hits
 • 22.12.2017, 21:30

Oppskrift: Brune pinner


FERIE!

Dette er kanskje tidenes mest etterlengtede juleferie noen sinne. Jeg tenkte nesten mer på at det var ferie om bare 3 timer like før eksamen, men hjernen skiftet heldigvis fokus til Økonometri da klokken slo ni. Eksamen i dag gikk greit nok, særlig med tanke på hvor vanskelig jeg har syntes det faget har vært hele semesteret. Nå skal jeg nyte de neste to ukene med ferie og lade batteriene til nye fag til neste år. Jeg tenker å starte ferien med å snurre en av mine favorittfilmer, Elf, men først tenkte jeg å dele enda en juleoppskrift med dere. 

Brune pinner er alltid en slager, og de smaker så godt. Første gangen jeg lagde det var vel på "Mat og helse"-kjøkkenet i 9.klasse. 

Du trenger: 

❤ 200 gram sukker ❤ 200 gram (romtemperert) smør ❤ 300 gram hvetemel ❤ 1 eggeplomme ❤ 1 ss sirup ❤ 1 ts kanel ❤ 1 ts natron ❤ 1 ts vaniljesukker ❤ 1 eggehvitte ❤ finahakkede mandler ❤ perlesukker 

Slik gjør du:

❤ Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir "hvitt". Tilsett eggeplommen, sirup og rør godt sammen. Rør sammen det tørre(hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker) i en annen bolle og tilsett i deigen. Bland alt godt sammen. 

❤ Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger. 

❤ Del deigen i fire. Rull disse til pølser. Legg to pølser på et stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene flate(og utover) til de er ca. 1 cm tykke. 

❤ Pensle med eggehvitte og strø over perlesukker og finhakkede mandler. 

❤ Stekes på 180 grader(over- og undervarme) midt i ovnen, i ca. 10 minutter. Da skal de være gylne. 

❤ Med en gang de er ute av ovnen må du skjære kakene på skrå(ca. 1-2 cm brede) 

❤ La kakene avkjøle på stekebrettet før du legger de forsiktig over på en rist. 

Ha en kjempefin fredag kveld 

 • 19.12.2017, 14:30

Tasty tuesday: Fire juleoppskrifter


Hei dere ♥

I dag har jeg byttet ut min sminkefrie tilværelse i pysjamasen hjemme, med et litt mer presentabelt antrekk og plassert meg på skolen. Strømmen skulle nemlig være borte hjemme i 6-8 timer i dag fra 08:30, noe som passet dårlig for en student som er avhengig av både lamper og internett for å øve til eksamen. Nå er det bare noen små dager igjen til siste eksamen dette semesteret før jeg E-N-D-E-L-I-G kan ta juleferie med god samvittighet. 

Siden jeg har en eksamen å lese til, er det ikke mye som skjer på kokkeleringsfronten og heller ingen ny oppskrift til "Tasty tuesday". Jeg tenkte derimot å dele oppskriftene på fire av mine favorittjulekaker til dere som kanskje ikke er ferdige med julebaksten. Dette er  oppskrifter jeg har lagt ut før, men det er jo noen år siden jeg la ut oppskriftene. (Klikk på navnet på julekaken for å komme til oppskriften!)

Kokosmakroner

Havreflarn

Risboller 

Marsipankuler med nougatfyll 

Hva er din favorittjulekake? ♥

 • 10.12.2017, 14:00

Oppskrift: Havreflarn


Hei dere 

I dag tenkte jeg å dele årets første julekakeoppskrift med dere. Selv om jeg ennå ikke har juleferie, klarer jeg å lure inn litt julestemning her og der. Så i går lagde jeg og kjæresten både hjemmelaget marsipan og havreflarn i pausen på The voice. Jeg ble forresten sååå glad da Thomas vant! Heiet på han og Agnes, så var superbra at en av dem vant! 

Over til oppskriften. Havreflarn må være en av de enkleste julekakene å lage, og man trenger ikke så mange ingredienser. I tillegg er de utrolig gode! Oppskriften ble nok til 18 medium store havreflarn, så jeg mistenker at jeg kanskje må lage mer senere for de pleier å forsvinne fort. 

Du trenger: 

♥ 100 gram smør ♥ 1 egg ♥ 1.5 dl sukker ♥ 3 dl havregryn ♥ 1 ts bakepulver ♥ 2 ts hvetemel

Slik gjør du:

♥ Sett ovnen på 180 grader over og undervarme

♥ Smelt smøret i en kjele og la det avkjøle litt. Bland det sammen med havregrynene. 

♥ Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett bakepulveret og hvetemelet mot slutten.

♥ Bland eggedosisen sammen med smør/havregryn. 

♥ Legg 1 ss røre på et stekebrett med bakepapir. Jeg fikk plass til 9 stk på et brett. De flyter ut i ovnen, så viktig at de ikke er for tett! 

♥ Stek i 7-9 minutter midt i ovnen. De skal bli gyldne i kantene. 

♥ Avkjøl på rist før du flytter de over i en kakeboks. 

 

Nå blir vi snart hentet av mamma. Vi skal bake pepperkaker og spise middag. Håper dere får en kjempefin søndag 

 • 28.11.2017, 18:00

Tasty tuesday: Studysnack med pepperkaker


Hei dere ♥

Nå er jeg hjemme igjen etter en helg med hundepass, og dagene går ikke overraskende med til eksamenslesing. Hadde egentlig tenkt meg på trening i dag, men snøen har lavet ned i hele dag, så det ble hjemmetrening på meg i stedet. Vurderer kanskje å ta en tur på trening i morgen etter litt jobbing på skolen, samt kjøpe inn julepapir til julekalenderen vår. Jeg er snart ferdig med kalendergavene for i år, men mangler å kjøpe de tre-fire siste + pakke de inn. 

I stedet for å legge ut en ny oppskrift på Tasty Tuesday, tenkte jeg å tipse dere om en liten studysnack med smak av jul. Det var svigermoren min som først fikk meg til å prøve det i fjor, og jeg husker jeg var ganske skeptisk til kombinasjonen. Jeg synes det smaker supergodt og er perfekt når man sitter og leser og har lyst på noe godt. Det er nok kanskje ikke noe for alle, men jeg anbefaler alle å prøve! 

Du trenger:

Pepperkaker - Jeg har kjøpt de fra Sætre som kommer i en sølvboks. Kan fint kjøpe noen andre pepperkaker også. 

Brie - Du kan sikkert bruke en annen type ost også, men jeg er veldig glad i brie. 

Valnøtter

Honning. 

Hva er deres favoritt studysnack?

 • 21.11.2017, 16:00

Tasty tuesday: Verdens beste brownie


Hei dere ♥

Nå var det veldig rart å skrive blogginnlegg igjen. Det har nesten gått 3 uker siden sist blogginnlegg, og både storesøsteren min og venninner har mast om at de klikker seg inn hver dag. Jeg har logget meg inn på blogg.no hver dag, men jeg har virkelig ikke hatt noe å blogge om. Dagene er ikke de mest innholdsrike når man stort sett leser til eksamen. Men nå har jeg endelig noe å dele med dere igjen!

I går hadde kjæresten min bursdag, og ble 23 år! Han fikk frokost på senga med gaver før vi begge leste til eksamener. Etter noen timer dro vi en tur til byen for å se etter kalendergaver. Jeg har kommet godt igang, men mangler fortsatt en del ting. Da vi kom hjem lagde vi biff med fløtegratinerte poteter til middag, og etter det var det tid for dessert. Jeg lagde hjemmelaget brownies som jeg serverte med vaniljeis og hjemmelaget karamellsaus. Jeg har alltid tenkt at Toro brownies er vel så bra som hjemmelaget, men den tanken forsvant første gangen jeg lagde denne kaken. Dette er nemlig tredje gang jeg lager denne på 1 måned! Alle som har fått den servert har elsket den og spurt om oppskriften. Oppskriften fant jeg forresten på Coop Extra sin hjemmeside, men jeg fikk veldig lyst til å dele den med dere. 

♥ Hjemmelaget Brownies 

Du trenger:

♥ 400 gram sukker ♥ 240 gram smør ♥ 50 gram bakekakao ♥ 400 gram kokesjokolade(200 gram melkesjokolade og 200 gram 70% sjokolade) ♥ 1 ts bakepulver ♥ 1 ts salt ♥ 120 gram hvetemel ♥ 4 egg

Slik lager du brownies:

♥ Hakk all sjokoladen slik at du har den klar. 

♥ Smelt smøret på medium varme og tilsett sukkeret. Rør så i 2 minutter.

♥ Hell over i en bakebolle og tilsett 1/3 av sjokoladen. 

♥ Sikt inn hvetemel, salt og bakepulver.

♥ Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend det inn. 

♥ Fordel røren i en form med bakepapir. Fordel resten av den hakkede sjokoladen på toppen. 

♥ Stek i 30-35 minutter på 175 grader. Sjekk med en skarp kniv eller lignende om det henger igjen røre på kniven når du stikker kaken forsiktig. Avkjøl. 

♥ Hjemmelaget karamellsaus ♥

Du trenger:

♥ 75 gram lys sirup ♥ 200 gram sukker ♥ 100 gram smør ♥ 150 gram kremfløte ♥ 1-2 klyper havsalt/maldonsalt

Slik lager du karamellsausen:

♥ Smelt sirupen og sukkeret sammen til karamell i en kjele på medium varme.  

♥ Tilsett smøret og rør det inn. 

♥ Tilsett fløten og la det koke i ca. 1 minutt. 

♥ Tilsett litt salt og la avkjøle.

Server med vaniljeis og nyt! 

 • 31.10.2017, 18:30

Tasty tuesday: Hjemmelagde vårruller


Da var det E-N-D-E-L-I-G tid for en ny oppskrift her på bloggen. Dette er en rett jeg alltid trodde var kjempevanskelig å lage, og ikke minst skummelt å lage på grunn av frityrstekingen. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant ut at man kan steke de i ovnen også, og jeg synes de ble minst like gode som de som frityrstekes. Selv om det er litt tidkrevende å lage vårruller(tar evig lang tid å rulle 50 vårruller og steke de) er det faktisk lekende lett å lage. Og innholdet kan du variere i det uendelige og man kan lett droppe kjøtt og lage vegetar hvis man ønsker det. Vi pleier å fryse det som blir igjen, og det er like godt å varme de opp igjen i ovnen senere. 

♥ Hjemmelagde vårruller♥

Du trenger:

- 2 kyllingfileter eller kyllingkjøttdeig

- 400 gram karbonadedeig

- 3 gulrøtter

- 1 chili

- En pakke vårrulldeig(fås kjøpt fryst på blant annet innvandrerbutikker)

- 1 pakke glassnudler

- 1 gul løk

- 3 fedd hvitløk

- 1 egg

- Matolje

- Sweet chili saus

(Du kan også tilsette et halvt kålhode hvis du ønsker det, men vi liker best uten)

Slik gjør du:

1. Hakk opp løk, hvitløk og chili. Skrell gulrøttene og rasp dem. 

2. Legg glassnudlene i en bolle med kaldt vann. La de ligge til de er myke. 

3. Stek hvitløk, løk og chili i litt smør. Når løken er gylden, legger du det til side i en skål. 

4. Stek kjøttdeigen/kyllingfileten og tilsett løk/chiliblandingen og gulrøttene(og evt. kålhode). Hvis du benytter flere typer kjøtt,

må du steke i to omganger, og fordele grønnsakene i de to ulike bollene. 

5. Sil av vannet av glassnudlene og klipp de opp i små biter med en saks. Tilsett også dette. 

6. Legg en og en vårrulldeig-plate på kjøkkenbenken. Pensle to av sidene med egg. Legg to spiseskjeer med fyll i det ene hjørnet. 

7. Rull inn mot midten, brett inn sidene og rull videre til du ikke har mer deig igjen. 

8. Pensle med matolje. 

9. Stek i ca. 20 minutter midt i ovnen på 225 grader(over- og undervarme)

Håper dere fikk lyst til å lage våruller 

 • 17.10.2017, 17:30

Tasty tuesday: Mine 5 favorittsupper


Det begynner å bli en stund siden jeg har delt nye oppskrifter med dere. Jeg har faktisk testet flere nye oppskrifter, men jeg har dessverre ikke vært fornøyd med resultatet. Jeg har ikke lyst til å dele oppskrifter med dere som jeg ikke synes er kjempegode selv, så derfor har det vært stille i "Tasty tuesday"-kategorien. Derfor tenkte jeg å heller dele fem av mine favoritter når det gjelder supper som jeg har postet tidligere. Jeg elsker å spise suppe av ulike slag på høsten og vi pleier som regel å spise suppe en gang i uken. Jeg er ikke så stor fan av posesupper, fordi jeg synes det er ganske lett å heller lage fra bunnen av og ikke minst fordi det smaker ti tusen ganger bedre. For å komme til oppskriften er det bare å klikke på overskriften!

Hjemmelaget tomatsuppe med brushetta

En av mine favorittsupper som liten var tomatsuppe med makaroni. Vi pleide å spise Toro-tomatsuppe etterfulgt av hjemmelagde pannekaker med blåbærsyltetøy. Nå er en av favorittene hjemmelaget tomatsuppe med brushetta til. Går alltid ned på høykant her hjemme!

Tom Kha gai

Jeg og kjæresten er veldig glad i thaimat, og ansiktet hans lyser alltid opp når jeg har satt opp Tom kha gai på middagsplanen. Det smaker like godt hver gang, og minner meg på den fine ferien vi hadde i Thailand tidligere i år. 

Spicy gulrotsuppe

Denne suppen er det en god stund siden sist jeg lagde, og jeg hadde nesten glemt av den. Denne passer veldig bra når man vil ha en god middag som er uten kjøtt. 

Kylling i curry

Denne retten har jeg ikke tall på hvor mange ganger vi har spist her hjemme, og det blir like godt hver gang. Lagde det da jeg var hos en venninne for en uke siden, og den falt i smak hos henne også. 

Søtpotetsuppe

Vi er veldig glad i søtpotet her i huset, og denne søtpotetsuppen har vi hatt til middag flere ganger. Et lite tips som jeg kom over nylig er å tilsette én teskje med trøffelolje. Det koster en del, men man trenger veldig lite så den holder lenge. Løfter hele suppen til et nytt nivå!

Har du noen favorittsuppe? 

 • 25.09.2017, 13:00

Ukesmeny - Uke 39


Hei dere! 

Nå er det lenge siden sist jeg delte ukesmenyen vår. Hver søndag pleier jeg å sette sammen en liste over hva vi skal ha til middag, og en handleliste med alt som må kjøpes inn. Denne uken er det mye godt på planen, og en god blanding av suppe, fisk, kylling og selvfølgelig den klassiske fredagstacoen. Vi pleier faktisk å bytte litt på mellom taco, sushi og pizza på fredager, men taco er jo alltid en slager! Vi hadde det faktisk i går også da vi hadde invitert til dobbeldate. På lørdag skal vi også prøve en ny rett, som jeg gleder meg masse til å prøve ut. 

Håper dere får en kjempefin mandag!

 • 22.08.2017, 16:00

Tasty tuesday: Acai bowl


I sommer har jeg fått skikkelig dilla på smoothie bowls, og særlig de med acai. Jeg har vært flere ganger på The Juicery og kost meg med en god lunsj. Eneste problemet er prisen, så jeg begynte å gjøre litt research for å finne ut om man ikke kunne få tak i acai og lage det hjemme. Jeg fant to varianter, en nektar/juice og en frossen puré. Juicen får man blant annet på Meny og er av merket The berry company(Koster litt over 40 kroner for 1 liter) og er perfekt hvis man ønsker en drikkesmoothie. Til smoothie bowls foretrekker jeg frossen puré og det kjøper jeg på Røtter på Frogner. Der får man fire pakker med 100 gram hver til 80 kroner. Fortsatt litt pricy, men billigere enn å kjøpe ute eller på helsekosten. Topping har jeg kjøpt litt overalt, men cacao nibs bestilte jeg på iherb.com. Dette er ikke en frokost/lunsj jeg spiser hver dag akkurat, så det er perfekt til de dagene man vil unne seg noe ordentlig godt. Jeg pleier å lage smoothie litt på slump, så man får bruke så mye væske man vil for ønsket konsistens. Jeg prøver alltid å bruke så lite som mulig for at den skal bli litt mer tykk. 

♥ AÇAÍ SMOOTHIE BOWL ♥

- 1/2 frossen banan 

- En neve med blåbær og en med bringebær

- Et par skjeer med yoghurt(jeg bruker ofte kokos)

- Juice(akkurat nå bruker jeg en med blant annet pasjonsfrukt, hyllebær og eple fra Eldorado)

- 50 gram acai puré(altså halve platen)

- Isbiter

Forslag til topping: kokosflak, bær, banan, frukt, cacao nibs, chiafrø, musli og min store favoritt, peanøttsmør!

Enjoy 

 • 04.08.2017, 12:00

Time for breakfast


Frokost har aldri vært mitt favorittmåltid, og jeg har så lenge jeg kan huske droppet å spise på morgenen i hverdagen. Dette er en uvane jeg har veldig lyst til å endre på fremover, og jeg vil prøve å få i meg noe hver dag før skolen. Det trenger ikke å være så mye, men nok til at jeg holder ut i forelesningene uten at alle hører den rumlende magen min. Jeg har merkelig nok aldri vært så glad i brødmat, så det gjelder å finne noe som er enkelt, mettende og godt. En stor favoritt er yoghurt med hjemmelaget musli og bær. Jeg lagde nettopp to store krukker med muslien, og jeg bruker DENNE oppskriften. 

Har dere noen tips til enkle frokostretter? 

 • 25.07.2017, 16:00

Tasty tuesday: Foccacia


Hei 

Nå er det en stund siden sist jeg postet en oppskrift, så jeg tenkte det virkelig var på tide. For litt siden spurte jeg en venninne hva hun ønsket seg før hun skulle feire bursdagen sin. Jeg fikk til svar at jeg gjerne kunne ta med en foccacia, så jeg endte med å ta med det og en liten gave i tillegg. Foccacia er noe jeg egentlig bare lager til tapaskvelder eller andre spesielle anledninger som f.eks. bursdagsfeiringer, men jeg burde jo egentlig lage det oftere. Det er jo supergodt, enkelt å lage og krever få ingredienser. Jeg bruker alltid oppskriften som står i boken "Trines Mat", og den blir alltid perfekt! 


Du trenger: 

♥ 7 dl vann(ca. 25 grader)

♥ 25 gram fersk gjær eller 1/2 pakke tørrgjær

♥ 1 ts salt

♥ 900-1000 gram hvetemel

♥ 1/2 ts sukker

♥ 6 ss olivenolje

♥ Maldonsalt

♥ Rosmarin(Tørket eller frisk)Slik gjør du:

♥ Bland det tørre sammen i en bolle. Løs opp gjær(hvis du har fersk gjær) i det lunkne vannet. Hell det i bollen sammen med det tørre. 

♥ Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til den har en "tykk grøtaktig konsistens". Tilsett olivenolje slik at den smører seg rundt deigen. 

♥ Dekk til bollen og sett den til heving i 30-40 minutter.

♥ Hell deigen i en langpanne som er kledd med bakepapir. Klapp deigen utover slik at den dekker formen. Dekk over og la det etterheve i 20-30 minutter.

♥ Prikk hull i deigen med fingrene(dypp fingrene i olivenolje for å slippe å bli klissete på hendene av deigen). Ringle over olivenolje og dryss over maldonsalt og rosmarin. 

♥ Stekes på nederste/nest nederste rille i en varm stekeovn på 225 grader(over- og undervarme) i 30-40. Avkjøles før du skjærer opp. 

Lagde litt aioli også av litt majones, hvitløk og limesaft. Supergodt å dyppe brødet i! 

Bon appétit! 

 • 26.06.2017, 16:00

Smoothie bowl for breakfast


Hei dere!

I det siste har jeg fått helt hekta på smoothie bowls. Jeg har vært et par ganger på The juicery på Frogner, og prøvd både "Classic acai bowl" og "Almond acai bowl" og begge er fantastiske! Dessverre er de ganske dyre, og jeg føler at 100 kroner for én er litt vel stivt. Derfor prøvde jeg å lage en selv, og jeg skal virkelig fortsette å lage det hjemme. Jeg fikk ikke tak i acai(noen som vet hvor man får tak i?), men det ble en god smoothie allikevel med kokosmelk, bringebær, banan, blåbær, jordbær og litt yoghurt. Jeg toppet meg litt chiafrø, 70% mørk sjokolade, bringebær, banan og peanøttsmør. Veldig mettende og utrolig godt nå på sommeren!Har dere prøvd smoothie bowls? 

 • 17.06.2017, 16:05

Forfriskende rabarbralimonade


Hei dere ♥

Nå sitter jeg faktisk på toget til Hamar. Jeg skal faktisk på låvefest i kveld, eller 50-årsbursdag til kusinen til pappa. Det er damelag så det er kun jeg som reiser oppover, men heldigvis blir jeg hentet av kusinen og tanten min på togstasjonen. Jeg drar hjem igjen i kveld med siste toget, siden jeg skal på jobb i morgen. Over til det innlegget skulle handle om. Jeg tenkte nemlig å dele oppskriften på en supergod limonade som jeg lagde tidligere i uken. 

Forrige uke kom mamma innom med 1 kg med rabarbra. Jeg tok i mot, litt usikker på hva jeg skulle lage av det. Jeg endte opp med å lage rabarbrasirup etter DENNE oppskriften. Denne brukte jeg så til å lage en supergod og enkel limonade. 

Du trenger:

♥ 2 dl rabarbrasirup

♥ 6-7 dl farris 

♥ Friske jordbær

♥ Et par skiver med sitron eller lime

♥ Isbiter

Smak deg frem til ønsket styrke på limonaden. Rabarbrasirupen er ganske søt, så det er opp til enhver hvor søt man ønsker den. Legg isbiter, lime/sitron i muggen og gjerne noen jordbær også. 
 

Si gjerne om dere prøver ut oppskriften 

 • 06.06.2017, 20:00

Tasty tuesday: Chocolate chip cookies


Hei ♥

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på de beste cookiesene jeg har smakt. Denne kategorien ble litt glemt midt oppi eksamenstiden, men nå er jeg klar for å dele oppskrifter med dere igjen. Denne burde dere virkelig prøve ut! En god venninne hadde disse med på frokosten på 17.mai, og de var himmelsk gode. Sprø i kantene og myk inni. Jeg var så heldig å få oppskriften, så jeg tenkte jeg skulle dele dem med dere. De har gått unna her hjemme, så jeg tenker jeg skal lage noen nye snart. 

Jeg får dessverre ikke spist cookiesene i dag, for jeg har nemlig vært hos tannlegen. Etter en time var jeg to visdomstenner fattigere og nå begynner følelsen i munnen å komme tilbake. Jeg var så heldig at kjæresten min ble med meg i dag. Jeg har skikkelig sprøyteskrekk og gruet meg veldig. Han fikk være med inn og holdt meg i hånda under hele operasjonen. Det var mest venting egentlig, og selve trekkingen gikk overraskende fort og problemfritt. 


Du trenger:

♥ 230 gram romtemperert smør

♥ 390 gram hvetemel

♥ 200 gram hvitt sukker

♥ 220 gram brunt sukker

♥ 2 egg

♥ 2 ts vaniljesukker

♥ 1 ts bakepulver

♥ 2 ts kokende vann

♥ 150 gram sjokoladebiter

Fremgangsmåte:

♥ Sett på ovnen på 175 grader

♥ Bland smør, hvitt og brunt sukker i en miksmaster. Tilsett et og et egg om gangen. Tilsett vaniljesukker. 

♥ Blant ut bakepulver i det kokende vannet og tilsett i bollen sammen med litt salt. 

♥ Tilsett mel og bland det godt inn før du tilsetter sjokoladebitene. 

♥ Fordel 1 spiseskje av røren på bakepapiret, og stek dem i ca. 8-10 minutter(når de begynner å bli gyldne). Jeg stekte 9 stk sammen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre 

 • 09.05.2017, 16:00

Tasty Tuesday: Study snack


Hei dere ♥

Jeg regner med at det er flere enn meg som er i eksamensperioden nå, så derfor tenkte jeg at ukens "tasty tuesday" skulle være fem tips til sunn snack når man sitter og leser. Jeg vet hvor lett det er å ty til usunne løsninger når man sitter og leser, som brus, godteri, kaker og boller, men dette er mat som bare fører til dårligere konsentrasjon. Man burde heller få i seg mat som fører til et mer stabilt blodsukker, og unne seg en liten godbit når man gir seg for dagen. Det hjelper også å spise regelmessig, så det er viktig å huske å ta pauser når man leser. Her er hvertfall fem av mine favoritter når jeg leser. Disse er både raske og enkle å lage, smaker godt og er ganske sunne. 

Speltlompechips med guacomole: 

Dette er en stor favoritt hos både meg og kjæresten. Det er så enkelt. Man kutter bare 3-4 speltlomper i 8 "pizzastykker", pensler på litt olje og drysser over salt. (Det skal sies at jeg endte opp med å skrape av nesten alt saltet her siden det ble altfor mye). Stekes på 200 grader i 8-10 minutter. Når chipsen er i ovnen kan du lage guacomole. 


Banan-sandwich med peanøttsmør:

Dette er supergodt, og så enkelt. Man tar bare en banan som man skjærer i tynne skiver og smører litt peanøttsmør inni. Spises med gaffel. 

Smoothie: 

Smoothie er perfekt siden man kan lage det av det meste, er superenkelt og smaker fantastisk. Enkelt å drikke mens man leser også, så man ikke trenger å stoppe opp. Prøv for eksempel denne Pina colada smoothien jeg delte forrige uke(trykk på bildet)

Grønnsaker med dipp: 

En annen favoritt er å skjære gulrøtter og agurk i staver og spise med enten hummus eller holidaydipp. 

Frosne druer:

Et godt tips nå som sommeren nærmer seg, og temperaturen stiger, er frosne druer. Det er kanskje det aller enkleste tipset, men det smaker så godt! Man tar bare en frysepose med en neve druer oppi og legger i fryseren noen timer. 

Har dere noen tips? 

 • 02.05.2017, 18:00

Tasty tuesday: Pølse- og makaroniform


Hei ♥ 

Da var det tirsdag igjen og klart for en ny oppskrift. Da jeg delte ukesmenyen min for et par uker siden var det noen som gjerne hadde lyst på oppskrift på pølse- og makaroniformen jeg skulle lage.  Denne retten er det mange år siden jeg fant oppskriften på(på Studentmiddag.no) og den er superenkel, ganske billig og det blir som regel masse rester som man kan spise til lunsj eller middag etterpå. 

Du trenger(2-3 personer):

♥ 1 pakke kjøttpølser uten skinn ♥ 1 boks hakkede tomater ♥ ønsket mengde makaroni(jeg brukte 5 dl) ♥ 1 boks mais ♥ 1/2 paprika i biter ♥ Revet ost ♥ Salt og pepper

Slik gjør du:

♥ Kok makaronien som anvist på pakken

♥ Kutt pølsene i skiver og stek dem i litt smør

♥ Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus av de hakkede tomatene. Smak til med salt og pepper

♥ Bland makaroni, pølsebiter, saus, mais og paprika i en ildfast form. Topp med revet ost.

♥ Stekes på 200 grader i 10 minutter til osten har blitt gyllen. 

Ha en kjempefin tirsdag videre ♥

 • 29.04.2017, 16:30

Pina colada smoothieHei og god lørdag ♥

Dagen i dag startet på trening hvor det ble en liten time med mage og rygg sammen med kjæresten. Etter en lang og deilig dusj hjemme fikk jeg kjempelyst til å lage smoothie, så jeg mikset sammen en rask smoothie i blenderen med ingredienser som gjør den ganske lik "Pina colada". Kjempegodt nå som våren er her. Senere i dag skal vi til et vennepar av oss på dobbel date med pizza og brettspill. Gleder meg masse!

Du trenger: Kokosmelk,banan og frossen ananas og mango. 

Ønsker dere alle en kjempefin lørdag videre ♥

 • 25.04.2017, 15:00

Tasty tuesday: SopprisottoHei dere ♥

Da var det klart for en ny oppskrift igjen. Det var noen som etterspurte oppskriften på risottoen da jeg la ut ukesmenyen min forrige uke, og selvfølgelig skal jeg dele den med dere. Det smakte helt nydelig, var veldig lett å lage og krevde heller ikke mange ingredienser eller tid. Oppskriften fant jeg inspirasjon til på Marthe Borge sin blogg, og er en vegetarvennlig rett som dere bare må prøve!

Du trenger: 

♥ 2.5 dl risottoris

♥ 8 dl kokende vann med en grønnsaksbuljongterning oppi

♥ 250 g sopp (Jeg brukte sjampinjong)

♥ Litt revet parmesan

♥ Litt limesaft

♥ Salt og pepper

♥ 2 Sjalottløk


Slik gjør du: 

♥ Legg vekk 2-3 sjampinjonger og finhakk resten sammen med sjalottløkene. 

♥ Stek løk og sopp i litt matolje til løken blir blank i en gryte eller dyp stekepanne. 

♥ Ta av platen mens du tilsetter risottoris og kokende vann. Ta gryten tilbake på stekeplaten og la det koke i 20 minutter. Da skal vannet ha trukket inn i risen. 

♥ Smak til med salt, pepper og limesaft og topp med litt revet parmesan


Vel bekomme! ♥

 • 17.04.2017, 21:00

Ukesmeny


Hei dere ♥ 

Da var visst påskeferien snart over, og fremover er det fullt kjør med skolearbeid før første eksamen den 5.mai. Påsken har vært fantastisk med masse avslapping, skiturer, slalom, Ålesund, bursdagsfeiring og påskegodt. Selv om jeg gjerne skulle hatt en par dager til med ferie, skal det bli deilig å komme tilbake i gode rutiner igjen. Etter en påske med mye usunt, gleder jeg meg til å spise litt sunnere og mer vanlig mat igjen. Derfor tenkte jeg å dele ukens meny med dere. Jeg droppet å ta med mandag siden det er en del av påsken. Det er noen nye oppskrifter som jeg tenkte å prøve ut som jeg har funnet på Trines matblogg og Marthe Borge sin blogg i tillegg til noen gamle favoritter. Siden vi skal til Sverige på harryhandel snart har jeg også funnet oppskrifter som passer litt til det vi har i fryseren, for å tømme den mest mulig. Ha en kjempefin mandag videre ♥

 • 11.04.2017, 18:30

Påskemarsipan med nougatfyllHei dere ♥

I dag tenkte jeg å reposte et av mine innlegg fra i fjor, rett og slett fordi jeg har lyst til å tipse dere om dette fantastiske påskegodtet en gang til! Dette er en av mine favoritter, og er helt perfekt hvis du liker marsipan. Kombinasjonen av marsipan dyppet i sjokolade med fyll av nougat er helt himmelsk. Du kan selv velge om du vil lage marsipanen fra bunnen av, men det er godt med den man kjøper også(jeg har pleid å kjøpe den lilla fra Odense med 50% marsipan). Det er også veldig koselig å pakke inn i litt cellofan og gi bort til andre marsipanelskereHåper det smaker!

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign