingefær.
♥ Varm oljen i en kjele. Tilsett sitrongress, chili, hvitløk, og tørkede limeblader som du knuser med hendene. Rør rundt i blandingen i noen minutter før du tilsetter vannet med hønsebuljong og kokosmelk.
♥ Tilsett fish sauce og la koke i 10 minutter.
♥ Kok eggnuglene etter anvisningen på pakken.
♥ Til slutt tilsetter du limesaften og hakkede korianderblader.
♥ Legg kyllingbiter, vårløkringer og nudler i en skål og hell over suppen.
Bon Appétit!