• 14.08.2017, 18:00

Back to school: New planner


Jeg foretrekker å skrive ned alle planer i en fysisk bok i stedet for å ha alt på mobilen, og nå var det tid for å bestille en ny. Jeg vurderte å bestille en på etsy, men ombestemte meg og gikk for personligalmanakk i år også. Dette er faktisk min fjerde almanakk derfra og jeg er fortsatt kjempefornøyd med dem. Tidligere har jeg hatt bilder på forsiden og baksiden, men i år gikk jeg for en litt mer plain look, med marmor. Jeg er kjempefornøyd og gleder meg masse til å fylle opp med alt av forelesninger, trening, venninnekvelder, date nights osv. 

Jeg prøver å fargekoordinere det litt så jeg har Blå=skole, Rød=Jobb, Oransj=Blogg og Grønn=avtaler

Har dere almanakk? 

  • 22.06.2017, 14:30

2/5 SiviløkonomHei 

I dag våknet jeg allerede halv seks. Jeg er jo egentlig tidenes B-menneske, og våkner sjelden før klokken 10 hvis jeg ikke har på alarm. Likevel er det en anledning hvor jeg alltid våkner tidlig, og det er når eksamenskarakterene blir publisert. Jeg visste at karakteren på min siste eksamen dette semesteret skulle komme ut i dag, så jeg våknet tidlig for å sjekke. Den hadde selvfølgelig ikke kommet ut første gang jeg våknet, så jeg sovnet igjen, sjekket en gang til klokken 7, og sovnet igjen. I mellomtiden drømte jeg at jeg fikk E på eksamen, og våknet litt i panikk halv ti. Jeg fant mobilen og så at jeg hadde en melding fra en venninne i klassen, "Hvordan gikk logistikken?" Jeg logget inn og trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg så at jeg hadde fått B! Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så bra i det faget med tanke på at jeg gikk glipp av noen viktige forelesninger og generelt syntes at faget var ganske vanskelig. Nå kan jeg virkelig ta sommerferie med god samvittighet, og vite at jeg har fått A i hele tre fag og B i et fag. Jeg er så fornøyd at jeg får ikke beskrevet det engang!

Med det er jeg ordentlig ferdig med andre året, og er 2/5 siviløkonom! Jeg merker at jeg er mer og mer fornøyd med valg av studie, og gleder meg til å fortsette med de neste tre årene. Men før vi starter igjen til høsten, skal jeg ta meg en velfortjent sommerferie! 

Vi blogges senere 

  • 13.06.2017, 21:00

The Juicery


Hei igjen ♥

I dag hadde jeg lunsj date med to av mine beste venninner fra vgs. Vi fikk lyst til å prøve noe nytt, så vi dro på The juicery på Frogner. Jeg har lenge hatt lyst til å dra dit, men de gangene jeg har gått forbi har det vært fullt. Det er nemlig et lite lokale med få sitteplasser, men det de selger er verdt det. Jeg bestilte "Classic acai bowl" og "Recharge" og begge smakte utrolig godt! Det var overraskende mettende og godt til å være så sunt! Ellers var det veldig hyggelig å se de igjen, og Eveline var så snill og tok noen antrekksbilder av meg som jeg tenkte å poste i morgen. 
Ha en kjempefin kveld videre ♥

  • 26.05.2017, 17:00

Et lite studietips!


Hei dere ♥

I dag tenkte jeg å gi dere et lite tips til alle dere som sitter og leser til eksamen. Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker å høre på musikk når jeg jobber med oppgaver eller leser til eksamen. Man stenger alle andre lyder ute(særlig hvis man har støyreduserende headset) og kan konsentrere seg om skolearbeidet. Ulempen med å høre på musikk er at man kan begynne å synge med hvis man virkelig liker sangen, eller begynne å tenke på hva teksten betyr. Jeg har lenge hørt på instrumentelle versjoner av kjente sanger, men selv da synger jeg med i hodet. Løsningen min ble Hans Zimmer. Et geni på denne jord som har laget filmmusikk fra utrolig mange kjente filmer, som Pirates of the Caribbean, Pearl Harbor, Inception, Interstellar, Lion king, The holiday og mange mange flere. Musikken er helt fantastisk, og det er ikke noe vokal, så hos meg er konsentrasjonen på topp. Det finnes masse spillelister på Spotify og Youtube så man kan sitte flere timer uten å tenke på å bytte musikk. 

Hans Zimmer hadde sin første konsert i Norge forrige lørdag, og jeg hadde såååå lyst til å dra. Dessverre ble alle de beste plassene utsolgt før vi rakk å bestille, og de plassene som var igjen var altfor langt unna scenen til at vi syntes det var verdt pengene. Liker dere å høre på musikk når dere leser? ♥

  • 27.04.2017, 18:30

Thursday's ten: Tips til å overleve eksamensperioden


Hei dere 

Jeg er vel ikke den eneste som driver med eksamen for tiden. Jeg har første eksamen allerede neste fredag, og etter det kommer de tre med jevne mellomrom til jeg er ferdig den 29. mai. Jeg tenkte jeg skulle gi dere mine tips til hvordan man skal overleve eksamensperioden.1. Disponer tiden din. Jeg pleier å sette på Forest eller tidtaker på 45 min, og jobbe konsentrert frem til det. Når tiden har gått setter jeg på en ny alarm med 15 minutter som jeg bruker som pause. Her ordner jeg meg mat, går på do, ordner husarbeid, sjekker mobilen og lignende. 

2. Ha snacks og vann i nærheten av deg. Jeg pleier som regel å sitte hjemme og lese, og da har jeg jo kjøkkenet bare noen meter unna. Selv om fristelsen er stor til å spise godteri og annet usunt, prøver jeg å spise mest sunt. Jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg med tips til snacks som man kan spise når man leser. Vann er også kjempeviktig, og jeg pleier alltid å ha en vannflaske med isbiter som jeg drikker av jevnlig. 

3. Fritid! Det kan være vanskelig å rive seg løs fra lesingen, men man trenger tid til å slappe av og fordøye det man har lest.  Om det er å se en episode av en serie, lage et bedre måltid, trene, gå en tur eller finne på noe med venner, så hjelper det på motivasjonen å gjøre noe annet. Da har man også noe å se frem til mens man leser. 

4. Finn en leseplass som passer deg. Det kan være smart å finne ut før eksamensperioden hvor du jobber mest effektivt. Det er lett å bli distrahert hvis man sitter hjemme, mens på skolen er det mange andre å ta hensyn til og ofte få ledige plasser. Jeg sitter som oftest hjemme, med mindre jeg skal jobbe med andre i klassen, og jeg synes det funker bra. 


5. Lag realistiske mål for dagen. Hvor deilig er det ikke å kunne krysse av at man har gjort ulike ting. Lag en liste over hva du har planer om å gjøre den dagen. Hvilke kapitler skal du lese, hvilke eksamenssett skal du løse osv. Vær realistisk sånn at du ikke blir skuffet over at du ikke rakk alt. 

6. Lag study dates med andre i klassen. Finn noen du jobber bra med, og løs oppgaver sammen med dem. Kanskje de kan hjelpe med noe du ikke forstår, og omvendt. Kjøp inn noe snacks dere kan ha på bordet. Før jul kjøpte jeg for eksempel en boks med pepperkaker og en pose klementiner som jeg oppbevarte i skapet når vi ikke leste sammen. Kjempekoselig i førjulstiden!

7. Musikk. Det er veldig individuelt om man liker å jobbe med musikk i ørene eller ikke. Jeg foretrekker litt bakgrunnstøy, og blir ikke distrahert av det. Velg en rolig sang eller klassisk musikk uten tekst. Det finnes flere spillelister på Spotify med "study music". 


8. Belønninger. Vær flink til å belønne deg selv når du er ferdig med en eksamen. Ta noen timer eller hele dagen fri, og gjør noe helt annet. Kanskje du har sett på et klesplagg en stund, eller har veldig lyst til å gå på kafé. Jeg pleier ofte å dra på kafé hvis jeg er ferdig samtidig som noen av vennene mine. 

9. Ikke dropp trening! Det er veldig lett å tenke at man ikke har tid til å trene, men det handler bare om prioriteringer. Jeg pleier alltid å tenke at en kort økt er bedre enn ingen økt. Og hvis du ikke har tid til å dra til treningssenteret, kan du alltids ta en liten gåtur rundt i området. Alltid greit å bevege seg litt og klarne hodet. Jeg føler meg alltid bedre etter en treningsøkt og får som regel mer energi av å trene. 

10. Få nok søvn! Dette punktet er kanskje et av de viktigste, og det har mye å si for hvordan du jobber. Hvis du er supertrøtt, får du mest sannsynlig ikke med deg alt du leser. Det smarteste er å legge seg og stå opp tidlig. 

Masse lykke til på eksamen dere ♥ Hva er dine eksamenstips? 

  • 18.01.2017, 20:00

What's in my school bag


Hei dere ♥

Nå som et nytt semester er i gang tenkte jeg å vise dere hva jeg pleier å ha med meg i skolebagen. Jeg pleier å bytte mellom denne vesken på de dagene jeg ikke skal ha med så mye og en sekk fra Day til de dagene jeg har med meg tunge bøker. Utenom eventuelle bøker er innholdet ellers stort sett det samme. Av skoleting har jeg en notatbok, almanakken min, kalkulator, pennal og macbook air. 

Uten mat og drikke duger helten ikke! Jeg pleier alltid å fylle på drikkeflasken med en gang jeg kommer til skolen. Vanligvis har jeg med litt rester fra gårsdagens middag, rundtykke/brød med pålegg eller frukt, men Skyr og småsulten er også store favoritter for raskt påfyll. Tyggis eller pastiller er også noe jeg må ha med meg for å ha noe å tygge på og for å få bedre ånde etter lunsj. Hehe


Jeg har alltid med meg essensielle ting som mobil, lommebok og nøkler uansett hvor jeg drar. I tillegg har jeg med meg mobillader, selv om jeg ikke har trengt den siden jeg fikk ny mobil. 

Jeg har alltid med denne lille toalettmappen med hårbørste, håndkrem, speil, leppepomade, pudder, hårstrikk og fliseklemmer, antibac, bind/tamponger og medisiner(paracet, naproxen osv). Alltid greit å være forberedt tilfelle det er tomt for såpe på toalettene, man har en megafloke, får mensen o.l.

Hva har dere alltid med dere i skoleveska?

  • 10.12.2016, 15:30

Exam essentials


Hei dere ♥

Nå har jeg faktisk bare to eksamener igjen før jeg endelig kan ta meg juleferie. Dette innlegget skulle egentlig komme før, men jeg glemte helt av det. I tillegg klarte jeg å spise opp snacksen før jeg fikk tatt bilder. Typisk meg.. Haha.  Som student er det viktig å finne ut hva som funker for deg, om det er å sitte på lesesalen eller hjemme, med musikk i ørene eller ikke. Uansett så er det noen ting som alltid kommer godt med. Jeg har samlet sammen mine essentials her. 

En av de viktigste tingene er uten tvil snacks. Jeg prøver å finne noe som er passe sunt, veldig godt og enkelt å spise. Siden jeg hovedsakelig sitter hjemme, har jeg lett tilgang til å lage meg en litt større lunsj med mer næring i tillegg. Mine favoritter er uansett disse maiskakene fra Friggs(så gode!), skyr med sitronsmak og en slags muslibar. I tillegg spiser jeg en del bananer og klementiner, i tillegg til nøtter. Vann er også superviktig, og jeg har alltid en vannflaske med iskaldt vann ved siden av meg. 

I tillegg har jeg alltid kalkulatoren ved siden av meg(hvis det er et regnefag), post it-lapper og disse fine pilene man kan sette på en viktig side, markeringstusjer og hørepropper/headset for å høre på musikk. Almanakken min er supergrei å ha for å holde styr på forelesninger, eksamensdatoer og andre gjøremål. I tillegg er lesebrillene som regel med meg. 


På macen pleier jeg å finne tidligere eksamensoppgaver, forelesningsnotatene mine og ikke minst denne planen. Der har jeg satt opp en tabell med alle ukedagene horisontalt og ukenummer vertikalt. Så fyller jeg inn gjøremål som jeg kan huke av for hver dag. Funker veldig bra for meg, for da har jeg en oversikt over hva som skal gjøres og hvor mange dager jeg har til eksamen. 

Hva er dine essentials til eksamen? 

  • 09.12.2016, 18:00

Eksamensperioden oppsummert av Jodel


Hei dere ♥

I dag tenkte jeg å dele jodel posts som omhandler eksamensperioden og studentlivet. Det finnes så utrolig mange morsomme folk på jodel(og en del repostere) og jeg knekker sammen av latter av noen av de. Akkurat nå er det selvfølgelig mange om eksamen og man kan relatere seg til de fleste av dem. Hvor mange starter ikke på en ny serie rett før eksamensperioden starter,  ikke klarer å konsentrere seg etter forrige ukes episode av Skam, spiser masse junk, og tenker at så lenge man står så er man fornøyd. (Disse er funnet på @joikinorge og @norgejodel på Instagram). Favoritten må være den røde første. Pass på å nynne melodien samtidig som du leser den!


Til dere som har eksamen, hold ut og masse lykke til! 

  • 07.12.2016, 20:00

Studietips: Forest


Hei dere ♥

Jeg tipper jeg ikke er den eneste som er inni en hektisk eksamensperiode. Jeg er ferdig med to av fem, og har neste på fredag. Det er ikke alltid like lett å sette seg ned med bøkene i mange timer, uten å la seg distrahere av mobilen. Plutselig tikker det inn en melding, en snap eller noen som ringer. Derfor har jeg funnet den perfekte appen.

Forest er en app hvor du legger inn hvor lenge du tenker å jobbe før en pause. Jeg pleier å sette på 45 minutter før jeg tar 15 minutter med pause hvor jeg spiser, går på do, tar bilder til blogginnlegg eller gjør andre ting. Når du setter på tiden blir det plantet et tre. Hvis du klarer å la være å sjekke mobilen i løpet av tiden du har satt vokser det et fint tre, men hvis du ikke klarer det så visner treet. Jeg glemte meg for noen dager siden da jeg hadde satt på, og skulle sjekke gulesider da et ukjent nummer ringte. Da fikk jeg opp melding om at treet mitt hadde visnet. Fikk overraskende nok dårlig samvittighet for det stakkars treet, så siden har jeg vært flink til å legge mobilen fra meg. Du får i tillegg opp hvor lenge du har vært fokusert hver dag, og du kan sette på en timer på hvor lenge du skal ha pause, så du ikke glemmer deg igjen. 
Har dere noen bra studietips? 

  • 11.08.2015, 15:11

The end of summer vacation


Hei dere!

Da var siste feriedagen kommet. Jeg vet ikke om jeg skal gråte, smile eller bite av meg neglene og rive av meg håret. I morgen er det studiestart. Ny skole, ut av komfortsonen fra videregående med alle de kjente. I løpet av sommeren har vennegjengen spredd seg. Noen er i Trondheim, Kristiansand og Bergen, mens en av mine aller beste venninner skal helt til North Carolina i USA om under to uker. Jeg vet jo at de alle kommer hjem til Oslo i juleferien og til sommeren, og at det fortsatt er noen igjen her i Oslo. Det føles bare veldig rart at "gjengen" skal splittes etter tre fantastiske år på videregående. Samtidig er jeg veldig takknemlig for at vi lever i en verden hvor det er enkelt å holde kontakten med Facebook, Snapchat og sms-er. Jeg kjenner noen som skal starte på samme linje som meg, men ingen av de aller nærmeste. Satser på å bruke fadderuken for å bli kjent med mange nye, og få gode venner. *Dette kommer til å gå bra*

 
Jeg skal prøve å komme gjennom denne boken før jeg skal legge meg i kveld, og se om jeg kan plukke opp noen tips. For er det ikke en "Superstudent" vi alle vil bli? I tillegg må jeg prøve å finne ut hva jeg skal ha på meg første skoledag i morgen. Ææææ jeg grugleder meg sånn at jeg vet snart ikke hvor jeg skal gjøre av meg.

Har dere studiestart denne uken? 

byAnne

Jeg er en 21 år gammel jente fra Oslo. Studerer Økonomi og ledelse og jobber som freelancer i et eventbyrå. Bloggen handler i hovedsak om mote, hverdag, reise, mat og tips. Håper dere liker den!

Search

Bloggdesign

hits