hits
 • 03.02.2018, 15:30

Gdansk


Hei dere 

På onsdag kveld bestilte jeg og kjæresten en weekendtur i starten av april. Denne gangen går turen til Gdansk i Polen, en by ingen av oss har vært før. Jeg har vært i Krakow da jeg var liten, og vi var sammen i Warszawa for snart fire år siden da kusinen min giftet seg der.  Jeg hadde nemlig 9000 eurobonuspoeng i SAS som gikk ut 1.februar, og synes det var litt dumt og ikke skulle bruke de. Vi hadde egentlig veldig lyst på Roma, men flyavgangene passet veldig dårlig for en langweekend. Man landet klokken 18 og dro hjem igjen klokken 13, så vi fant ut at det kom til å koste for mye med tanke på at vi mistet begge reisedagene. Vi foretrekker jo helst å komme frem tidlig på dagen og dra sent på kvelden. Etter å tenkt en uke på alternative destinasjoner, landet vi altså på Gdansk. Vi blir fra lørdag til mandag, men lander tidlig og drar sent, så jeg tror vi får utnyttet tiden bra uansett. 

Vi skal bo på Hotel Almond Business & Spa, som ligger nærme sentrum, har fine rom og ikke minst spa! Spabehandlinger(som alt annet) er jo mye billigere i Polen enn her hjemme, så jeg ble veldig glad for at vi fant et sentralt hotell som hadde svømmebasseng og spaavdeling. I tillegg var det kjempebillig! Siden vi betalte med bonuspoeng, ble det bare litt over 1000 kroner for hotell og flyavgifter! 

Dere må bare skrike ut i kommentarfeltet hvis dere har noen tips til hva man kan gjøre, hvor man burde spise osv. i Gdansk! 

Har du vært i Gdansk før?  

 • 22.01.2018, 20:00

Mini-guide: København


Hei dere! 

I dag tenkte jeg å dele en liten miniguide med tips til København. Vi var der kun i tre netter, men vi hadde en fantastisk tur. Jeg hadde lett meg i hjel etter tips til hva man burde gjøre, hvor man burde spise osv. på diverse blogger, og vi fikk testet en del av tipsene. Dessverre var mye stengt første nyttårsdag, så det var flere ting vi ikke rakk, så vi får ha det til gode til en annen gang! 

Where to stay

Vi brukte faktisk kort tid på å velge hotell denne gangen. Jeg var nemlig i København med pappa i 2015, og da bodde vi på The Square som ligger like ved råhusplassen, med kort avstand til både Strøget, Tivoli og alt det andre vi ville gjøre, så da ble valget enkelt. Vi brukte faktisk ikke taxi en eneste gang mens vi var der, og med unntak av togturen til og fra flyplassen, brukte vi faktisk kun beina! Rommene er fine, og prisene er helt ok. København er ikke akkurat en billig by. Personalet var også veldig behjelpelige da kjæresten ville ha noe ekstra til vi kom tilbake etter forlovelsen. Vi ble møtt med en bukett med røde roser, en flaske champagne og sjokolade! 

What to do

For meg er en tur i Tivoli et must, og dette stedet kommet alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt etter at kjæresten fridde til meg ved midnatt på nyttårsaften. Jeg har vært der en del da jeg var yngre, og da tok kjøpte vi turpass i tillegg til inngangsbillett slik at vi kunne ta karuseller. Denne gangen var det ganske kaldt, og regnet litt, så vi kjøpte bare inngangsbillett. Men vi hadde det kjempekoselig allikevel! Det var satt opp masse juleboder med mat, julepynt , og stemningen var helt magisk. Vi kjøpte en enkeltbillett så vi fikk tatt "Den flyvende koffert" som er innendørs, hvor man sitter i en slags kiste og blir tatt med på eventyr fra H.C. Andersen. Det ble også et besøk på Cakenhagen, hvor vi spiste supergode kaker. På kvelden dro vi tilbake for å feire nyttårsaften, og spiste på "A Hereford beefstouw". Klokken 23 hadde Tivoli et spektakulært fyrverkerishow som varte i 10 minutter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man kan vel ikke dra til København uten å se Den lille havfruen? Kjæresten hadde aldri vært i København, så vi bestemte oss for å gå ut dit første nyttårsaften da alt annet var stengt. Man føler seg som en skikkelig turist når man prøver å ta et fint bilde omringet av andre turister på alle kanter, og det tar aldri slutt siden det kommer nye turistbusser hele tiden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg synes Nyhavn er et av de koseligste områdene i København, med de små fargerike byggene langs havnen. Minner veldig om bryggen i Bergen. Her finner du masse restauranter, og noen av de var heldigvis åpne da vi skulle spise middag 1. Januar. Ikke det beste måltidet jeg har spist, men mye bedre enn Burger King som vi fryktet at vi kom til å ende opp på siden det meste var stengt. 

Where to eat

Frokost/Lunsj: Vi ble tipset av søsteren til Endre om å dra på Café Norden, og hadde egentlig tenkt til å spise lunsj der da vi kom til København. Da var det helt stappfullt med folk og ikke ett ledig bord å oppdrive. Vi valgte derfor å spise et annet sted siden vi var ganske sultne, og prøvde igjen den dagen vi skulle dra. Så et hett tips er å ikke dra dit i helgen, eller dra veldig tidlig. Jeg bestilte pannekaker med frukt og kjæresten spiste eggerøre med masse godt oppå. Supergod mat til frokost eller lunsj. Ligger i Strøget, tvers over gaten fra Louis Vuitton. 

Middag: Første kvelden hadde vi booket bord på Sticks'n sushi, og det er virkelig et av de bedre måltidene jeg har hatt. Jeg var så mett da jeg var ferdig, at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Menyen er gigantisk, så vi slet veldig med å velge hva vi skulle ha. Endte opp med en meny hvor vi fikk litt av hvert, men til en annen gang kommer jeg ikke til å ta samme, rett og slett fordi de grillspydene du ser på bildene ikke var så gode. Minus er at man sitter veldig tett med nabobordene og prisnivået. Det finnes flere restauranter i København, men vi var på den som ligger i Borgergade. Fant jo selvfølgelig ut da vi var der at det nettopp hadde åpnet en ny restaurant i Tivoli, så vi kunne gått i et par minutter i stedet for 20 minutter hver vei, men det gikk helt greit. 

Kaker: Du kan ikke dra til København uten å spise kaker på et av de mange bakeriene der. Vi var blant annet på Lagkagehuset(ventre bilde) og der spiste jeg en nydelig jordbærkake. I tivoli var vi på Cakenhagen, hvor jeg spiste den søte snømannen(fløtebolle) og kjæresten spiste sitronmarengsterten. I tillegg delte vi på to makroner. Supergodt!

Jeg har egentlig ingen tips når det kommer til shopping, da jeg ikke fokuserte så mye på det. Du finner uansett massevis av butikker i Strøget som er en lang handlegate, og i tillegg i sidegatene. Ellers finner du litt dyrere merker på Illums og Magasin(litt som Steen og Strøm). Vi var en tur innom begge, men det var helt kaos på grunn av salget at vi gikk ut igjen med en gang. Haha

+ Last ned valutakalkulator! Det er lett å se på prislappen og tenke at det er superbillig, men i virkeligheten må man gange med 1.3 for å få prisen i norske kroner. Greit å være klar over så man ikke får bakoversveis når man åpner nettbanken etter turen.

Har du vært i København? 

 • 08.01.2018, 16:00

Sightseeing in Copenhagen


Første nyttårsdag var det meste stengt i København, så vi brukte dagen til litt sightseeing til fots. Vi sto opp ganske sent, siden vi hadde litt problemer med å sove etter det som skjedde på nyttårsaften. Det ble derfor en sen frokost på en tilfeldig restaurant i Strøget. Ikke noe å anbefale, men vi var egentlig bare glade for at vi fant et sted som hadde åpent. Etter litt mat gikk vi mot Nyhavn, som er et av områdene jeg liker best i København. Derfra tuslet vi videre i et kvarter og fikk se både Amalienborg og den lille havfruen. Forloveden min(hihi) hadde aldri vært i København før, så han måtte jo få med seg den lille havfruen! Her er et lite bildedryss: 

Har så lyst til å bo på Hotel D'Angleterre en gang. Ser så fint ut! 

Har du vært i København før? 

 • 05.01.2018, 20:00

Tivoli


Hei ♥

Tenkte jeg skulle vise dere noen bilder fra København. Vi bodde veldig sentralt, like ved Rådhusplassen, så vi trengte ikke å gå mer enn et par minutter før vi var på tivoli. Tivoli vekker masse barndomsminner fra vi var på tur med hele familien, og også senere da jeg reiste med pappa og familien til bestekompisen hans. Jeg har alltid vært i Tivoli på sommeren, så det var selvfølgelig litt annerledes å være der i slutten av desember. Vi kjøpte bare inngangsbillett, siden det regnet og generelt var ganske surt vær. Endte opp med å kjøpe turpass i tillegg så vi fikk tatt "Den flyvende koffert" som er innendørs. Selv om vi ikke tok karuseller var det veldig koselig å gå rundt. Det var masse juleboder med alt fra mat til julepynt, og jeg endte opp med både drops og vakker julepynt. Her kommer et lite bildedryss:

Etter å ha gått rundt en god stund, satte vi oss ned på Cakenhagen og kjøpte oss litt kaker. Jeg gikk for Fløtebolle som var formet som en kjempesøt snømann. 

Har du vært i Tivoli før? 

 • 29.08.2017, 22:00

Copenhagen


Jeg og kjæresten har lenge snakket om at vi har hatt lyst til å gjøre noe annerledes på nyttårsaften i år. Så i år har vi bestilt tur til København, bare oss to. Jeg tror det kommer til å bli en veldig koselig feiring, og jeg gleder meg masse allerede. Kjæresten min har faktisk aldri vært i København, så jeg gleder meg til å ta han med dit! Vi har bestilt fly og hotell, men vi har ikke helt funnet ut hva vi skal gjøre på selve nyttårsaften ennå. Noen som har feiret nyttårsaften der før, og har noen tips? Ellers blir det vel en tur i Tivoli(tror jeg har lest at de har åpen i julen), litt shopping i Strøget, god mat og litt kvalitetstid sammen. 

Har du noen gang feiret nyttårsaften i et annet land?

 • 01.08.2017, 16:30

Bologna


Dette blir den siste runden med bilder fra Italia. Vi tok nesten 800 bilder i løpet av turen, men vi ble tydeligvis lei av å ta bilder da vi kom til Bologna, for vi har ganske få derfra. Derfor blir det bare ett innlegg fra Bologna selv om vi var der i to dager. Det var så varmt da vi var der at vi nesten ikke orket å gjøre noe, men vi fikk sett det vi hadde lyst til allikevel. 

Tidligere var Bologna visstnok litt som Venezia med haugevis av kanaler, men nå er de fleste blitt overbygget slik at de ikke er like synlige. Det finnes fortsatt noen steder hvor man kan se kanalene, og vi bodde like ved "The secret window" som er en av de stedene man kan se kanalene. 


Le due Torri - Det laveste tårnet, Garisenda er skjevt som tårnet i Pisa og det høyeste tårnet, Asinelli er en populær turistattraksjon siden man kan gå opp i tårnet for å få utsikt. I nesten 40 varmegrader orket vi ikke å gå alle trappene opp dit. 
Det første universitetet i Europa ligger i Bologna, og ble grunnlagt i 1088! 

På hotellet vårt var det en kjempefin takterrasse som var åpen 18-22, så den siste kvelden etter middag tok jeg og kjæresten en drink der for å avslutte ferien. 

Håper dere har likt innleggene fra Italia!

 • 26.07.2017, 18:00

Pisa and Viareggio


Nå nærmer jeg meg faktisk slutten på innleggene fra Italia. Tipper det blir to innlegg til, hvor det ene er et antrekksinnlegg. Etter Montalcino satte vi snuten i retning Viareggio som er en badeby, med et lite stopp innom Pisa først. Vi kunne jo ikke kjøre forbi uten å se det skjeve tårnet i Pisa! På veien stoppet vi også og tok noen fine bilder ved en vingård. Etter å ha kjørt på autostradaen kom vi inn til Pisa hvor vi parkerte bilen på en parkeringsplass et par minutter det skjeve tårnet. Det var komisk å se alle som sto og poserte for å få de typiske turistbildene av tårnet. Vi slang oss på og dyttet tårnet vi også.. 


Etter å ha tatt litt bilder og noe å drikke satte vi oss i bilen igjen i retning Viareggio. Hotellet lå 10 minutters gange unna stranden så vi tok med oss håndkle og badetøy ned. Etter litt lunsj gikk vi håpefulle ned mot stranden. Der fikk vi vite at man måtte betale for å bruke stranden, uansett om man bare skulle ta et lite bad.  Kontoret hvor man skulle betale lå ganske langt unna, så vi bestemte oss for å heller dra tilbake til hotellet og ligge ved bassenget. Klokken var tross alt over 16, så vi orket ikke å finne kontoret bare for å kunne bade. Ganske skuffende egentlig. Heldigvis var det akkurat tre ledige solsenger igjen ved bassenget så vi ble liggende der litt. Rundt middagstid gikk vi ned mot strandpromenaden igjen og skulle spise middag. Det ble en sen middag siden vi satte oss ned på en bar/restaurant først og nøt utsikten over solen som gikk ned i havet. Det var utrolig koselig å sitte med en drink, litt småsnacks, livemusikk og fin utsikt! Etter solen hadde gått ned fant vi en pizzeria. 


Til slutt: Et av de koseligste bildene av meg og kjæresten fra ferien. Tenk at vi har vært sammen i 4 år i september ♥

Alt i alt er jeg glad for at vi ikke skulle være i Viareggio en hel uke på badeferie. Det var sikkert kjempefint der, men jeg tror pengene hadde flydd nede på stranden. Selv om vi ikke utforsket prisene for å bruke stranden eller solstoler, har jeg hørt at det er ganske stive priser. På en annen side er det sikkert mye annet man kunne utforsket i den byen også. 

Har dere vært i Pisa eller Viareggio? 

 • 19.07.2017, 20:30

Montalcino


Etter to dager i Siena satte vi kursen mot Montalcino, som er liten by kjent for Brunello-vinen. Montalcino ligger 567 meter over havet, så her har man virkelig utsikt over det nydelige landskapet som er i Toscana. Vi bodde på "Si Montalcino hotel & restaurant", som var et utrolig koselig hotell drevet av en hyggelig dame. Vi startet med å ligge ved bassenget før rommet var klart, og etter det dro jeg og Endre til sentrum for å spise litt lunsj, mens pappa ble igjen ved bassenget. Etter det gikk vi litt rundt og endte med å spise en gelato før vi dro tilbake til hotellet. 

På kvelden hadde vi reservert bord på "Boccon Di Vino" som hadde helt nydelig utsikt og fantastisk mat. Her satt vi til solen hadde gått ned før vi dro tilbake igjen til hotellet. En ganske rolig dag med andre ord. 

Ha en kjempefin dag!

 • 17.07.2017, 20:00

Fields of sunflowers


En av tingene på bucketlisten min da vi var i Italia var å finne en solsikkeåker. Kanskje ikke den mest vanlige attraksjonen, men jeg var veldig gira etter å ha sett bilder av de gigantiske åkrene fulle av solsikker. De var ikke særlig vanskelig å finne, og særlig mellom Siena og Montalcino passerte vi flere. Jeg har sjelden følt meg så turist som da vi stoppet bilen på siden av en grusvei, hoppet ut av bilen med kamera i hånden og knipset i vei. De var utrolig høye og fine der de sto vendt mot solen alle sammen. Solsikker minner meg egentlig veldig om storesøsteren min siden det er hennes favorittblomst, og hun hadde solsikker i brudebuketten da hun giftet seg i februar. 

Ha en kjempefin mandag videre! 

 • 15.07.2017, 19:00

Siena part two


Den andre dagen i Siena startet vi med å gå opp til en festning, hvor man fikk litt bedre utsikt av byen. Det var egentlig ikke så mye å se der, så vi gikk bare rundt før vi gikk ned mot enda en kirke. Jeg er ganske sikker på at vi var innom mer enn 10 kirker da vi var i Italia! Etter litt sightseeing trengte vi en is, og vi hadde googlet oss frem til at den beste isen var på "La Vecchia Latteria". Den smakte helt nydelig og ikke kunstig som det ofte smaker enkelte steder. Anbefaler salt karamell og sjokolade!
På kvelden spiste vi på en restaurant litt nedenfor den kirken som er øverst, hvor man kom litt ut av de trange bygatene og fikk litt utsikt mot blant annet katedralen. Det var bildene fra Siena, og neste stopp kommer snart på bloggen!

 • 13.07.2017, 20:00

Mine 10 beste pakketips


Hei dere

I dag tenkte jeg å dele 10 av mine beste pakketips. Jeg elsker å reise, men jeg er ikke like glad i å pakke. Med noen enkle tips blir pakkingen mye enklere og man er klar for å dra på tur. 

1. Lag liste over alt du skal ha med

Dette er kanskje det viktigste tipset mitt. Jeg har skrevet pakkeliste i flere år nå, og glemmer sjelden noe viktig når jeg skal på tur. Ved å skrive en liste får du oversikt over alt du skal ha med deg, og du får med deg alt fra ekstra hårstrikker til tanntråd. 

2. Ta bilder av antrekk som du har planlagt

Dette tipset er genialt dersom du pleier å pakke altfor mye. Ta bilder av antrekket med mobilen så har du oversikt over hvilke antrekk du satte sammen da du pakket når du skal kle på deg. 

3. Kjøp smarte reisestørrelser eller bruk mindre beholdere

Jeg har alltid med meg mindre størrelser av både shampoo, balsam, deodorant og andre produkter som vanligvis tar mye plass i kofferten. Dette får du kjøpt på blant annet Vita, Handysize og på flyplassen. 

4. Pakk plagg som kan brukes i flere antrekk

Du trenger som regel mindre klær enn du tror, og hvis du er smart kan du bruke de samme plaggene i en annen kombinasjon. Det er også smart å pakke tilbehør som sko og vesker som passer til flere antrekk, slik at du ikke trenger å ha med 6 par sko og 5 vesker. 

5. Pakk et skift i håndbagasjen

Man vet aldri om bagasjen blir borte, og hvis det først skulle skje er det greit å ha et ekstra skift i bagasjen. Etter å ha sett en smart pakkemetode på facebook har jeg begynt å rulle sammen en t-skjorte, sokker og undertøy i en rull. Det blir både kompakt og enkelt å finne. Hvis man i tillegg har en lett shorts(som er enklere å rulle) kan man ta med den også inni "rullen"


6. Rull klærne i stedet for å brette de

Dette er et tips jeg har tatt i bruk i det siste. Før pleide jeg alltid brette klærne og legge de oppå hverandre, men nå ruller jeg de sammen i stedet. Det sies at det tar mindre plass i kofferten, og gjør at klærne ikke blir så krøllete, men jeg er ikke helt sikker på om det stemmer. Det jeg synes er det beste med å rulle klærne er at man har bedre oversikt over klærne i kofferten, og lett kan finne det man leter etter. 

7. Legg skoene i en pose eller ta en dusjhette rundt

Jeg pleier alltid å legge skoene mine i en liten pose sånn at klærne mine ikke blir skitne. Har også sett et tips om å bruke en dusjhette(engangs som man finner på hoteller) rundt skoene. 


8. Legg ting inni skoene(f.eks. sokker og truser) og inni hatter hvis du skal ha med det. 

Da er det både enklere å finne undertøyet og det hjelper å holde på formen til skoene/hatten. Jeg la alt av undertøy i hatten min og la den motsatt vei av det bildet viser. Så la jeg de rullede klærne rundt(se bildet over).

9. Legg alt flytende i en pose

Hvor kjipt er det ikke å åpne kofferten og se at solkremflasken har eksplodert utover alt du har. Jeg pleier å legge alt flytende i poser som jeg knyter godt igjen. Man kan også skru av korken og legge et lag med plastfolie over før man skrur på korken igjen for å slippe søl. 

10. Legg viktige reisedokumenter på et sted

Jeg liker å ha alt jeg trenger til flyreisen på et sted slik at jeg lett finner det i vesken/sekken. Jeg kjøpte denne mappen i fjor, og her har jeg alltid pass, boardingkort, hotellbekreftelse og lignende. 


Hva er ditt beste pakketips? 

 • 13.07.2017, 12:30

First day in Siena


Neste stopp på turen var Siena, og der var vi i to dager. Uten å vite om det på forhånd var det sommerens store happening i Siena akkurat da vi var der, så det var fullt av folk i gatene. Hver sommer er det et hesteløp, "Palio" med 17 lag. Lagene representerer de ulike distriktene i byen(de er veldig små) og det hele foregår på Piazzo del campo. Vi så ikke selve løpet siden det var så ekstremt mye folk, og vi ikke helt visste hva det var før etterpå. 


Piazzo de campo

Torget hvor hesteløpet blir avholdt er ganske lite, så det hele er over på under 2 minutter!


Etter en liten lunsj ved Piazza Del campo gikk vi videre til den gigantiske kirken "Duomo Di Siena", og kjøpte billetter til både kirken, utsiktspunktet og noen andre steder som vi endte med å ikke gå inn på. 

Vi hadde egentlig ikke planlagt å gå inn i kirken den dagen, siden vi nettopp hadde kommet. Det var kjempevarmt og jeg tok bare på meg en shorts og en singlett før vi skulle spise lunsj. Jeg var litt nølende om å gå inn siden jeg vet at antrekket ikke akkurat var passende. Jeg ble litt lettet over at jeg ikke var den eneste som gikk litt for lettkledd da vi kom inn, men plutselig kom det en dame og ga meg en plastpose med et sjal. Jeg tok det selvfølgelig på, og følte litt "shame on me" der jeg gikk. Sjalet var vel ikke akkurat så dekkende det heller, i og med at det var helt gjennomsiktig. Haha

Etter kirken gikk vi for å finne utsiktspunktet. Inne i et av byggene like ved kirken ble vi møtt av en evig lang kø, og siden vi allerede hadde betalt ble vi stående. De slapp inn folk puljevis og det var vel 4 puljer før oss, men det tok vel hvertfall en time. Da det endelig ble vår tur viste det seg at det var en vindeltrapp som var  så smal at man ikke kunne gå flere i bredden. Da skjønte vi fort hvorfor man måtte vente på at puljen både skulle gå opp og ned. Utsikten var helt fantastisk, og man så alle severdighetene ovenfra. Ha en fin torsdag videre! 

 • 12.07.2017, 17:00

Wine tasting in Chianti


Hei igjen!

Etter Firenze var vi klare for nye eventyr igjen, og satte oss i leiebilen i retning Radda in Chianti. Der bodde vi på et helt fantastisk fint hotell, som heter CDH Radda Hotel med basseng både ute og inne, fine rom, vinbar og en fantastisk restaurant. Det regnet dessverre ganske kraftig den dagen vi var der, så vi fikk ikke utforsket så mye på det lille stedet. Derimot fikk vi utforsket en av de mange vingårdene i nærheten, Colle Bereto hvor vi fikk smake på 5 ulike rødviner og en liten tour. Det var første gangen jeg var på vinsmaking, så det var veldig spennende å oppleve. Vinen var også helt nydelig! Her er et lite bildedryss fra vingården. 


Har dere vært på vinsmaking før?

 • 09.07.2017, 16:00

Firenze dag to


Hei igjen 

Jeg har masse bilder å vise dere fra Italia, så jeg tenker jeg tar alt i kronologisk rekkefølge etter hvilket sted vi var på. Skal prøve å ha noen andre innlegg også, slik at det ikke bare blir feriebilder. Først tenkte jeg å fortsette med bildene fra den andre dagen i Firenze. Det var utrolig mange severdigheter, så vi måtte velge ut hva vi ville bruke tid på siden vi ikke hadde mer enn én hel dag. 


Palazzo Vecchio

DavidPonte Vecchio er den eldste broen i byen. Tidligere var det her slakterne holdt til, mens i dag er den fylt opp med gullsmedbutikker på begge sider. Over butikkene er det faktisk leiligheter, som er enklere å legge merke til fra utsiden. 

Vi hadde tenkt oss inn i Santa Maria Del Fiore, men vi ble møtt av en evig lang kø. Heldigvis spurte vi noen, og fikk vite at køen var for de som hadde forhåndsbestilt billetter, og det hadde ikke vi. På vei til en annen kirke ble vi stoppet av en som ville selge "Skip the line"-billetter hvor man kunne komme inn uten å stå i kø, men vi fikk nesten bakoversveis da vi fikk vite at det kostet 45 euro per person!
Baptistery of San Giovanni

Vi endte med å gå inn i Basilica di San Lorenzo hvor det ikke var kø og mye billigere å komme inn. Kirken så kanskje ikke like imponerende ut fra utsiden, men den var helt nydelig inni! Bare se på taket fra innsiden!


På veien til neste severdighet gikk vi tilfeldigvis forbi Magnum, hvor man kunne lage sin egen is. Der valgte man først sjokoladetrekk(enten mørk, lys eller hvit sjokolade) og tre toppinger(jeg valgte brownie, pistasj og bringebær). Perfekt i varmen!

Så gikk vi videre opp mot Piazzale Michelangelo hvor det var nydelig utsikt over Firenze. Det var mye trapper oppover, så det var ganske slitsomt i varmen, men utsikten på toppen var verdt turen! Det var også flere restauranter på toppen hvor man kunne ta litt drikke og mat. 


Før middag dro vi på en rooftop bar hvor vi tok en drink. Et veldig populært sted med litt ventetid nede ved heisen. 


Så var vi på en nydelig restaurant(husker ikke navnet) hvor jeg spiste pasta med trøfler og creme brûlée. 


Har dere vært i Firenze før?

 • 01.07.2017, 17:30

First day in Florence


Hei dere 

Endelig fant jeg internett som faktisk funker! Jeg har nå kommet meg til Siena, etter å ha vært i både Firenze og Radda in Chianti. Planen var egentlig å forhåndspublisere innlegg da jeg satt på Gardermoen og Kastrup, men jeg sov kun 2-3 timer natten før vi dro, og hadde vondt i hodet og var kvalm da vi mellomlandet i København. Internettet på de to andre hotellene var også veldig dårlig, så jeg fikk ikke lastet opp noe som helst. 

Ellers er det helt supert i Italia, og det er kjempekoselig å kjøre bil gjennom Toscana. Jeg har tatt masse bilder, så jeg har masse å vise fra turen så langt. Jeg tenkte å starte med noen bilder fra første kvelden i Firenze. Vi var oppe klokken 4 om natten, og var vel ikke fremme på hotellet før i 17-tiden. I tillegg regnet det en del, så vi gikk egentlig bare og spiste middag og slappet av. 
Ha en kjempefin lørdag videre!

 • 03.06.2017, 16:30

BergenHei dere 

Da var jeg hjemme igjen fra Bergen. Vi hadde tre fantastiske dager der, og vi var utrolig heldige med været! Det regnet bare på morgenen på onsdagen, og det var ikke så mye heller. Siste dagen ble vi til og med bittelitt solbrente! Det var som sagt min første gang i Bergen, og vi fikk sett ganske mye. 

Den første dagen sjekket vi inn på Radisson Blue royal hotell ved bryggen. Perfekt beliggenhet og veldig fint. Etter litt lunsj på Wesselstuen tok vi bussen til Norges Handelshøyskole hvor pappa gikk i 4 år. Det er faktisk 40 år siden han var ferdig der! På kvelden spiste vi middag på Ruccola hvor de hadde nydelig italiensk mat. 


På onsdag fikk jeg også tid til å møte Vemund igjen. Han gikk i klassen min i fjor, før han flyttet tilbake til Bergen og byttet studie. Var veldig hyggelig å se han igjen, og koselig å catche up på hva som har skjedd siden før jul. 

Akkurat nå er det "Festspillene i Bergen" og pappa hadde veldig lyst til å dra på en forestilling. Vi endte med "De unges festforestilling" hvor det var unge talenter fra de ulike kulturskolene i Hordaland, i alderen 10-19 år som fremførte. Det var utrolig mange flinke, og jeg fikk gåsehud av flere. 

En tur opp til Fløyen er vel obligatorisk når man er i Bergen. Vi tok Fløibanen opp etter middagen på onsdag, like før solnedgang. Utsikten var helt fantastisk! Etter å ha tatt litt bilder tok vi turstien ned igjen. Jeg var veldig glad vi tok banen opp og gikk ned og ikke motsatt, for jeg tror jeg hadde blitt helt utslitt av å gå opp de 3 kilometerne. 

På veien ned så pappa et skilt "Norges Største tre 200 meter", så da måtte vi selvfølgelig gå og se. Det var over 50 meter høyt!

Siste dagen var det nydelig vær igjen, så vi gikk litt rundt, spiste is i sola og hørte på Sjøforsvarets musikkorps. Vi dro tidlig inn til flyplassen siden vi måtte dra i rushen, og endte opp med å sitte nesten 3 timer siden flyet ble forsinket... 

Har dere vært i Bergen? 

 • 03.05.2017, 18:30

Italia 2017


Hei dere ♥ 

Jeg har så vidt nevnt for dere at jeg skal til Italia i sommer, så jeg tenkte at jeg skulle dele reiseruten vår med dere. Jeg, Endre og pappa skal nemlig kjøre bil og vi skal innom mange steder i løpet av turen. Vi skal overnatte i 6 ulike byer, og besøke to til på veien(Pisa og Lucca). Det blir en hektisk tur, men jeg tror det blir veldig bra! Jeg har aldri vært i Italia før så jeg gleder meg masse. Jeg har satt sammen noen kollasjer fra reiseruten vår, med bilder fra pinterest. Kom gjerne med tips hvis dere har vært der før!

Vi flyr til Bologna og henter ut leiebilen og kjører rett til Firenze. 

Videre kjører vi til Chianti. 

Så går turen til Siena. 

Etter det skal vi til Montalcino, hvor vi skal bo på det hotellet som er på bildet nederst til venstre. 

På veien fra Montalcino skal vi stoppe i Pisa for å forevige det skjeve tårnet på kameraet. Etter det skal vi kjøre til Viareggio hvor det blir en dag med strand, før vi stopper innom Lucca. 

Etter Lucca er siste stopp Bologna, hvor vi blir noen dager før vi reiser hjem igjen. 

Har dere vært noen av disse stedene? 

 • 14.04.2017, 11:30

Ålesund


Hei dere ♥

Jeg hadde egentlig tenkt til å oppdatere dere fra Gardermoen i går, men plutselig var det boarding, så jeg rakk vel bare å skrive en setning og laste opp et bilde, så jeg lot være å publisere. Vi har altså kommet frem til Ålesund hvor vi skal være til søndag. Vi landet akkurat i tide til å få med oss den flotte solnedgangen, så vi stoppet et par minutter for å ta noen bilder. For en gang skyld var det finere vær her enn hjemme i Oslo, og det er jo så nydelig her når været er bra. 

Jeg håper dere får en kjempefin påske videre! 

 • 09.04.2017, 11:00

Next up: Beitostølen


Hei dere ♥

Nå sitter jeg nok i bilen og er forhåpentligvis snart fremme på Beitostølen. Vi skal være her sammen med pappa frem til onsdag. Vi har så lenge jeg kan huske vært der en gang på vinteren, og det er en veldig koselig tradisjon. Til tross for at faren min har gått over 600 km(!) på ski denne vinteren, har ikke jeg og kjæresten min hatt ski på beina en eneste gang i vinter. Derfor gleder jeg meg masse til å pakke appelsiner, solo og kvikk lunsj i sekken og få på skiene! Spesielt i år som jeg har oppdatert garderoben litt. Jeg hadde nemlig skidress og slalomdress i str. 14! Det blir nok ikke vanskelig å se meg i løypa eller bakken med tidenes mest fargerike klær! Haha 

Alt som er nytt er forresten kjøpt på salg. Etter påsken i fjor fant jeg den oransje jakka og den sorte fleecegenseren, så de har ligget i skapet et helt år. Det røde ullsettet fra Kari Traa var på tilbud en helg tidligere i vinter, og langrennsdressen var også på salg like etter vinterferien. Snakk om flaks å finne så mye fint til nedsatt pris! Det andre ullsettet, solbrillene mine og Johaug-hanskene blir selvfølgelig også med!Ha en kjempefin palmesøndag! 

 • 07.03.2017, 16:30

London through my lens


Hei igjen ♥

Da var jeg hjemme igjen etter en helg i London. Jeg var som sagt på besøk hos en venninne som er der på utveksling dette semesteret. Tiden gikk utrolig fort, men det tyder vel bare på at man har hatt det bra? Selv om jeg hadde med kamera hele tiden tok jeg faktisk ikke så mange bilder. På søndag var det helt sykt vær med insane regn og strålende sol om hverandre, så det ble ikke så mange muligheter til å ta bilder. Siden jeg har så få bilder, blir det dessverre ikke så mange innlegg fra London, men jeg tenkte å legge ut innkjøpene mine i løpet av uken. 

St. Pauls Cathedral På søndag dro vi til Covent Garden for å spise frokost/lunsj og se litt rundt. Gikk forbi denne fargerike gaten, men dessverre var det stappfullt på alle spisestedene, så vi endte opp på Pret a manger. Ikke det mest spennende stedet, men de har faktisk et stort utvalg av god mat som er veldig billig. Og det beste av alt, at man slipper å vente!

Inne ved Apple market var det en entertainer som balanserte på toppen av en stige. Han bygget opp showet sitt før "the grand finale" og rett før avslutningen snakket han i 5-10 minutter om at han levde av dette showet og kom til å gå rundt med hatten sin så folk kunne gi han penger. Helt greit, helt frem til at han begynte å fortelle folk hvor mye man skulle gi, og at han helst ville ha 5,10 eller 20 pund! Tror han mistet interessen til de fleste da, og avslutningen ble ikke like stor etter det. 

En tur innom Laduree er obligatorisk, og vi kjøpte oss en boks med makroner. De er så utrolig gode, og boksene er så utrolig fine! Jeg tok kokos&lime, salt karamell og pistasj, og alle var kjempegode!Da det regnet som verst gikk vi innom M&M world. En gigantisk butikk med m i alle farger og andre produkter som klær og kopper. M&M er jo kjæresten min sitt favorittgodteri som jeg kjøpte en liten gave til han med en kopp og en boks med personlige m&m. Man kunne selv velge hva som skulle stå på de, så jeg kjørte på meg "Endre+Anne", "14.09.2013"(datoen vi ble sammen), "Love" og hjerter. 
En tur til Big ben er jo et must når man er i London, og vi gikk litt rundt før vi dro tilbake til Oxford street før jeg skulle dra igjen. Takk for en kjempefin helg, bestie 

Har dere vært i London før? ♥

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign